| |

סלט זעלוק נדיר ומדהים

מרקם מושלם בטעם עשיר
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
סלט זעלוק

גם אתם מכורים למאכלי החצילים בכל צורותיהם? אז בטח תאהבו את סלט החציל הכי שווה שתמיד יעשה לכם את היום!

קבלו מתכון לסלט זעלוק נדיר המשלב טעמים של חצילים שזופים הצלויים על אש גלויה לקבלת עסיסיות מטריפה, עם פלפלים צלויים ומפנקים והמון תיבולים משדרגים.

סלט מושלם שתמיד ישדרג לכם כל שולחן אוכל בחווית טעמים עשירה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

 

סלט זעלוק

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סלט זעלוק

סלט זעלוק נדיר ומדהים

מרקם מושלם בטעם עשיר
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חציל
  • 2 שיני שום
  • 1 גמבה (קטנה)
  • 1 פלפל חריף
  • מלח (לפי הטעם)
  • מעט פלפל שחור
  • שמן (לפי הטעם)
  • ½ כפית כמון
  • כוסברה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • על רשת ברזל בגז צולים את החציל
  • לאחר מכן מקלפים את קליפתו, ומשרים במסננת עם חצי לימון סחוט עד שמגיר את הנוזלים.
  • צולים על הגז גמבה אחת קטנה ופלפל חריף אחד שמקלפים ומרוקנים את הגרעינים, חותכים לקוביות קטנות
  • מועכים את החציל במזלג ומוסיפים את הפלפלים הקצוצים.
  • מתבלים במלח, שמן, חצי כפית כמון, שני שיני שום כתושות, מעט פלפל שחור, כוסברה קצוצה ומיץ מחצי לימון.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
  1. כשצולים על הגז החציל יותר טעים מכל אופציה אחרת (חציליה/תנור)
  2. חשוב לשמור על ראשי הגז מסתימה כי החציל מגיר נוזלים.
  3. הנייר כסף לא נוגע בחציל עצמו אלא בקליפה שגם ככה נזרקת לפח. ניתן לעטוף בנייר אפייה ואז בנייר כסף
  4. את שיני השום דוחפים פנימה ככה הם נמסות מהחום. לאחר מכן מרוקנים עם כף את ליבת החציל ומניחים במסננת להגרת נוזלים
  5. סוחטים לימון - וזאת הסיבה שהחציל נשאר לבן בסלט ולא משחיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

סלט זעלוק

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי סלט זעלוק זה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סלט זעלוק – אילנית בניזרי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?