מאפה גבינה מלוח מהיר וקל
מאפה גבינה וזיתים טעים ביותר, ולא פחות חשוב, קל ופשוט! מאפה מושלם להגשה בכל רגע נתון!
בני המשפחה שלי מכורים למאפים, אבל לא למאפה גבינה מלוח שקונים במאפייה אלא למאפים שאני מכינה בבית. אחד המאפים הכי נזללים אצלנו הוא מאפה גבינות וזיתים.
המאפה עשיר בגבינות איכותיות ובזיתים ואפשר להכין אותו גם במילויים נוספים. מתכון קל לבורקס גבינה וזיתים עשיר בגבינה בולגרית, בגבינה צהובה ובגבינת שמנת, שמתאים לכל אירוח חלבי, או פשוט לשבת בבוקר, ארוחת ערב באמצע השבוע וגם לחג. בתיאבון!
למה באמת כדאי לכם: מאפה גבינות מהיר קל להכנה
- מאפה גבינה איכותי בהרבה מכל מאפה שתקנו בחוץ!
- מאפה עשיר בגבינות טובות,, טעימות ומפנקות!
- מושלם להגשה לצד סלט ירוק ויש לכם ארוחה מטריפה!
- בורקס מבצק עלים קל שכל אחד יכול להכין בבית בקלות רבה!
שורה תחתונה: אם אתם אנשים שלא מתפשרים על איכות, המתכון הזה הוא המתכון שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
המצרכים
- 1 חבילה בצק עלים (להפשיר לילה שלם במקרר)
למלית:
- גבינה בולגרית מגורדת (200 גרם)
- 225 גבינת שמנת (225 גרם - השתמשתי בנפוליאון)
- גבינה צהובה מגורדת (150 גרם )
- זיתים פרוסים שחורים וירוקים
- פלפל שחור גרוס (מעט )
- 3 ביצים טרופות (L)
- 2 כפות קמח לבן
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום לבן ושחור (לפיזור)
אופן ההכנה
- להניח בקערה אחת גדולה את גבינת השמנת הזיתים והגבינה הבולגרית המגורדת למעט הגבינה הצהובה.
- בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, ולהוסיף להן את הקמח ולהמשיך בטריפה עד שאין גושים.
- למזוג את בלילת הביצים עם הגבינות, להוסיף פלפל ולתת ערבוב טוב.
- לקמח משטח ולחצות את בצק העלים לשניים ולרדד לגודל של תבנית התנור שלכם.
- להניח בתבנית נייר אפייה ומעליו את הבצק.
- למרוח על הבצק את מלית הגבינות ורק עכשיו לפזר את הגבינה הצהובה המגורדת.
- את השוליים להשאיר ריקות על מנת להדק את הבצק בסגירה.
- עכשיו לרדד במשטח מקומח גם את החצי השני של הבצק ולהניח מעל שכבת הגבינות.
- להדק טוב טוב את השוליים כדי למנוע זליגה של הגבינה בזמן האפייה.
- את החלק העליון של הבצק כעת נחתוך לריבועים (על מנת שיהיה פתח אויר ויאפה כמו שצריך).
- למרוח ביצה טרופה ושומשום לקישוט.
- להכניס לתנור שחיממנו על 180 מעלות טורבו (קו עליון וקו תחתון) עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
הערות וטיפים
הבמה כולה שלכם:
"תודה על מתכון מוצלח וטעים!"
הילה אפל
"את חייבת לנסות כל שבוע אני עושה יוצא ליגה!"
חנה עזרן
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אילנית בניזרי