עוגת שיש ממכרת לשבת
עוגה בטעם חבל על הזמן, יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע!
אי אפשר להעביר שבת בלי עוגת שיש ממכרת זאת שתעשה לכם את השבוע. עוגת שיש בטעם חבל על הזמן,
יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע,
משלבים את הבלילות ו"משחקים" עם מזלג לקבלת צורה יפהפיה שתעשה חשק רק לחסל,
ולבסוף ציפוי אבקת סוכר עם שמנת צמחית שיהפוך אותה לרכה ורטובה במיוחד.
ביס אחד ואתם ממוכרים לחיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שיש ממכרת לשבת
עוגה בטעם חבל על הזמן, יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע!
לדרג
ציוד
תבנית: תבנית עגולה עם חור באמצע + תבנית אינגליש קייק
המצרכים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ½1 כוסות קמח
- ¾ כוס שמן
- ¾ כוס תפוזים
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 2 כפות קקאו
לציפוי:
- אבקת סוכר
- 1 חבילה שמנת צמחית (250 מ"ל)
אופן ההכנה
- נקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
- לטרוף היטב את שאר החומרים עם חצי כוס סוכר שנותרה מלבד הקקאו.
- נקפל את הקצף בעדינות לתערובת העוגה.
- נוציא 1/3 מהתערובת ונטרוף ידנית עם 2 כפות קקאו.
- נשפוך לתבנית את התערובת הבהירה ומעליה את התערובת השוקולד, נשחק קלות עם מזלג לצורת השיש.
- במתכון אופים את התערובת בתבנית עגולה עם חור באמצע ועוד תבנית אינגליש קייק, עדיף לא למלא את התבנית מידי קרוב לסוף התבנית.
- אופים על 180 מעלות כ-40 דקות.
לציפוי:
- מערבבים בקערה אבקת סוכר ושמנת צמחית (ריץ' לא מוקצף) כמות לפי העין.
- לאיחוד נוזלי אבל לא מדי. ואז שופכים מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שיש ממכרת
את מערבבת את שאר החומרים עם החלמון? מקציפה. |
אפשר משהו אחר במקום תפוזים? חלב אולי? חלב, סויה, מים. |
איך עושים את הציפוי … לא מקציפים את השמנת? חייב להיות ריץ'? מערבבים ושופכים, לא חייבים גם להכין. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מקור: Tehila Shlomovitz
עוגה מעולה רכה וטעימה בטירוף
הכנתי לשבת ואחרי יום התחסלה 💗
היי ליאת,
תענוג!! מוזמנת לפנק אותנו גם בתמונות בקבוצה 🙂
לא הבנתי את הציפוי, האם צריך להקציף את הריצ' עם הא. סוכר? או סתם לערבב ולשפוחך מיד לאחר האפיה? או לחכות שהעוגה תתקרר ואז לשפוך את הציפוי?
היי נעמי,
לערבב ללא הקצפה ולשפוך לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור.
בהצלחה 🙂
היי , הכנתי בשתי תבניות חד״פ, בהתחלה נראתה גבוהה ומושלמת ופתאום צנחה ממש, הטעם נפלא רק חבל שהיא דקה מאוד…
היי יפה,
מתנצלים שככה יצא למרות שהיא באמת טעימה מאוד.
להבא, כדאי לאפות על 170 מעלות למשך 45-50 דקות ולתת לה להתקרר בתנור.
בהצלחה 🙂
לא כתוב כמה אבקת סוכר!!!
היי,
כף אחת שטוחה תספיק.
בהצלחה 🙂
היי.שייך להוסיף קינמון?תודה מראש
היי מירי,
בטח שאפשר להוסיף קינמון, בטוחים שהעוגה תצא טעימה.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין? תודה
היי לאה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה מעולה!
אם אני רוצה להפוך אןתה לעוגת שוקולד?
האם להוסיף עוד קקאו?
היי,
כן, בהצלחה 🙂
שלום ניראה מעולה, כתה תבניות אינגליש קייק ח.פ ? אין לי תבנית עם חור, תודה רבה
שתי תבניות אמורות להספיק, בהצלחה!
הכנתי לשבת , עוגה טעימה ומומלצת מאוד