עוגת שיש טעימה וקלה להכנה
עוגת שיש טעימה והכי קלה להכנה שתמצאו ברשת! עוגה מרהיבה למראה, טעימה ומושלמת להגשה בכל עת!
מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת לאפות עוגות ושבכל פעם שבאים לבקר אותי אורחים תמיד יש לי איזו עוגה טעימה ומדליקה למראה להגיש לצד הקפה.
אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין היא עוגת שיש טעימה. העוגה סופר קלה להכנה ואפילו כיפית!
להוציא את קלות ההכנה שלה, זו עוגה שנדיר למצוא מישהו שלא יאהב. היא תמיד קולעת בדיוק לטעמם של האורחים!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש טעימה
- הכי קלה שיש להכנה, 2 קערות, שני ערבובים ויש לכם עוגה אליפות בתנור!
- עוגה מדליקה למראה שכיף להכין ויותר כיף להגיש!
- אין אדם שלא יתחבר לטעם ולמרקם של עוגה נפלאה כזו!
- העוגה המושלמת להגשה לאורחים בכל עת!
שורה תחתונה: אין יותר כיף ממתכונים שכיף להכין, כיף להגיש וכיף לאכול! העוגה הזו היא כיף אחד גדול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שיש טעימה וקלה להכנה
ציוד
המצרכים
- 1 ביצה
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ¾ כוס שמן
- 2 כוסות קמח
אופן ההכנה
- מכינים 2 בלילות ב 2 קערות.(הכמויות הם לבלילה אחת, תכפילו כמויות!)
- לערבב טוב טוב כל המצרכים ואז להוסיף לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבת.
- לוקחים תבנית אפיה משמנים אותה
- שופכים לתוכה קצת מהבלילה הלבנה ואז עליה קצת מהבלילה הכהה וכך הלאה עד שמסתיימות הבלילות.
- את הצורה עושים עם שיפוד מעץ מהקצה של התבנית למרכז ואח"כ מהמרכז לקצה של התבנית.
- לאפות על 180 מעלות 40 דקות (לבדוק עם קיסם עץ).
שאלות נפוצות: עוגת שיש
אם לא אכפיל כמויות לא יצא טוב? חייב להכפיל כמויות. |
בסה"כ 4 כוסות קמח זה לא סמיך מדי ? איך יוצא ככה אוורירי? כוסות חד פעמי קר, זה לא דומה לארבע כוסות מדידה. |
אם מותרים על התפוזים? אפשרי תוסיפי מים. |
ביצה אחת לתבנית חד פעמית גודל רגיל? ביצה אחת לכל קערה. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא לי מושלםםם אפילו תוסיפו עוד סוכר
תודה אלה !"
נועה אמינוב
"יצאה לי מעולה. תודה על מתכון פשוט ומהמם!"
אילנית בהם
"מתכון מעולה תודה אלה לבייב יצא מושלם!"
אורית ורונן מדמון
עוגה מושלמת ברוך ה' תודה רבה!! תמיד יוצאת לי טוב ויש מקום לכשרונות חח
היי שני,
מעולה!! ואם צילמת אותה נשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂
וואו המתכון יצא מטורףףףףף
העוגה נבלעה!!!!
כיף לחזור לקחת שוב את המתכון
תודה
היי מוריה,
שמחים מאוד שנהניתם כל כך מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
וואו נראית מושלמת
באיזה גודל תבנית אפית?
היי ויוה,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
איזה גודל ביצה?
היי אמיליה, אפשר ביצה M או L. מה שיש. העיקר ביצה אחת.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
העוגה יצאה טעימה אבל לא אפויה במרכז. למה? ושמתי בתנור על 180 40 דקות
זמן האפייה יכול להשתנות קלות בין תנור לתנור, לשם כך מומלץ לבדוק עם קיסם עץ באמצע העוגה. שמחים שיצא טעים בכל זאת, בהצלחה בפעם הבאת!
איך את שופכת את הבלילות? מקערה? כי זה נוזל על הקערה ומלא ליכלוך ועם שקית זילוף זה גם נוזל החוצה בזמן שאני מניחה למשל את הביללה הלבנה אז בזמן שאני אשתמש בבלילה הומה הלבנה תיזל
אפשר להיעזר בכוס מידה עם ידית ולהעביר את הבלילות השונות לתבנית לסירגין. כמו בסרטון שניתן לראות בדקה הרביעית בסרטון כאן למשל: https://www.youtube.com/watch?v=2HOOgfbQTHk
אני עושה עם מצקת
משתמשים בכוס אוניברסלית?
כוס חד פעמי לשתייה קרה. בהצלחה!
עשיתי לפי המתכון ושמתי התנור 40 דקות על 180 שמתי קיסם והוא יצא יבש ופתחנו את העוגה היא הייתה נוזלית ולא אפויה במרכז העוגה בעיקר. מה לעשות?
כדאי לבדוק עם קיסם במרכז העוגה בדרך כלל וזה נותן אינדקציה יותר מדיוקת לגבי רמת העשייה. בפעם הבאה שנקלעים למצב כזה אפשר לכסות את העוגה בנייר אלומיניום, להנמיך את הטמפרטורה של התנור ולהמשיך לאפות. בהצלחה בפעם הבאה!
האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר?
אפשר לנסות כוס תפוחים, ענבים או ריץ' פרווה, או חלב לעוגה חלבית.