| | | |

עוגת גבינה תפוחים בחושה

עוגת גבינה תפוחים בחושה מפנקת המיוחד. עוגה קלה להכנה שכל אחד יכול להכין.
בהשראת: ג'ודי פלטי
ציון 4.35 על ידי 105 דירוגים
עוגת גבינה תפוחים בחושה

עוגת גבינה תפוחים בחושה. עוגה בחושה עם גבינה לבנה ותפוחי עץ, עוגה מהירה ומפנקת במיוחד! 

עוגות אצלנו בבית קבועות בתפריט ואנחנו אוהבים מאוד לגוון. אחת העוגות שמאפשרת לי גיוון גם בטעם וגם בצורת ההגשה היא עוגת גבינה תפוחים בחושה. אפשר להגיש אותה קרה וליהנות מקינוח מרענן ואפשר להגיש אותה חמה במעט לצד כדור גלידה וניל ולשדרג את רמת הפינוק!

מתכון קל מאוד, שכל אחד יכול להכין ומתקבלת עוגת גבינה תפוחים שמתאימה בכל עת. אפשר להכין באמצע השבוע ולהתפנק במשך כל השבוע! המתכון הזה הוא הפינוק הקטן שעושה את כל ההבדל!

עוגת גבינה תפוחים בחושה
צילום: ג'ודי פלטי

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה תפוחים 

  • מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין!
  • אפשר להגיש את העוגה קרה ואפשר להגיש אותה חמה לצד כדור גלידה!
  • הפינוק המושלם שיהפוך את היום שלכם לחגיגי במיוחד!
  • עוגה טעימה ומרעננת לימי הקיץ החמים!

שורה תחתונה: בא לכם להפתיע את המשפחה והאורחים בעוגה מפנקת במיוחד? תכינו את העוגה הזו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת גבינה תפוחים בחושה

עוגת גבינה תפוחים בחושה

עוגת גבינה תפוחים בחושה מפנקת המיוחד. עוגה קלה להכנה שכל אחד יכול להכין.
ציון 4.35 על ידי 105 דירוגים
לדרג
באדיבות: ג'ודי פלטי

ציוד

תבנית בינונית 30X27
כוס אוניברסלית 240 סמ''ק

המצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס צימוקים
  • ¾ כוס שמן
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (250 גרם - או שמנת חמוצה 9% 200 מ"ל)
  • 4 תפוחי עץ ( קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • בקערה מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה.
  • בקערה נוספת נקציף ביחד את הביצים, הסוכר, השמן והגבינה.
  • נוסיף את הקמח ונערבב לעיסת בצק חלקה.
  • נבשל במיקרוגל את תפוחי העץ למשך כשש דקות - ונקרר אותם.
  • נוסיף את התפוחים לקערת הבצק תוך ערבוב. נוסיף גם את הצימוקים.
  • נשמן את התבנית ונקמח מעט.
  • נוסיף לתבנית את העיסה ונפזר מלמעלה את הסוכר שמעורבב עם הקינמון.
  • נאפה על 170 מעלות טורבו למשך כ- 30-40 דקות.
  • העוגה יוצאת לחה ועסיסית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה תפוחים בחושה

אפשר בלי צימוקים?
בוודאי שאפשר.
נראה מצוין! האם הפרדת ביצים?
ללא הפרדת ביצים.
אפשר עם פרי אחר? (שזיף לצורך העניין)
לא ניסיתי עם פרי אחר- המתכון הוא מקורי מהמטבח הגרמני.
אחרי שהעוגה מוכנה והתקררה- מאחסנים במקרר?
בחורף ניתן להחזיק מחוץ למקרר במשך יממה, לאחר מכן להכניס למקרר.
עוגת גבינה תפוחים בחושה
צילום: ג'ודי פלטי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

 

Similar Posts

59 Comments

  1. עוגה נהדרת! הכנתי כבר 3 פעמים וחוסלה! שומרת במקרר בהגשה מחממת 10 שניות במקרו קצת א. סוכר מעל ועם כדור גלידת וניל פשוט מעדן!
    אחת עוגת התפוחים מהבחושות הטובה ביותר שניסיתי .
    תודה על המתכון.

