| |

ג’חנון ביתי רך ומגרה

אין כמו ג'חנון ביתי אסלי. שמנוני, אמיתי, שחום, רך ומגרה, שיבוא מושלם בכל שבת בבוקר לצד ביצים קשות, רסק עגבניות וכמה ירקות
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
ג’חנון ביתי

יש שבת בבוקר עם קפה ועוגה טעימים, יש שבת בבוקר עם שקשוקה ומתבלים, ויש שבת בבוקר הכי טעימה ומפנקת עם ג'חנון ביתי אסלי ואמיתי!

ג'חנון ביתי צריך להכין בהמוןןן אהבה ומלא סבלנות. כמו כל דבר טוב הוא דורש מסג' עמוק עם שמנים חיוניים, טיפול מסור לבצק, פתיחה וגלגול מדויקים, ותשוקה אמיתית לזלול אותו לאחר לילה ארוך ארוך בתנור, שם הוא מתכונן לפנק אתכם במעדן תימני שמנוני ומושלם…

הכינו קצת ירקות בצד, כמובן ביצים קשות, רסק עגבניות ומתבלים שאוהבים ותנו לכל החושים להסתער על המאכל הכי אותנטי, מנחם ומגרה שאפשר לבקש לשבת בבוקר, ותכלס – גם לכל בוקר

ספר המתכונים של ליטל אשואל 

ג'חנון ביתי
צילום: ליטל אשואל

למה באמת כדאי לכם: ג’חנון ביתי

 

  • נכון, אפשר לקנות ג'חנון מוכן, אבל תכלס הכי טוב להכין בבית – נקי, טרי, איכותי!
  • אחרי שתכינו ג'חנון ביתי גם אתם תבינו שאיכשהו הצבע שלו יוצא הרבה יותר עמוק ומגרה בתנור הביתי, מאשר הקנויים הדהויים

שורה תחתונה: ג'חנון ביתי באמת יעשה לכם שבת בבוקר, יום יפה עם ה-מאפה

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? ג’חנון ביתי

ג’חנון ביתי

ג’חנון ביתי רך ומגרה

אין כמו ג'חנון ביתי אסלי. שמנוני, אמיתי, שחום, רך ומגרה, שיבוא מושלם בכל שבת בבוקר לצד ביצים קשות, רסק עגבניות וכמה ירקות
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כף מלח
  • 2 כפות גדושות גדושות דבש
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 1.5-2 כוסות כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • שמים את הקמח הסוכר המלח ואבקת האפייה בקערה גדולה ומערבבים מעט עם כף. ממיסים את הדבש ב-3/4 כוס מים ומוסיפים לתערובת הקמח ומתחילים לערבב.
  • מוסיפים תחילה כוס וחצי מים ולשים כ3 דקות, רק אם יש צורך מוסיפים עוד מים. לשים עם הידיים היטב, הבצק צריך לצאת מאד נעים למגע ולא דביק.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למנוחה כשעה. מחלקים את הבצק ל15 כדורים.
  • מכינים תבנית ובה 2 כוסות שמן ומניחים בתוכה את הכדורים. משמנים גם את הכדורים עצמם. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעתיים.
  • לפתיחה: ממיסים 250 גרם מרגרינה. משמנים בכל פעם את משטח העבודה במרגרינה מומסת, ועליה פותחים את הכדורים. לוקחים בכל פעם כדור אחד, פותחים אותו לאט לאט כאילו אתם עושים מסאז'.
  • פותחים אותו מאיתנו הלאה ומאיתנו למטה ולצדדים לצורה אליפטית, המתיחה צריכה להיות דקה עד שקופה שניתן לראות מבעד לה. מורחים עוד מרגרינה עם מברשת. מקפלים את צד ימין לאמצע וצד שמאל לאמצע ומורחים במרגרינה מומסת, מתחילים לגלגל, במהלך הגלגול מותחים כל פעם את הבצק כך שיהיו יותר ויותר גלגולים.
  • ממשיכים כך עם יתר הכדורים. שימו לב לא לשכוח למרוח את הבצק במרגרינה מומסת בכל השלבים של הפתיחה, הקיפול והגלגול.
  • אני אוהבת לשים כל ג'חנון בשקית ניילון קטנה של אוכל, כך מאד כיף וקל לשחרר אותו לתבנית.
  • לאפייה: בסיר ג'חנון שמים בתחתית הסיר נייראפייה שהרטבנו מעט מתחת למים. מעל נייר האפייה מסדרים פרוסות לחם שהרטבנו גם אותן. עליהן שמים נייר אפייה רטוב נוסף ומעליו מסדרים את הג'חנונים בקומות. בין כל קומה שמים נייר אפייה נוסף.  שמים בתנור בלילה שבין שישי לשבת על חום של 120 מעלות לפחות ל-12 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 הבמה כולה שלכם:

מעלף

מיכל קשאני

ג'חנון ביתי
צילום: מיכל קשאני

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: ליטל אשואל

מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?