Go Back
חטיף שיבולת שועל

חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)

שמנמנים ועבים, או דקים ופריכים, אבל תמיד טעימים - חטיף שיבולת שועל פריך וקל, המצטיין במרקם עשיר של דבש מתוק וטחינה עמוקה להפסקת קפה או שעת תה מפנקת ומתוקה במיוחד
ציון 4.53 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

יבשים:

  • ½1 כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס קוואקר להכנה מהירה
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • כוס שומשום
  • כוס כשקדים פרוסים
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה
  • ¼ כוס סוכר חום לח
  • ½ כפית קינמון

רטובים:

  • 1/3 כוס דבש
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נערבב היטב בקערה את החומרים היבשים. נעביר את כל החומרים הרטובים לקערה קטנה לחימום במיקרוגל ונטרוף היטב עד שכל החומרים מתמזגים היטב.
  • נשפוך את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ונערבב היטב בעזרת כף.
  • אם התערובת נראית יבשה, נוסיף כמה כפות של מים רותחים ונמשיך לערבב עד לקבלת מרקם דביק ורטוב.
  • להעביר לתבנית מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ולדחוס היטב בעזרת כף.
  • אופציונלי: לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ולפזר מעל התערובת.
  • להכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 20-25 דקות.
  • להוציא את התבנית לקירור מלא לפני החיתוך.
  • לחתוך כפי שאתם מעדיפים

הערות וטיפים

  • אפשר לעצב ולחתוך אותם איך שאוהבים - בתבנית מלבנית לחטיפים שמנמנים ועבים, או לשטח בתבנית גדולה לחטיפים דקים ופריכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.