מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה
מתכון בייגלה ביתי, קל ומהיר להכנה! הבייגלה שכולם אוהבים עכשיו יכול להיות אצלכם על שולחן הארוחה!
בייגלה אמיתי הוא הבייגל הכי טעים שיכול להיות ומהניסיון שלי, כשיש לי אותם בבית לצד לחמים נוספים, הם הראשונים להתחסל. כל אחד אצלנו אוהב את הבייגל שלו עם תוספת אחרת וכשאני מנסה לקנות ולרצות את כולם, תמיד חסר טעם אחד.
אז בפעם האחרונה שהיה חסר טעם שמישהו אצלנו ביקש, נשברתי והתחלתי להכין אותם בבית. להפתעתי הם יצאו בדיוק כמו הקנויים, טעימים בהרבה כשהם יוצאים חמים מהתנור, וכל כך קלים להכנה שמאז אני מכינה אותם קבוע! טעימים־טעימים וממכרים!
למה באמת כדאי לכם: מתכון בייגלה ביתי
- כל כך טעימים שיגרמו לכם להפסיק לקנות אותם!
- מתכון בייגלה ביתי כל כך קל שכל אחד יכול להכין בלי בעיה ותמיד יוצא טעים!
- מתכון בריא לבייגל טעים, ללא ביצים וללא שמן!
- אפשר להכין הרבה, להקפיא ולחמם בכל הזדמנות כשמתחשק!
שורה תחתונה: אתם חושבים שהבייגל הקנוי טעים? תכינו את המתכון הזה ותחשבו שוב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון בייגלה ביתי קל ומהיר להכנה
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח (רגיל מנופה)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 3 כוסות מים ( תמיד כדאי להתחיל בפחות ולהוסיף במידת הצורך)
- 2 כפיות מלח
לטבילה:
- מים בסיר
- 4 כפות דבש
- 2 כפות אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- נלוש היטב את החומרים (בלי המלח) ובסוף נרצה להוסיף את 2 כפיות המלח.
- נכסה ולתת לבצק מנוחה של 10 דקות.
לטבילה:
- בינתיים נרתיח מים בסיר. כשרותח נוסיף למים 4 כפות דבש ו-2 כפות אבקת סודה לשתייה.
- נערבב היטב וננמיך את הלהבה.
- נכין את צורות הבייגלה ונכניס אותם למים החמים כחצי דקה מכל צד.
- נוציא בעזרת כף מחוררת ונעביר אותם לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- נפזר עליהם שומשום/זעתר/מלח.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבייגלה שזוף ויפה.
שאלות נפוצות: מתכון בייגלה ביתי
זה קריספי או רך? קריספי מבחוץ ורך מבפנים. |
בלי למרוח ביצה לפני השומשום? בלי. |
למה מכניסים את הבצק למים חמים – מה פעולה זו עושה לבצק? הבישול מעניק לו ברק וצבע, וגם מרקם פריך מבחוץ אבל רך בפנים. |
בלי שמן? בלי. |
המתכון ללא ביצים? בלי ביצים ובלי שמן. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מושלםםם!!!! תודה מלכה!"
שילת ברקת
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור : Rotem Ilan Gur
המתכון נראה מעולה אבל מוזר לא שלא מתפיחים את הבצק…
אין צורך בהתפחה?
היי תמר,
יש התפחה ממש קצרה של 10 דקות, זה מספיק ספציפית למתכון הזה 🙂
בהצלחה!
היי בטורבו או אפייה רגילה?
היי אורית,
אפייה רגילה. בהצלחה!
אין לי סודה לשתיה, יש משהו אחר לשים במים החמים במקום?
היי גיטי,
אנחנו ממליצים לא להחליף את הסודה לשתייה, זה מרכיב חשוב והתוצאה לא תהיה זהה בלעדיו.
בהצלחה!!
גם לי לא היה סודה לשתייה..עשיתי בלי..בבצק עצמו כן שמתי 4 כפות שמן כי הרגיש לי בצק קצת יבש..יצא מצוין..ואפיתי על טורבו..תודה על המתכון יצא מעלף
היי אילנה,
נשמע מעולה!! שמחים שנהנית ואת מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
וואו. איזה בייגלה נדיר. יצא ממש טוב. אני בוודאות הולכת להכין עוד.
היי שרה,
איזה יופי שנהנית כל כך מהמתכון, זה משמח מאוד 🙂
כמה מים צריך לשים לטבילה עם הדבש?
היי תקוה,
ממלאים חצי סיר במים.
בהצלחה 🙂
בס"ד
יש אפשרות אם סוגי קמח אחרים
מלא,כוסמין שיפון ?
היי שוקי,
אכן כן, רק כדאי לזכור שהמרקם לא יהיה זהה לזה שעשוי מקמח לבן.
זה לא טוב או רע, אלא פשוט שונה 🙂
בהצלחה!
שלום רב
המתכון נראה פשוט וקל.
שאלה אחת : כמה בייגלה יוצאים מהכומויות שבמתכון.
הכמות שיוצאת היא הכמות שניתן לראות בתמונה, כ 10 יחידות בסה"כ. בהצלחה 🙂