    1. היי ניצה,
      אנחנו ממש שמחים שאת ויקירייך נהנים כל כך מהעוגה המצוינת הזו 🙂

    1. היי רחל,
      אפשר להשתמש בקמח שקדים / שיבולת שועל / קינואה / עדשים מכל סוג או בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רחל,
      אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן, קמח שיבולת שועל, קמח שקדים או קמח אורז לבן.
      בהצלחה 🙂

  2. לפי דעתי לערבב את התפוחים אם קצת קמח וקינמון וסוכר חום יכול לצאת מעניין עירוב התפוחים עם קצת קמח מונע מהם לשקוע

  3. מה זה אומר לחמם את התפוחים במיקרוגל? כשהם כבר חתוכים לקוביות? ועל איזו עוצמה?
    והאם ניתן לבשל במקום בסיר?

    1. היי ליאת,
      נכון, כשהם חתוכים לקוביות. את בהחלט יכולה לבשל בסיר או מחבת במקום (מחבת אפילו טוב יותר כי את יכולה לקרמל אותם, מה שמוסיף לטעם).
      בהצלחה 🙂

    1. היי פנינה!
      אפשר לאפות רגיל רק ייתכנו שינויים בזמנים אז כדאי לשים עין על העוגה.
      בהצלחה 🙂

  4. ערב טוב לעוסקים במלאכה, במילה אחת, מ ע ו ל ה וקלה מאוד להכנה, תענוג צרוף בכל ביס, אתר מעולה שמעשיר אותנו במתכונים,
    תמשיכו להעשיר ולעדכן, ברגשי תודה, מרים.

  5. חושבת להפחית את כמות הסוכר בעוגה .האם ניתן להפחית לחצי כוס סוכר ושעדיין תצא טעימה?

  6. 5 stars
    עוגה מצויינת שהפכה קבועה אצלי בבית עם שני שינויים קלים ומקלים, לא מקלפת את התפוחים, ומחממת במירוגל רק דקה וחצי, תודה על עוגה מעולה!

    1. כיף לשמוע מני! עוגות כאלה צריך לשמור בקירור 5 עד 7 ימים בעטיפת פלסטיק או אלומיניום או בהקפאה 2-3 חודשים. בהצלחה!

    1. היי דפנה, אפשר לשמן מחבת ולטגן את פרוסות תפוחי העץ יחד עם כף סוכר. למשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב בעדינות. בהצלחה!

      1. היי דקל,
        מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
        אנחנו ממליצים להבא לתת לעוגה עוד כמה דקות בתנור שתתייצב בגובה ואז לכבות ולהשאיר אותה בפנים לפחות חצי שעה.
        אם היא משחימה מדי ב-170 מעלות, אפשר להוריד ל-160 ולאפות זמן ארוך יותר.
        בהצלחה 🙂

  7. העוגה יצאה נהדרת, גבוהה וטעימה, יום למחרת יותר טעימה, אכלתי כזו בברלין, מאד דומה.
    תוודה רבה

    1. היי שרה,
      את צודקת, אנחנו מתנצלים על כך.
      מוסיפים את הצימוקים כשמוסיפים את התפוחים אחרי שבישלנו אותם קצת במיקרוגל.
      בהצלחה 🙂

  8. עוגה מעולה! קלה להכנה, רכה ואוורירית. הוספתי גם שתי כמות תערובת פרג מוכנה, שידרג מאוד. אמשיך להכין אותה.
    הערה אחת- הסוכר מעל העוגה מיותר, בפעם הבאה אוסיף את כפית הקינמון לתוך הבלילה.
    תודה רבה!

      1. היי שושי,
        ממש לא, אפשר באפייה רגילה פשוט לתת לה קצת יותר זמן בתנור, 10-15 דקות בערך.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?