Go Back
מאפה גבינות מהיר קל להכנה

מאפה גבינה מלוח מהיר וקל

מאפה גבינות וזיתים עשיר, איכותי וטעים שכל אחד יכול להכין!
ציון 4.43 על ידי 19 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (להפשיר לילה שלם במקרר)

למלית:

  • גבינה בולגרית מגורדת (200 גרם)
  • 225 גבינת שמנת (225 גרם - השתמשתי בנפוליאון)
  • גבינה צהובה מגורדת (150 גרם )
  • זיתים פרוסים שחורים וירוקים
  • פלפל שחור גרוס (מעט )
  • 3 ביצים טרופות (L)
  • 2 כפות קמח לבן

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לבן ושחור (לפיזור)

אופן ההכנה

  • להניח בקערה אחת גדולה את גבינת השמנת הזיתים והגבינה הבולגרית המגורדת למעט הגבינה הצהובה.
  • בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, ולהוסיף להן את הקמח ולהמשיך בטריפה עד שאין גושים.
  • למזוג את בלילת הביצים עם הגבינות, להוסיף פלפל ולתת ערבוב טוב.
  • לקמח משטח ולחצות את בצק העלים לשניים ולרדד לגודל של תבנית התנור שלכם.
  • להניח בתבנית נייר אפייה ומעליו את הבצק.
  • למרוח על הבצק את מלית הגבינות ורק עכשיו לפזר את הגבינה הצהובה המגורדת.
  • את השוליים להשאיר ריקות על מנת להדק את הבצק בסגירה.
  • עכשיו לרדד במשטח מקומח גם את החצי השני של הבצק ולהניח מעל שכבת הגבינות.
  • להדק טוב טוב את השוליים כדי למנוע זליגה של הגבינה בזמן האפייה.
  • את החלק העליון של הבצק כעת נחתוך לריבועים (על מנת שיהיה פתח אויר ויאפה כמו שצריך).
  • למרוח ביצה טרופה ושומשום לקישוט.
  • להכניס לתנור שחיממנו על 180 מעלות טורבו (קו עליון וקו תחתון) עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.

הערות וטיפים

רצוי לאפות בתבנית תנור על מנת שיאפה בתחתית (ולא בתבנית חד פעמית).
אם אחרי הכנסת המאפה לתנור הסימונים עם סכין נסגרו, לעבור שוב על החיתוכים עם סכין (זה חשוב בכדי שיאפה טוב ולא יצא בצקי).
אם בא לכם, אפשר להחליף את הבצק עלים לבצק פילאס טורכי ,או לבצק פילו משומן 4 שכבות למטה 4 שכבות למעלה!
ניתן גם להמיר את סוג הגבינות למה שאתם אוהבים, אך חשוב שתהיה גבינת שמנת או שמנת חמוצה. (מאחר ואין בהם נוזלים)
בא לכם לקחת את המנה לשלב הבא? ניתן להוסיף, עלי תרד לגבינות, בצל ירוק ,תירס וכל מה שאתם אוהבים. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.