מאפינס מלוחים בריאים עם ברוקולי וקישואים מלאי עסיסיות ובריאות בכל ביס. הכנה קלה, מרקם קליל, מושלמים לכל ארוחה, וגם הילדים יזללו
בהשראת: נתי כפיר
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
נהדרים לימים חמים, נפלאים כשבאים אורחים, אהובים גם על ילדים…
קבלו אותם ירוקים, בריאים וטעימים-טעימים – מאפינס מלוחים בריאים עם ברוקולי וקישואים עם זרעי צ'יה מלא ויטמינים מבורכים!
השובבים הירוקים האלה מלאי עסיסיות ובריאות בכל ביס ובהכנה קלה וקצרה קיבלתם מנה מושלמת לכל ארוחה, כתוספת נהדרת ולאירוח שרוצים להרשים!
מחממים תנור על 180°. את זרעי הצ'יה שמים בכוס וממלאים מים חמים עד שהזרעים מתנפחים והופכים לעיסה דביקה.
את הברוקולי מכניסים לסיר עם מים ועל האש עד לריכוך מלא.
את הקישוא, התפו"א והבצל מגרדים בפומפייה עבה, ואז שמים במסננת את כל מה שגירדנו, ממליחים מעט ונותנים לעמוד בתוך המסננת עד שזה מגיר את כל הנוזלים.
כשהברוקולי מתרכך מסננים מהמים ונותנים לו להתקרר. אחרי שכל הנוזלים יצאו מהעיסה המגורדת (אפשר לסחוט עם היד ולעזור לנוזלים לצאת) - מוסיפים את הברוקולי והצ'יה שהשרנו במים חמים.
מוסיפים את שיבולת השועל, את הקמח ואת אבקת האפייה, את הגבינה הלבנה והצהובה המגורדת ומערבבים טוב טוב עד לעיסה דביקה ועשירה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
ממלאים בתבנית מאפין מסיליקון עם כף. מהדקים ממש בעדינות כך שתהיה צורה יפה, אבל שתשאיר את המאפין אוורירי. להכניס לתנור עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: נתי כפיר
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אירוח חלבי? ארוחה קלילה? שבועות בפתח? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!