| |

עוגת שיש ממכרת לשבת

עוגה בטעם חבל על הזמן, יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע!
בהשראת: תהילה שלומוביץ
ציון 4.13 על ידי 8 דירוגים
עוגת שיש ממכרת לשבת

אי אפשר להעביר שבת בלי עוגת שיש ממכרת זאת שתעשה לכם את השבוע. עוגת שיש בטעם חבל על הזמן,

יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע,

משלבים את הבלילות ו"משחקים" עם מזלג לקבלת צורה יפהפיה שתעשה חשק רק לחסל,

ולבסוף ציפוי אבקת סוכר עם שמנת צמחית שיהפוך אותה לרכה ורטובה במיוחד.

ביס אחד ואתם ממוכרים לחיים!

 

עוגת שיש ממכרת לשבת
צילום: תהילה שלומוביץ

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שיש ממכרת לשבת

עוגת שיש ממכרת לשבת

עוגה בטעם חבל על הזמן, יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע!
ציון 4.13 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: תהילה שלומוביץ

ציוד

תבנית: תבנית עגולה עם חור באמצע + תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות קמח
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס תפוזים
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כפות קקאו

לציפוי:

  • אבקת סוכר
  • 1 חבילה שמנת צמחית (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
  • לטרוף היטב את שאר החומרים עם חצי כוס סוכר שנותרה מלבד הקקאו.
  • נקפל את הקצף בעדינות לתערובת העוגה.
  • נוציא 1/3 מהתערובת ונטרוף ידנית עם 2 כפות קקאו.
  • נשפוך לתבנית את התערובת הבהירה ומעליה את התערובת השוקולד, נשחק קלות עם מזלג לצורת השיש.
  • במתכון אופים את התערובת בתבנית עגולה עם חור באמצע ועוד תבנית אינגליש קייק, עדיף לא למלא את התבנית מידי קרוב לסוף התבנית.
  • אופים על 180 מעלות כ-40 דקות.

לציפוי:

  • מערבבים בקערה אבקת סוכר ושמנת צמחית (ריץ' לא מוקצף) כמות לפי העין.
  • לאיחוד נוזלי אבל לא מדי. ואז שופכים מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש ממכרת

את מערבבת את שאר החומרים עם החלמון?
מקציפה.
אפשר משהו אחר במקום תפוזים? חלב אולי?
חלב, סויה, מים.
איך עושים את הציפוי … לא מקציפים את השמנת? חייב להיות ריץ'?
מערבבים ושופכים, לא חייבים גם להכין.
עוגת שיש ממכרת לשבת
צילום: תהילה שלומוביץ

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: Tehila Shlomovitz

Similar Posts

17 Comments

  1. לא הבנתי את הציפוי, האם צריך להקציף את הריצ' עם הא. סוכר? או סתם לערבב ולשפוחך מיד לאחר האפיה? או לחכות שהעוגה תתקרר ואז לשפוך את הציפוי?

  2. 3 stars
    היי , הכנתי בשתי תבניות חד״פ, בהתחלה נראתה גבוהה ומושלמת ופתאום צנחה ממש, הטעם נפלא רק חבל שהיא דקה מאוד…

    1. היי יפה,
      מתנצלים שככה יצא למרות שהיא באמת טעימה מאוד.
      להבא, כדאי לאפות על 170 מעלות למשך 45-50 דקות ולתת לה להתקרר בתנור.
      בהצלחה 🙂

  3. שלום ניראה מעולה, כתה תבניות אינגליש קייק ח.פ ? אין לי תבנית עם חור, תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements