עוגת גבינה תפוחים בחושה
עוגת גבינה תפוחים בחושה מפנקת המיוחד. עוגה קלה להכנה שכל אחד יכול להכין.
עוגת גבינה תפוחים בחושה. עוגה בחושה עם גבינה לבנה ותפוחי עץ, עוגה מהירה ומפנקת במיוחד!
עוגות אצלנו בבית קבועות בתפריט ואנחנו אוהבים מאוד לגוון. אחת העוגות שמאפשרת לי גיוון גם בטעם וגם בצורת ההגשה היא עוגת גבינה תפוחים בחושה. אפשר להגיש אותה קרה וליהנות מקינוח מרענן ואפשר להגיש אותה חמה במעט לצד כדור גלידה וניל ולשדרג את רמת הפינוק!
מתכון קל מאוד, שכל אחד יכול להכין ומתקבלת עוגת גבינה תפוחים שמתאימה בכל עת. אפשר להכין באמצע השבוע ולהתפנק במשך כל השבוע! המתכון הזה הוא הפינוק הקטן שעושה את כל ההבדל!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה תפוחים
- מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין!
- אפשר להגיש את העוגה קרה ואפשר להגיש אותה חמה לצד כדור גלידה!
- הפינוק המושלם שיהפוך את היום שלכם לחגיגי במיוחד!
- עוגה טעימה ומרעננת לימי הקיץ החמים!
שורה תחתונה: בא לכם להפתיע את המשפחה והאורחים בעוגה מפנקת במיוחד? תכינו את העוגה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה תפוחים בחושה
עוגת גבינה תפוחים בחושה מפנקת המיוחד. עוגה קלה להכנה שכל אחד יכול להכין.
לדרג
ציוד
תבנית בינונית 30X27
כוס אוניברסלית 240 סמ''ק
המצרכים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס צימוקים
- ¾ כוס שמן
- 1 חבילה גבינה לבנה 5% (250 גרם - או שמנת חמוצה 9% 200 מ"ל)
- 4 תפוחי עץ ( קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- בקערה מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה.
- בקערה נוספת נקציף ביחד את הביצים, הסוכר, השמן והגבינה.
- נוסיף את הקמח ונערבב לעיסת בצק חלקה.
- נבשל במיקרוגל את תפוחי העץ למשך כשש דקות - ונקרר אותם.
- נוסיף את התפוחים לקערת הבצק תוך ערבוב. נוסיף גם את הצימוקים.
- נשמן את התבנית ונקמח מעט.
- נוסיף לתבנית את העיסה ונפזר מלמעלה את הסוכר שמעורבב עם הקינמון.
- נאפה על 170 מעלות טורבו למשך כ- 30-40 דקות.
- העוגה יוצאת לחה ועסיסית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה תפוחים בחושה
אפשר בלי צימוקים? בוודאי שאפשר. |
נראה מצוין! האם הפרדת ביצים? ללא הפרדת ביצים. |
אפשר עם פרי אחר? (שזיף לצורך העניין) לא ניסיתי עם פרי אחר- המתכון הוא מקורי מהמטבח הגרמני. |
אחרי שהעוגה מוכנה והתקררה- מאחסנים במקרר? בחורף ניתן להחזיק מחוץ למקרר במשך יממה, לאחר מכן להכניס למקרר. |
העוגה נראת וואוו,אני מעוניינת להכין פרווה ,במה אפשר להחליף את השמנת?
תודה
היי אליס,
אפשר להחליף את את השמנת החמוצה בשמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
עוגה נהדרת! הכנתי כבר 3 פעמים וחוסלה! שומרת במקרר בהגשה מחממת 10 שניות במקרו קצת א. סוכר מעל ועם כדור גלידת וניל פשוט מעדן!
אחת עוגת התפוחים מהבחושות הטובה ביותר שניסיתי .
תודה על המתכון.
היי ניצה,
אנחנו ממש שמחים שאת ויקירייך נהנים כל כך מהעוגה המצוינת הזו 🙂
העוגה מעולה, רציתי לדעת איזה קמח להשתמש לצליאקים
היי רחל,
אפשר להשתמש בקמח שקדים / שיבולת שועל / קינואה / עדשים מכל סוג או בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.
בהצלחה 🙂
עוגה מעולה מכינה כבר שבוע שני.
באיזה קמח אפשר להשתמש לצליאקים?
היי רחל,
אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן, קמח שיבולת שועל, קמח שקדים או קמח אורז לבן.
בהצלחה 🙂
לפי דעתי לערבב את התפוחים אם קצת קמח וקינמון וסוכר חום יכול לצאת מעניין עירוב התפוחים עם קצת קמח מונע מהם לשקוע
היי יהודה,
תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים שלך 🙂
מה זה אומר לחמם את התפוחים במיקרוגל? כשהם כבר חתוכים לקוביות? ועל איזו עוצמה?
