עוגת תפוחים מעלפת
עוגת תפוחים עם קרם וניל ופירורים! עוגה קלה להכנה, מטריפה למראה, עם מרקם משגע ושוברת שגרה!
לפעמים מתחשק לי לשבור שגרה ולהכין איזו עוגה עשירה ומפנקת, כזו שלא דורשת יותר מדי עבודה, אבל שכל ביס ממנה ייתן לי תחושת חופש. העוגה שהכי עונה על ההגדרה הזו עבורי היא עוגת תפוחים מעלפת.
אז מה מעלף בה? היא קלה להכנה ברמות בלתי מוסברות, יש לה מרקם חלומי שכל ביס ממנה שולח אותי ליום ספא, שילוב הטעמים מושלם והמראה שלה יוקרתי! קבלו מתכון לעוגת תפוחים הכי מיוחדת והכי שוברת שגרה שיש!
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים מעלפת
- מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בלי הרבה ניסיון באפייה!
- יוצאת דופן, עם קרם וניל עשיר ופירורים שמשדרגים כל ביס!
- אפשר להכין אותה גם כשאין זמן, שוברת שגרה ומשדרגת כל רגע!
- עוגה עם מראה עשיר ויוקרתי, שמכינים גם כשרוצים להרשים ולגרוף מחמאות!
שורה תחתונה: מתחשק לכם לשבור שגרה ולצאת לחופש? תכינו עוגה כזו ותצאו לחופש בזול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)
- 3 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 4 חלמונים
- 4 כפות סוכר
למילוי:
- 1 קילו תפוחי-עץ
- צימוקים (50 גרם )
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס אגוזים (לא חובה)
- 1 כף קינמון
- 5 ביסקוויטים פתי-בר (מפוררים)
לקרם:
- 4 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
הכנת העוגה:
- שמים את מרכיבי העוגה בקערת המקסר ולשים בוו גיטרה.
- מקררים במקרר לשעה.
- מחלקים לשני כדורים - כדור אחד מקפיאים לשעה - שעתיים.
הכנת המילוי:
- קולפים את קליפת התפוחים, חותכים לפרוסות.
- מבשלים על אש קטנה עם חצי כוס סוכר במכסה, עד להשחמת התפוחים.
- מקררים ומוסיפים את שאר חומרי המילוי.
להכנת הקרם:
- מקציפים את ארבעת החלבונים שנותרו עם כוס סוכר.
- מוסיפים חבילה אחת פודינג וניל.
הרכבת העוגה:
- את כדור הבצק הראשון משטחים בתבנית מספר 26.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-10 דקות - עד להשחמה.
- מקררים ומוסיפים את מילוי התפוחים.
- יוצקים את תערובת הקצף עם הוניל מעל התפוחים.
- מוציאים את הכדור הקפוא מהמקפיא ומגרדים מעל קצף הוניל בפומפייה.
- אופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד להשחמה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון לעוגת תפוחים מאת: Ella Rozen, שרה יוסף
האם עוגה טובה בהקפאה?
רוצה להכין לראש השנה, מתי הכי מוקדם להכין?
היי אביגיל,
אפשר להקפיא אותה כי יש בה פודינג וניל בקרם והוא מחזיק אותו. היא תוכל להישמר טוב כמה שבועות. עם זאת, עדיף להכין ממש לפני החג ולהגיש אותה טרייה.
בהצלחה!!
ערב טוב
האם ניתן להכין לפסח עם קמח כשל"פ?
היי דני, לצערנו העוגה לא כשרה לפסח ולא נסינו עם קמח כשל״פ.
יום טוב
בבקשה מתכון עוגת תפוחים כשרה לפסח :
https://metukimil.co.il/2018/03/23/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/
יש הבדל בין חמאה 100 גרם ומרגרינה-200 גרם וצריך לציין. חבילה קמח תופח שתים וחצי כוסות קמח ולא שלוש. חוץ מזה הטעמים מוצלחים מאוד
היי תמר,
הכמות היא 200 גרם חמאה או מרגרינה. מתנצלים על אי ההבנה.
בהצלחה 🙂