3 סלטים לשבת מרעננים וחגיגיים
3 סלטים לשבת מרעננים וחגיגיים במיוחד לחגים שממש מעבר לפינה!
אם אתם כמוני וכבר התחלתם להכין את הרשימות לחגים ולתכנן בקפידה את התפריט, קבלו מתכון ל-3 סלטים מעניינים ומיוחדים, שמתאימים לאירוח בחג וישדרגו לכם את שולחן החג ברמות!
בין המתכונים תמצאו סלט סלרי קליל בשילוב פיצוחים וחמוציות, סלט עלי בייבי ורימונים מרענן ומפנק וסלט כרוב סיני ברוטב סויה בשילוב פקאן.
כל הסלטים טעימים, קלים מאוד להכנה, מיוחדים יותר מהסלטים בימי שגרה ויקשטו לכם את שולחן החג! כל סלט טעים יותר מהשני ויתחסלו ברגעים ספורים!
למה באמת כדאי לכם: סלטים לשבת
- סלטים קלים מאוד להכנה ויקלו מאוד את העבודה הרבה שבאירוח!
- סלטים צבעוניים וחגיגיים במיוחד, שיקשטו לכם את שולחן החג!
- כל סלט טעים יותר ומרענן יותר מהשני עד שקשה לבחור איזה מהם לאכול!
- כל הסלטים עם ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים מאוד ובריאים!
שורה תחתונה: תורידו עומס מההכנות לחגים ותכינו סלטים עשירים, מפנקים וחגיגיים בכמה רגעים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
3 סלטים לשבת מרעננים וחגיגיים
המצרכים
סלט סלרי ופיצוחים:
- 1 סלרי שלם (כולל עלים וגבעולים - קצוץ דק-דק)
- חמוציות (לפי הטעם)
- פיצוחים (גרעיני חמניה, שקדים, סומסום, אגוזי מלך וכל מה שמתחשק לכם)
לרוטב:
- ¼ כוס סוכר חום
- ¼ כוס סילאן
- ¼ כוס סויה
- מיץ לימון (מלימון אחד)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
סלט כרוב סיני עם פקאנים:
- ½ כרוב (חתוך דק דק לרצועות)
- 1 גזר (חתוך לסרטים על ידי קולפן)
- 1 חבילה פקאן סיני (שבור - 100 גרם)
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס רוטב סויה
- 2 כפיות סוכר חום
סלט עלי בייבי גרנד סמית:
- 1 חבילה עלי ארוגולה/עלי בייבי
- 1 תפוח עץ (מתוק - קלוף וחתוך דק דק)
- גרגירים מחצי רימון
- 1 חבילה נבטי חמניות ( קלויים קלות)
לרוטב:
- 2 כפות דבש
- ½ כוס שמן זית
- ½1 כפות חומץ בלסמי
- מלח (קורט)
- פלפל לבן (לפי הטעם)
אופן ההכנה
סלט סלרי מרענן:
- ניקח ונערבב יחד את הסלרי והחמוציות.
- נקלה את כל הפיצוחים על מחבת כבדה למשך דקה ואז נוסיף לסלרי
- נשקשק בתוך צנצנת את כל חומרי הרוטב ואז נשפוך לפני הגשה
סלט כרוב סיני עם פקאנים:
- נשים בקערה את הכרוב והגזר.
- נשקשק בצנצנת שמן זית, סויה וסוכר.
- נשפוך מעל הגזר והכרוב ואז נוסיף פקאן, נערבב ונגיש.
- אפשרי גם להכין את הירקות מבעוד מועד, ולשמור את הרוטב בצנצנת ואז נשפוך לפני הגשה.
סלט עלי בייבי גרנד סמית:
- נערבב את הדבש והחומץ, ונוסיף להם בהדרגה את שמן הזית, נתבל עם מלח ופלפל.
- נערבב את עלים עם חלק מהרוטב כדי לקבל ציפוי יפה של העלים.
- נפזר מעט נבטי חמניות, גרגרי רימונים ונסדר את תפוחי העץ מלמעלה.
שאלות נפוצות: סלטים לשבת
לא יוצא מר כי הסלרי קצת מריר? לא מריר. |
הפיצוחים בסלרי צריכים להיות קלויים ומלוחים? אני לא משתמשת בקלויים, אני עושה קלייה קצרה על המחבת אין צורך להמליח יש תיבול לסלט. |
חייב להשתמש בסוכר חום? אפשר גם בלי. |
אפשר במקום הסלרי חסה? כן אבל זה יהיה סלט אחר לגמרי. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי ביום שישי!"
רינת אלבז
"בדיוק מסיימת את השאריות חחח מושלם!"
דנה בן אבו
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כמו סלט טעים ומרענן שמוסיף שלמות מענגת לכל שולחן ארוחה.
היי,
פקאן סיני מסוכר / טבעי / קלוי?..
אשמח שתפרטי
היי נעמי,
כאן במתכון אלה פקאנים מסוכרים, אך אפשר להשתמש בכל אחד מסוגי הפקאנים שציינת.
בהצלחה 🙂