Go Back
+ servings
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים

מתכון עוגיות מגולגלות תמרים (טיפים)

עוגיות מגולגלות תמרים כמו של פעם, פריכות וטעימות. מתכון כולל טיפים לבצק נוח לעבודה!
ציון 4.41 על ידי 86 דירוגים
כמות 4 רולדות
באדיבות: יוכבד אלקסלסי

ציוד

כוס מדידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • ½3 כוסות קמח
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים

למילוי התמרים והאגוזים:

  • 1 חבילה ממרח תמרים (400 גרם)
  • קינמון (לפי הטעם)
  • חופן אגוזי מלך (קצוצים גס)
  • 1 שקית אבקת סוכר (10 גרם)

אופן ההכנה

  • מערבבים ומעבדים את החומרים לבצק, עד שנוצר בצק אחיד.
  • מחלקים לארבעה באופן שווה. (מומלץ ליצור כדור מהבצק ולחלק לרבעים).
  • מרדדים כל חלק מהבצק למלבן גדול. כדי שיהיה עלה דקיק מומלץ לרדד בין 2 דפי נייר אפיה.
  • לאחר הרידוד, מורחים מעל ממרח תמרים, בערך 2 כפות על כל מלבן.
  • מפזרים אבקת סוכר במידה ורוצים עוגיות יותר מתוקות.
  • מעל הממרח מפזרים קינמון באופן שווה וגם את אגוזי המלך הקצוצים.
  • מגלגלים לרולדות על נייר אפיה.
  • אופים בתנור על חום 180 מעלות טורבו עד שהעוגיות משחימות מעט.
  • להוציא מהתנור, לתת לעוגיות להתקרר מעט ואז חותכים לפרוסות עם סכין להב. (כדי שהחיתוך יהיה טוב עדיף סכין להב ולא להשתמש בסכין מסור).

הערות וטיפים

חשוב לא לתת לעוגיות להשחים יותר מידי, מספיק שהעוגיות יתחילו להזהיב והן מוכנות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.