| | |

דג מרוקאי חריף עם חומוס

דג חריף עם חומוס, בנוסח מרוקאי, טעיםַ־טעים במיוחד לארוחת שבת!
בהשראת: שושנה אלון
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
דג מרוקאי עם חומוס

דג חריף עם חומוס גרגירים במיוחד לארוחת השבת, כי לא מקבלים את השבת בלי דג עם חומוס!

ברור שחצי מאוכלוסיית ישראל מכינה דגים מרוקאים עם חומוס לארוחת השבת, אבל לא כולם מכינים את אותו המתכון, אז אם מתחשק לכם לגוון קבלו מתכון לדג מרוקאי עם חומוס הכי טעים שיש!

המתכון קל ביותר ותקבלו דג חריף כראוי, דג עם חומוס, לארוחת השבת וכל מה שיישאר לכם לעשות זה להכין חלה טעימה כדי לטבול ברוטב! כל כך טעים שאצלנו הוא מככב בכל ארוחת שבת!

דג מרוקאי עם חומוס
צילום: שושנה אלון

למה באמת כדאי: דג מרוקאי עם חומוס

  • מתכון כל כך קל להכנה שלא משאיר סיבות לא להכין!
  • לאוהבי החריף – הדג מתקבל ברוטב חריף כראוי למטבח המרוקאי!
  • ארוחה טעימה, בריאה ומזינה שחובה לשלב בתפריט ארוחת השבת!
  • מתכון מושלם שמזכיר את הבישולים של סבתא!

שורה תחתונה: חובה לפתוח ארוחת שבת עם דג מרוקאי עם חומוס איכותי וטעים כדי לפנק את כל המשפחה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

דג מרוקאי עם חומוס

דג מרוקאי חריף עם חומוס

דג חריף עם חומוס, בנוסח מרוקאי, טעיםַ־טעים במיוחד לארוחת שבת!
ציון 4.45 על ידי 25 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: שושנה אלון

המצרכים

  • 6 חתיכות דג (מושט)
  • שמן
  • 5-6 שיני שום
  • 3-4 פלפלים חריפים אדומים (חצויים לרבעים)
  • 2 עגבניות
  • 1 חופן כוסברה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח (קורט)
  • מרק עוף (מעט)
  • גרגירי חומוס (מושרה לילה לפני, או מקופסת שימורים) ( לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • פלפל לבן (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • בסיר נחמם מעט שמן נוסיף שיני שום, פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, כוסברה קצוצה -נטגן קלות ונניח את הדג מעל.
  • נכין בקערה פפריקה מתוקה או חריפה, מעט מלח וטיפה מרק עוף, כורכום, פלפל לבן ופלפל שחור מעט, ושמן - נערבב הכל היטב ונשפוך מעל הדג.
  • נוסיף מים קרים מהברז עד גובהה של הדג, נפזר כוסברה מעל ונביא לרתיחה, לכסות את הסיר.
  • כשזה כבר רותח, נוסיף את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים למי שאוהב).
  • ננמיך את האש לבנונית עד לצמצום הרוטב. ננמיך לנמוך עד לגמר הבישול. (מכסים ומבשלים במשך כ- 15-20 דקות.)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: דג מרוקאי עם חומוס

אפשר גם בלי חריף?
אפשר לשים רק גמבה אדומה במקום חריף גם טעים מאוד.
שמת דג מפולט כן?
דג שקונים בסופר עם שקית, הוא לא מפולט לגמרי.
כמה חומוס?
קופסה אחת של שימורים, אפשר גם חומוס שהושרה לילה קודם בערך שתי כוסות חד פעמי חם.
את החומוס לבשל קודם בנפרד?
לא לשים מעל הפלפלים למטה בסיר.
דג מרוקאי עם חומוס
צילום: שושנה אלון

רק עוד דבר אחד אחרון!

הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?

מקור: שושנה אלון

Similar Posts

14 Comments

  1. 5 stars
    זה טעייייייייים ברמות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    חריף פיקנטי טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    בקיצור- שלמות של דג!!! עונג שבת אמיתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    טורפים את הסיר!!!! אין מה לנקות אחרי זה:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. היי נאווה,
      חחחחח תענוג שלא צריך לנקות אחרי!!
      שמחים מאוד לדעת שאתם נהנים מהמתכון 🙂

    1. היי מאיר,
      ראשית, ניתן להשרות אותו במים ולימון, ודבר שני – אתה יכול להשתמש בכל דג אחר שאתה אוהב.
      בהצלחה 🙂

  2. חומוס מקופסא אין בעיה בבישול יחד עם הדג,אבל חומוס שהושרה מהלילה חייב בישול מקדים כדי שיתרכך,אחרת הדג יתבשל מידי ויתפורר בזמן ההגשה.

  3. למה לא מצייינים כמויות של כל רכיב?
    איך אתם רוצים שיצא לנו אוכל טוב אם אין כמויות לכל דבר, נו באמת

    1. היי רונן, הכמויות המדויקות מופיעות תחת אופן ההכנה:
      בסיר נחמם מעט שמן
      נוסיף 5-6 שיני שום, 3-4 פלפלים חריפים אדומים חצויים לרבעים, עגבניות חתוכים לפלחים, חופן גדול של כוסברה קצוצה
      נטגן קלות ונניח את הדג מעל
      נכין בקערה: 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה, מעט מלח וטיפה מרק עוף, כורכום, פלפל לבן ופלפל שחור מעט, ושמן. נערבב הכל היטב ונשפוך מעל הדג.
      נוסיף מים קרים מהברז עד גובהה של הדג, נפזר כוסברה מעל ונביא לרתיחה, לכסות את הסיר
      כשזה כבר רותח, נוסיף את גרגירי החומוס שהושרו לילה קודם (או מקופסת שימורים למי שאוהב)
      ננמיך את האש לבנונית עד לצמצום הרוטב. ננמיך לנמוך עד לגמר הבישול.

      1. היי סיגל, מבשלים במשך כ- 15-20 דקות בערך ואז עם המזלג ניתן לבדוק את רמת העשיית ואם והדג מתפורר ועסיסי .

      2. בגדול כל דג יכול להתאים, אבל בד"כ דגים שהם לבנים (כמו נילוס למשל) ופחות שומניים יותר מתאימים למתכון מסוג זה.

4.45 from 25 votes (24 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements