Go Back
עוגת שמנת ופירורים

עוגת שמנת ופירורים

עוגת שמנת פירורים במרקם חלומי ומפנקת במיוחד לשבת! קלה להכנה וטעימה ביותר!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: דבי וזאנה

ציוד

תבנית 26 / תבנית מלבנית 20/30

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
  • 3 חלמונים
  • 1 שקית אבקה אפייה (10 גרם)
  • 2 ½ כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 5 כפות חלב

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ½ כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)
  • 1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם)
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)

אופן ההכנה

לבצק:

  • נלוש הכל היטב ונסדר בתבנית.
  • אופים בתנור בחום 180 עד להזהבה.
  • מגרדים חלק מהבצק האפוי ושמים בצד.
  • את הבצק שנשאר בתבנית נרטיב עם חמש כפות של חלב.

לקצפת:

  • נמיס שוקולד לבן עם חצי כוס חלב ולתת שיצטנן קצת.
  • עכשיו נקציף 2 שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל והשוקולד המומס.
  • מקפלים פנימה 3 גביעים שמנת של פעם.
  • אם אוהבים את זה יותר מתוק, ניתן להוסיף אבקת סוכר למתיקות (אני לא מוסיפה).
  • למרוח את הקצפת על הבצק ומפזרים את הפירורים מעל כמו בתמונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.