לחמניות מיני מושלמות (חלות רכות)
לחמניות/חלות מושלמות לסוף השבוע ולכל השבוע! לחמניות מיני שכל הילדים אוהבים!
יצא לי לשמוע מהרבה אנשים שהלחמניות או הלחם שהם הכינו לא יצאו להם כמו שהם רצו. אני, באופן אישי, לא מכירה את ההגדרה הזו בכל הקשור לאפיית לחמניות וחלות. כל לחם שאני מכינה יוצא לי מושלם בכל פעם מחדש.
אז קבלו מתכון קל ללחמניות מיני רכות, שתמיד יצאו לכם טעימות! מתכון לבצק רך שמתאים ללחמניות ולחלות ואפשר להכין אותן במקביל. אין צורך להסתבך עם עיצוב מיוחד, בעזרת טכניקה פשוטה תגלו את סוד האפייה מחדש!
למה באמת כדאי לכם: לחמניות/חלות מושלמות
- המתכון הזה יחזיר לכם את הכיף להכין לחמים בבית!
- לחמניות שכל הילדים אוהבים ותוכלו להיות רגועים שהילדים אכלו!
- מתכון כל כך קל שכל אחד יכול להכין וליהנות מאותו טעם מופלא!
- בצק מושלם גם לחלות, שאפשר להכין במקביל!
שורה תחתונה: לפעמים צריך למצוא את המתכון הנכון. המתכון הזה ללחמניות וחלות הוא הכי נכון שיש!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סרטון אופן הכנה:
לחמניות מיני מושלמות (חלות רכות)
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים
- ½1 מלח
- 6 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- ¼2 כוסות מים פושרים
- 1 ביצה (למריחה מעל)
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
- ללוש במיקסר את המים פושרים מוסיפים בסוף ובהדרגה עד שהמרקם דביק ורך.
- משמנים קערה נקיה, ובידיים משומנות צורים כדור.
- מכסים בנילון נצמד ומעל מגבת מתפיחים כשעה.
- מורידים אויר ושוב מתפיחים לחצי שעה צורים כדורים על שיש משומן קלות.
- מתפיחים על נייר אפיה.
- מורחים ביצה ושומשום ואופים על 170 מעלות עד שהתחתית מתחילה להזהיב מעט.
שאלות נפוצות: לחמניות/חלות מושלמות
הלחמניות יוצאת מתוקות? לא. |
למה הכוונה מורידים אוויר ושוב פעם עושים כדורים? לאחר שהבצק תפח לשים אותו ביד להורדת הנפח ומכסים שוב להתפחה נוספת. |
עושים צורות מתפיחים ואחרי הצורה עוד פעם מועכים ועושים עיגול? ממש לא לאחר שהבצק תפח מכדררים לעיגולים ומתפיחים. |
זה יכול להתאים להמבורגר כמו לחמניית המבורגר? אכן בהחלט. |
אפשר עם קמח שמרים? לא מומלץ. |
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי חצי כמות !"
ברברה דאוץ
"תבורכי!"
עליזה יפרח
"גם אני הכנתי את הלחמניות בצק קל ורך..
אימצתי, תודה לך רונית פרץ!"
יעל ביטון
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות/חלות מושלמות
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור : רונית פרץ
היי מה נפח הכוס שיש להשתמש בה במתכון ? תודה
היי לי,
כוס מדידה רגילה, 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
היי, האם ניתן להשתמש הקמח כוסמין?
היי אלכסנדרה,
בהחלט כן, אנחנו ממליצים על כוסמין לבן או 50-50 כוסמין לבן וכוסמין מלא.
בהצלחה 🙂
האם ניתן לוותר על הסוכר? או שיש איזה תחליף סוכר לסכרתיים?
היי שני,
ניתן לוותר על הסוכר אך התוצאה עשויה להיות קצת שונה.
המטרה של הסוכר היא להפעיל את השמרים, ולמיטב ידיעתנו תחליפי סוכר ללא ערך גליקמי אינם יכולים לעשות זאת.
בהצלחה 🙂