עוגיות טחינה מעלפות בקלי קלות
עוגיות טחינה בקלי קלות! העוגיות הכי מדוברות ברשת, הכי קלות להכנה והכי טעימות!
בסופי שבוע אני מכינה מתכונים שאני יודעת שרוב הנוכחים יאהבו. אחד המתכונים הוא מתכון לעוגיות טחינה טעימות ונימוחות שמשתלבות בהרמוניה עם הקפה. הן כל כך טעימות שלוקחים עוד אחת ועוד אחת ובלי לשים לב הן נגמרות!
המתכון קל מאוד להכנה וכדי שיהיה ברור יותר מצורף גם סרטון! חשוב לשים לב לא לאפות יותר מהזמן שמצוין כי הגבול מאוד דק בין אפוי לשרוף במקרה הזה. טעימות בטירוף וממכרות! תיהנו!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות טחינה בקלי קלות
- אין אדם שלא אוהב עוגיות ובהן עוגיות טחינה!
- אפשר להכין את העוגיות גם פרווה ולהגיש בכל הזדמנות שרוצים!
- מתכון קל, הכולל סרטון, שכל אחד יכול להכין!
- כל כך טעימות שתנשנשו אותן ולא תשימו לב שנגמרו!
שורה תחתונה: על איכות אין פשרות ועוגיות טחינה הן איכות בביס שאף אחד לא יכול להתנגד להן!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
עוגיות טחינה מעלפות בקלי קלות
המצרכים
- 1 כוס טחינה גולמית
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 חבילה חמאה (200 גרם )
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 3 כוסות קמח ( מנופה)
אופן ההכנה
- שמים במיקסר עם וו לישה חמאה, סוכר, סוכר וניל וטחינה ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
- מכדררים כדורים (לא גדולים מדי) משטחים אותם מעט - ואופים על 170 כ - 20 דקות.
שאלות נפוצות: עוגיות טחינה בקלי קלות
אפשר שמן במקום חמאה? לא מומלץ הן יתפוררו. עדיף מחמאה אם את רוצה פרווה. |
אפשר להמיס את החמאה? במקום במערבל? אפשר בלי מיקסר – פשוט לערבב עם הידיים , אבל החמאה צריכה להיות רכה מאוד אך לא נוזלית – אם תהיה נוזלית העוגיות יתפוררו. |
הסוכר את מתכוונת לאבקת סוכר? לא, סוכר לבן. אבקת סוכר זה לקישוט אחרי אפייה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
מקור: Inbal Afari
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס ואם כן כמה שמן קוקוס?
כדכתבת אפשר להחליף בשקדים טחונים , הכוונה לכל הכמות או לערבב קמח ושקדים ומה לגבי קמח ללא גלוטן?
היי נרקיס,
נשמח לענות לך:
אפשר להחליף לשמן קוקוס, ולגבי הכמות תלוי באיזה מצב צבירה הוא: אם הוא נוזל, יש לשים 1/3 פחות מכמות החמאה שמופיעה במתכון. אם הוא מוצק, אפשר לשים את אותה הכמות.
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, אבל אין ספק שאנחנו באופן אישי מעדיפים קמח שקדים!
בהצלחה 🙂
צריך לרשום שהטחינה גולמית.
היי יעקב,
תודה רבה על ההערה החשובה שלך, הוספנו זאת למתכון 🙂
צונאמי של פחמימות! גרוע!!!!
היי רונאל,
אפשר בהחלט לשנות קצת את המתכון ולהתאים אותו יותר לתזונה שלך.
למשל, קמח לבן ניתן להמיר בקמח שקדים, ואת החמאה אפשר להמיר בשמן אבוקדו בכמות מופחתת.
בהצלחה 🙂
טעים !. אבל לצערי מתפורר בקלות.
היי שמשון,
זה המרקם שלהן, יצא לך בסדר גמור 🙂
גם 200 גרם חמאה וגם כוס טחינה??? אלו עוגיות סתימת עורקים 500 קלוריות לעוגיה קטנה? שיהיו בטעם זהב לא שווה לי
היי,
כן, העוגיות האלה בהחלט מושחתות וזה בסדר, הן לא מתיימרות להיות מה שהן לא 🙂
בכל אופן, אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל ולשים 1/3 פחות מהכמות המופיעה במתכון.
בהצלחה 🙂
למה כל כותרתבאתר הזה חייבת לכלול את המילים "מטרף""משגע" וכדומה למה להקצין כל דבר? לא מספיק לכתוב שהמנה מאד טעימה? די. להחזיר את השפיות בשימוש במילים
היי הדס,
תודה רבה על ההערה, ניקח את זה לתשומת ליבנו 🙂