עוגת שמנת ופירורים
עוגת שמנת פירורים במרקם חלומי ומפנקת במיוחד לשבת! קלה להכנה וטעימה ביותר!
עוגת שמנת ופירורים, קלה להכנה, טעימה ומתקבלת במרקם אוורירי וחלומי במיוחד לשבת!
לכבוד שבת המלכה יש לי כמה מתכוני שבת, שרק הנוכחות שלהם מיוחדת וזה עוד לפני שטעמנו את הביס הראשון. אז עוגת השבת הלבנה שלי היא עוגת שמנת פירורים במרקם חלומי ומפנק שהופך את השבת למיוחדת יותר!
המתכון פשוט מאוד להכנה ומאפשר שליטה גם על כמות הסוכר; ניתן להכין אותה מתוקה במיוחד או לשים פחות סוכר ולהתחשב בשומרי המשקל למיניהם – כך או כך העוגה הזו טעימה וכל ביס ממנה חלומי!
למה באמת כדאי לכם: עוגת קוקוס תפוזים
- עוגה קלה להכנה שלא משאירה מקום לתירוצים שלא להכין!
- כל כך טעימה שמתחשק לאכול ממנה עוד ועוד!
- הפינוק הכי נכון להגיש בשבת בבוקר לצד הקפה!
- עוגה במרקם חלומי שלא תאמינו שזו המציאות!
שורה תחתונה: כשמקבלים את השבת באהבה, השבת אוהבת בחזרה כפליים! קבלו אותה עם העוגה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית 26 / תבנית מלבנית 20/30
המצרכים
לבצק:
- 1 חבילה חמאה (200 גרם)
- 3 חלמונים
- 1 שקית אבקה אפייה (10 גרם)
- 2 ½ כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 5 כפות חלב
לקצפת:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- ½ כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 3 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
- 1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם)
- 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)
אופן ההכנה
לבצק:
- נלוש הכל היטב ונסדר בתבנית.
- אופים בתנור בחום 180 עד להזהבה.
- מגרדים חלק מהבצק האפוי ושמים בצד.
- את הבצק שנשאר בתבנית נרטיב עם חמש כפות של חלב.
לקצפת:
- נמיס שוקולד לבן עם חצי כוס חלב ולתת שיצטנן קצת.
- עכשיו נקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל והשוקולד המומס.
- מקפלים פנימה 3 גביעים שמנת של פעם.
- אם אוהבים את זה יותר מתוק, ניתן להוסיף אבקת סוכר למתיקות (אני לא מוסיפה).
- למרוח את הקצפת על הבצק ומפזרים את הפירורים מעל כמו בתמונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שמנת ופירורים
אם נפלה לי הקצפת מה אפשר לעשות
להקפיד על מצרכים בטמפרטורה הנכונה ולא להקציף יותר מדי
במצרכים כתוב שמנת 1 מתוקה ו4 גביעי שמנת שלפעם
ובאופן ההכנה רשום להקציף 2 שממת מתוקה
ולקפל 3 גביעי שמנת. אפשר הסבר בבקשה?
היי הודיה,
אנחנו מתנצלים על הבלבול במתכון. ערכנו את הכמויות וכעת הכל ברור.
בהצלחה 🙂
לא כתוב כמה שוקולד לבן…\
היי מירה,
תודה רבה על התגובה שלך. תיקנו את המתכון, הכמות היא חפיסת שוקולד לבן של 100 גרם (החפיסה הסטנדרטית).
בהצלחה 🙂
נ.ב.: בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!
את הקצפות למקרר לא לאפות נכון
היי שמחה,
נכון, הקצפת לא נאפית.
בהצלחה!
אפשר להחליף את החמאה בנטורינה ואם כן כמה תודה
היי בת שבע,
אפשר ובאותה כמות. בהצלחה!