| | | | |

עוגת חלבה ושוקולד מטריפה וקלה להכנה

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
בהשראת: אורית לוי
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
עוגת חלבה ושוקולד

אוהבים חלבה? אוהבים שוקולד? אז למה לא לשלב טעמים וליהנות מעוגה נדירה שתשאיר את כולם מעולפים?!

קבלו מתכון לעוגת חלבה ושוקולד מיוחדת ומטריפה המקבלת מרקם רך ועסיסי עם זיגוג שוקולד מושחת מעל והמון חלבה מפוררת ומפנקת מעל.

שילוב טעמים אדיר בעוגה מושלמת אחת שהכי פשוטה וקלה להכנה. ביס אחד ותמצאו את כל המשפחה מכורה לחיים!

מתכון באדיבות: אורית לוי

ספר המתכונים של אורית לוי

 

עוגת חלבה ושוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת חלבה ושוקולד

עוגת חלבה ושוקולד מטריפה וקלה להכנה

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית קוטר 24 / 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ½ כוסות קמח (רגיל)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שוקולית
  • 150 גרם חלבה מפוררת
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש על 180 מעלות (לא טורבו)
  • בקערה שמים 3 ביצים וטורפים במטרפה ידנית. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר וניל, כוס סוכר, שמנת חמוצה, חצי מיכל שמנת מתוקה, ושמן, ומערבבים יחד היטב עד לאיחוד.
  • לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים קלות, ואז מכניסים את השוקולית ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • לאחר מכן מוסיפים 50 גרם מהחלבה המפוררת ומערבבים היטב.
  • בתבנית משומנת שופכים את העיסה. מכניסים לאפייה למשך 40 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
  • לקערה מכניסים את חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר עם חפיסת שוקולד מריר וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות.
  • שופכים מעל העוגה באופן אחיד. לוקחים 100 גרם מהחלבה המפוררת ומפזרים מעל.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת חלבה ושוקולד – אורית לויגם באינסטגרם!

Similar Posts

9 Comments

  1. ברשימת המצרכים מופיע מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
    צ"ל 250 מ"ל.
    בהמשך המכון מתברר אכן כי חצי מיכל הוא עבור הבלילה, החצי הנותר מיועד לקרם השוקולד.

    1. היי עדי, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ שמנת חמוצה ניתן להמיר בחלב קוקוס באותה כמות. בהצלחה!

    1. היי רבקה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ שמנת חמוצה ניתן להמיר בחלב קוקוס באותה כמות. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?