Go Back
עוגת שיש ממכרת לשבת

עוגת שיש ממכרת לשבת

עוגה בטעם חבל על הזמן, יוצאת רכה ואוורירית בטעם תפוזים חמצמץ ועדין בשילוב טעם שוקולדי משגע!
ציון 4.13 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: תהילה שלומוביץ

ציוד

תבנית: תבנית עגולה עם חור באמצע + תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות קמח
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס תפוזים
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כפות קקאו

לציפוי:

  • אבקת סוכר
  • 1 חבילה שמנת צמחית (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
  • לטרוף היטב את שאר החומרים עם חצי כוס סוכר שנותרה מלבד הקקאו.
  • נקפל את הקצף בעדינות לתערובת העוגה.
  • נוציא 1/3 מהתערובת ונטרוף ידנית עם 2 כפות קקאו.
  • נשפוך לתבנית את התערובת הבהירה ומעליה את התערובת השוקולד, נשחק קלות עם מזלג לצורת השיש.
  • במתכון אופים את התערובת בתבנית עגולה עם חור באמצע ועוד תבנית אינגליש קייק, עדיף לא למלא את התבנית מידי קרוב לסוף התבנית.
  • אופים על 180 מעלות כ-40 דקות.

לציפוי:

  • מערבבים בקערה אבקת סוכר ושמנת צמחית (ריץ' לא מוקצף) כמות לפי העין.
  • לאיחוד נוזלי אבל לא מדי. ואז שופכים מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.