Go Back
קציצות טונה

קציצות טונה אפויות ב-10 דקות (בלי טיגון בכלל!)

מתכון קל ונהדר של קציצות טונה אפויות ב-10 דקות שנחטפות במהירות, ולא דורשות טיגון כלל! רכות וטעימות בטירוף עשירות בטונה בשרנית, קינואה וירקות עסיסיים, ואהובות מאוד גם על ילדים!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 2 חפיסות טונה במים (עדיף בשקית ולא בפחית)
  • 1 כוס קינואה (מבושלת בטמפרטורת החדר)
  • 2 גזרים (או בטטה קטנה)
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל
  • ½ כוס קמח קמח קינואה / עדשים כתומות (אפשר להחליף בכל קמח אחר שיש - קמח חומוס/קמח כוסמת/קמח כוסמין)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה ( או 2 כפות טחינה גולמית)
  • תיבול: אורגנו יבש, כפית חרדל, חצי כפית מייפל טהור, חצי כפית מלח

אופן ההכנה

  • במעבד מזון / קוצץ קטן נטחן את הסלרי, גזרים והבצל.
  • נעביר לקערה ונוסיף את שאר הרכיבים. נתבל ונמשיך ללוש את התערובת, אם היא לא מתגבשת מספיק, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
  • נסדר קציצות על נייר אפייה. נאפה כ-15 דקות, נהפוך צד ונאפה עוד 5 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.