עוגת גבינה אפויה ב-5 דקות הכנה, בלי מיקסר, טעימה בטרוףףףף
ישראלה אזולאי
מומחית אפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי
קבלו לכם עוגת גבינה אפויה ןמטריפה במתכון שמכינים ב־5 דקות ובשיא הקלות! בלי מיקסר ובלי בלגנים, והכי חשוב – טעימה בצורה מדהימה!
עכשיו שחזרנו לשגרה וירדה כמות המתוקים משמעותית, עדיין הילדים שלי ממשיכים לבקש שאכין להם עוגות. אז ביום עמוס אני מכינה את המתכון הזה, עוגת גבינה אפויה, שיוצאת טעימה מעבר לדמיון ולוקחת לי בדיוק 5 דקות הכנה. עוגה מפנקת זו יוצאת כל כך טעימה שאני מכינה אותה גם בסופי השבוע!
ללא הקצפה ובלי התעסקויות מיותרות, קבלו עוגת גבינה אפויה שאפשר להכין לשבת, לחג וגם בימי השבוע העמוסים כשמתחשק משהו מתוק!
"כבר הכנתי 3 פעמים, יצא מעולה!"
שרה כהן
גולשת באתר
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
- טעימה עד כדי כך שהילדים שלכם תמיד יבקשו שתכינו שוב ושוב!
- חמש דקות של הכנה, 2 פעולות ויש לכם עוגה מהממת להגשה!
- כל כך פשוטה שתכינו אותה גם באמצע השבוע!
- עוגה מרעננת ומפנקת בכל ביס מושלם!
שורה תחתונה:
עוגת גבינה לא צריכה להיות הפקה גדולה, אפשר גם ב־5 דקות להכין עוגה שכל המשפחה תאהב!
שאלות נפוצות:
הכל ללא הקצפה?
כן הכל בלי הקצפה, רק לערבב היטב עם מטרפה ידנית.
יש פתרון לשמור על האבקת סוכר לאחר האפייה? פיזרתי ואחרי לילה במקרר הכל נמס והפך לרטוב
לפזר רק לפני הגשה, וגם לא חייב לפזר, זה יותר לקישוט.
אני לא ממש מבינה באפייה אבל אם מוסיפים אבקת אפייה היא יכולה יותר לעלות?
העוגה הזאת לא עוגת גבינה ספוגית, היא לא אמורה לצאת גבוהה. היא רכה ועסיסית, לא כדאי להוסיף אבקת אפייה. היא צריכה לצאת זהובה מסביב ולבנה באמצע.
זה לא מעט 3 ביצים?
זו לא עוגת גבינה שמתנשאת לגובה, היא מעין פאי.
מה אתם חשבתם:
"אחת העוגות המוצלחות שלי… טעים והכי קל"
אירית קסטון
גולשת ברשת
ציוד
המצרכים
לתחתית:
- 150 גרם עוגיות פתי בר (טחונות)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם)
לבלילה:
- 1 חבילה גבינה לבנה – 5 אחוז (750 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 3 כפות קורנפלור
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 3 ביצים
אופן ההכנה
לתחתית:
- בקערית נערבב את העוגיות הטחונות עם החמאה – נעביר לתבנית ונשטח.
לבלילה:
- נערבב בקערה לבלילה חלקה, ונשפוך מעל התחתית.
- נכניס לתנור שחומם ל – 160 מעלות, ונאפה בערך שעה ורבע, עד שהקצוות מזהיבות יפה, והאמצע יציב.
- נוציא מהתנור ישר בגמר האפיה, נצנן, ונכניס למקרר לכמה שעות להתייצבות – בתיאבון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה והקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מתכונים מומלצים:
- עוגת מייפל פרווה מטריפה
- עוגת תפוחים בחושה קלה
- עוגת תפוזים רכה ונימוחה
- עוגת שוקולד פרווה מהירה
- עוגת גבינה אפויה מושלמת
- בא לכם עוד עוגות בחושות?
דבר אחד אחרון…
עוד מתכונים עוגות גבינה מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור מתכון: ישראלה אזולאי
לא מבינה את המתכון. כמה גבינה לשים? גביע אחד שזה 250 מ״ל או 750 מ״ל? מה נכון?
היי שושנה,
יש רק 750 מ"ל גבינה לבנה במתכון, 250 גרם זה השמנת החמוצה.
בהצלחה!
תודה רבה על המתכון.
הכנתי היום אחר הצהרים ..ממש ממש קלה להכנה ועכשיו טעמתי והיא מאוד טעימה.
שוב תודה !!!
היי שושי,
איזה כיף לדעת שאהבת את העוגה!
שבת שלום 🙂
תקשיבי
עוגה אליפותתת
פעם ראשונה שעוגת גבינה מתחסלת לי בשבת
תודה רבה
היי אביבה,
תודה על הפרגון לבעלת המתכון!
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה, היא אכן מוצלחת מאוד 🙂
העוגה באמת קלה בביצוע., אין הרבה כלים מלוכלכים. יציבה אחרי האפיה ומאוד טעימה!!!!!!!!!
מתכון מעולה .תודה רבה ממליצה מקרב לב
היי נטלי,
ממש שמחים שנהנית כל כך מהעוגה המעולה הזו 🙂
שלום
האם אפשרי משהו אחר במקום הקרונפלור בבקשה?
היי מירב,
אפשר להחליף לעמילן טפיוקה או פודינג וניל.
בהצלחה 🙂
אפשר לוותר על תחתית הבסקוויטים?
היי אורן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
הבת שלי בהריון חדש וביקשה עוגת גבינה. עשיתי את העוגה הזו יצא ממש טעים אם כי שמתי חצי כוס סוכר ולא כוס מלאה
היי אריה,
שמחים מאוד שנהניתם מהעוגה ושאתה מפנק כך את ביתך 🙂
עוגה טעימה וקלה להכנה, תודה רבה על השיתוף, ממליצה בחום, יש לציין ששמתי רק חצי כוס סוכר ואת החמאה החלפתי בשמן קוקוס
היי גילה,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה ותודה רבה ששיתפת אותנו בשדרוגים שלך 🙂
לא צריך לשים תבנית עם מים בתנור?
היי,
לא במתכון הזה.
בהצלחה 🙂
מהממת אני מפחיתה סוכר לחצי כוס ושמה צימוקים..וגרידת לימון פצצתית טעימה מאוד
היי הדס,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה, ותודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים המעולים שלך 🙂
אני לא חובבת ביסקויטים מה אפשר במקום ?
היי איילת,
אפשר לפורר עוגיות חמאה במקום או לא להוסיף דבר.
בהצלחה 🙂
זאת אחת עוגות גבינה הכי טעימות שהכנתי ואכלתי בחיים שלי ואני המון במטבח ממליצא בחום לאוהבי עוגות הגבינה זה קל וברגע החלק הכי קשה זה לחכות שזה יתקרר אבל שלמות?
היי אפרת,
איזה כיף שממש נהנית ככה מהעוגה 🙂
זה משמח מאוד!
אהלן. אפשר להכין רותה בלי התחתית של הביסקווטים?
היי מוריה,
נכון, אפשר בלי התחתית.
בהצלחה 🙂