והאם ניתן לבשל במקום בסיר?
היי ליאת,
נכון, כשהם חתוכים לקוביות. את בהחלט יכולה לבשל בסיר או מחבת במקום (מחבת אפילו טוב יותר כי את יכולה לקרמל אותם, מה שמוסיף לטעם).
בהצלחה 🙂
עוגה.קלילה.טעימה.ונמוחה בפה.יישר כוח
היי עדנה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
האם אפשר להשתמש בבלנדר במקום מיקסר ?
היי אריה,
אנחנו לא בטוחים לגבי התוצאה אם תשתמש בבלנדר.
אפשר פשוט לשים רסק תפוחים?
היי שירה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה טעימה ביותר! נכנסה לקבועות שלי
תודה רבה
היי,
מעולה, אנחנו ממש שמחים שנהנית מהעוגה 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
הי. האם תנור ללא טורבו יעשה עבודה מוצלחת במתכון הזה?
היי פנינה!
אפשר לאפות רגיל רק ייתכנו שינויים בזמנים אז כדאי לשים עין על העוגה.
בהצלחה 🙂
האם יש אפשרות להחליף את הגבינה במשהו אחר ,לפרווה
היי רובינה,
אפשר להמיר את הגבינה לשמנת צמחית.
בהצלחה 🙂
ערב טוב לעוסקים במלאכה, במילה אחת, מ ע ו ל ה וקלה מאוד להכנה, תענוג צרוף בכל ביס, אתר מעולה שמעשיר אותנו במתכונים,
תמשיכו להעשיר ולעדכן, ברגשי תודה, מרים.
היי מרים!
תודה רבה על הפרגון, אנחנו שמחים מאוד לדעת שאת נהנית 🙂
במידה ואין לי קמח תופח, כמה אבקת אפיה?
היי שיר!
כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח רגיל.
בהצלחה 🙂
למה גם קמח תפוח וגם אבקת אפיה?
היי רגינה,
כדי שהעוגה תצא כמה שיותר אוורירית.
בהצלחה 🙂
חושבת להפחית את כמות הסוכר בעוגה .האם ניתן להפחית לחצי כוס סוכר ושעדיין תצא טעימה?
אם התפוח מספיק מתוק אז כן
עוגה מצויינת שהפכה קבועה אצלי בבית עם שני שינויים קלים ומקלים, לא מקלפת את התפוחים, ומחממת במירוגל רק דקה וחצי, תודה על עוגה מעולה!
יצא מעולה .
איפה לשמור במקרר או בחוץ
כיף לשמוע מני! עוגות כאלה צריך לשמור בקירור 5 עד 7 ימים בעטיפת פלסטיק או אלומיניום או בהקפאה 2-3 חודשים. בהצלחה!
רוצה להכין לחג.
דרך אחרת לרכך את התפוחים??
בתנור רגיל כמה זמן,חום?
היי דפנה, אפשר לשמן מחבת ולטגן את פרוסות תפוחי העץ יחד עם כף סוכר. למשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב בעדינות. בהצלחה!
יצא טעים אבל עולה עולה ונופל מה חסר למתכון שהעוגה לא תיפול…..
היי דקל,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
אנחנו ממליצים להבא לתת לעוגה עוד כמה דקות בתנור שתתייצב בגובה ואז לכבות ולהשאיר אותה בפנים לפחות חצי שעה.
אם היא משחימה מדי ב-170 מעלות, אפשר להוריד ל-160 ולאפות זמן ארוך יותר.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה נהדרת, גבוהה וטעימה, יום למחרת יותר טעימה, אכלתי כזו בברלין, מאד דומה.
תוודה רבה
תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים:
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
לא כתוב במתכון מתי מוסיפים את הצימוקים
היי שרה,
את צודקת, אנחנו מתנצלים על כך.
מוסיפים את הצימוקים כשמוסיפים את התפוחים אחרי שבישלנו אותם קצת במיקרוגל.
בהצלחה 🙂
עוגה מעולה! קלה להכנה, רכה ואוורירית. הוספתי גם שתי כמות תערובת פרג מוכנה, שידרג מאוד. אמשיך להכין אותה.
הערה אחת- הסוכר מעל העוגה מיותר, בפעם הבאה אוסיף את כפית הקינמון לתוך הבלילה.
תודה רבה!
היי דפנה,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה 🙂
אחלה טיפ לגבי הסוכר, תודה ששיתפת אותנו בו.
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
שאלה גם קמח תופח וגם אבקת אפיה?? או קמח רגיל+א אפיה
היי ציפי,
גם וגם כדי שתהיה אוורירית כמה שיותר.
בהצלחה 🙂
חייבים טורבו?
היי שושי,
ממש לא, אפשר באפייה רגילה פשוט לתת לה קצת יותר זמן בתנור, 10-15 דקות בערך.
בהצלחה 🙂