מתכון עוגיות מגולגלות תמרים (טיפים)

עוגיות מגולגלות תמרים, נימוחות וטעימות שמזכירות את הילדות!
במשך תקופה ארוכה מאוד ניסית להכין עוגיות מגולגלות במילוי תמרים כמו של סבתא שלי, אבל משהו במתכון תמיד יצא לי טוב פחות ולא משנה כמה שינויים עשיתי עדיין לא הגעתי לאותן עוגיות תמרים הזכורות לי מהילדות.
המתכון הזה הוא המתכון הכי מדויק שיש לי לעוגיות הנוסטלגיות! מתכון עם המון טיפים כדי להבטיח נוחות עבודה עם הבצק ומקבלים עוגיות פריכות וטעימות שיחזירו אתכם לילדות וירחיבו לכם את הלב עם כל ביס!

למה באמת כדאי לכם: עוגיות מגולגלות תמרים
- מתכון מושלם ומדויק לעוגיות עם טעם של פעם!
- מתכון עם המון טיפים שיקלו את העבודה ויניבו עוגיות במרקם משגע!
- עוגיות כל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול!
- הפינוק המושלם להגשה, שמעלה חיוך ומחמם את הלב בנוסטלגיה!
שורה תחתונה: פינוק מושלם נוגע בכל החושים ויוצר חגיגה בלב! העוגיות האלה הן פינוק שלא ניתן לתאר במילים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

מתכון עוגיות מגולגלות תמרים (טיפים)
ציוד
המצרכים
לבצק:
- ½3 כוסות קמח
- ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)
- 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
- ¼ כפית מלח
- 1 ביצה
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
למילוי התמרים והאגוזים:
- 1 חבילה ממרח תמרים (400 גרם)
- קינמון (לפי הטעם)
- חופן אגוזי מלך (קצוצים גס)
- 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)
אופן ההכנה
- מערבבים ומעבדים את החומרים לבצק, עד שנוצר בצק אחיד.
- מחלקים לארבעה באופן שווה. (מומלץ ליצור כדור מהבצק ולחלק לרבעים).
- מרדדים כל חלק מהבצק למלבן גדול. כדי שיהיה עלה דקיק מומלץ לרדד בין 2 דפי נייר אפיה.
- לאחר הרידוד, מורחים מעל ממרח תמרים, בערך 2 כפות על כל מלבן.
- מפזרים אבקת סוכר במידה ורוצים עוגיות יותר מתוקות.
- מעל הממרח מפזרים קינמון באופן שווה וגם את אגוזי המלך הקצוצים.
- מגלגלים לרולדות על נייר אפיה.
- אופים בתנור על חום 180 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות מעט.
- להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להתקרר מעט ואז חותכים לפרוסות עם סכין להב. (כדי שהחיתוך יהיה טוב עדיף סכין להב ולא להשתמש בסכין מסור).
הערות וטיפים


חידשתם מלאי עוגיות? מה עם שבוע הבא? עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: יוכבד אלקסלסי
האם אפשר להחליף ביצה בתחליף מתאים לטבעונים? תודה
היי חניתה,
לא ניסינו כך שלא נוכל לדעת אם התוצאה תהיה טובה, אבל את יכולה לנסות להמיר ביצה בכף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים (לערבב היטב ולהניח בצד ל-5 דקות).
בהצלחה 🙂
יש לנו במשפחה רגישות לאגוזים אפשר שקדים במקום?
היי תמי,
בהחלט כן.
בהצלחה 🙂
היי, אפשר לטבען את המתכון ולוותר על הביצה ?
היי שרון,
במקום ביצה אפשר להשתמש בכף זרעי פשתן טחונים + 1.5 כפות מים. לערבב ולהניח בצד ל-5 דקות ואז להוסיף כמו ביצה.
בהצלחה 🙂
אם אין לי מיץ תפוזים. במה אפשר להחליף?
בעיקרון במים או בחלב, בהצלחה!
בעוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה ?
בבקשה שני מתכונים שמכינים מחמאה בעיקר:
https://metukimil.co.il/2020/08/09/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%aa%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%97%d7%95%d7%aa/
https://metukimil.co.il/2020/06/24/%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%92%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%aa/
וואו בדרכ מתכונים של עוגיות כאלה לא יוצא לי טוב, הפעם ממש יצא לי טוב!! ממש טעים!!!
ממליצה לקרר את הבצק קצת לפני הרידוד.
רעיון מצוין שמחים שאהבת! לא לשכוח שתמיד אפשר לשתף איך יצא עם שאר החבר'ה בקבוצת האוכל שלנו: http://www.facebook.com/metukimgroup
תודה על המתכון האם ניתן להחליף לקמח מלא 80 %?
היי אבלין, לא ניסינו במתכון הספציפי הזה, את מוזמנת לנסות ולעדכן איך יוצא אבל חשוב לזכור שכשממירים מסוג קמח אחד לשני, צריך להוסיף את הנוזלים לאט ובהדרגה ולהתאים את הכמות. בהצלחה בפעם הבאה!