| | | | | |

מתכון פריקסה אותנטי מושלם

אחד הסנדוויצ‘ים המעניינים ביותר שיש באופן מסורתי שמוגש בתוך לחמנייה מטוגנת!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 3.34 על ידי 3 דירוגים
פריקסה מתכון אותנטי וטעים

מתכון פריקסה, הידוע גם בתור סנדוויץ’ טוניסאי, הוא אחד הסנדוויצ‘ים המעניינים ביותר שיש.

באופן מסורתי הוא מוגש בתוך לחמנייה מטוגנת, אך יש גם גרסאות אפויות; טונה וביצים הם הרכיב העיקרי שלו,

אך נהוג להכניס לתוכו מגוון תוספות ורטבים אשר מקנים לו טעם עשיר ומיוחד במינו.

אז איך מכינים את לחמניית הפריקסה?

פריקסה מתכון אותנטי וטעים
צילום: אילנית בניזרי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

פריקסה מתכון אותנטי וטעים

מתכון פריקסה אותנטי מושלם

אחד הסנדוויצ‘ים המעניינים ביותר שיש באופן מסורתי שמוגש בתוך לחמנייה מטוגנת!
ציון 3.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

נייר אפייה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף אלכוהול (ניתן להשתמש בערק וודקה או וויסקי.)
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה

  • נערבב את הקמח במיקסר עם וו לישה, נוסיף את השמרים והסוכר,
  • נוסיף 2 כוסות מים ונמשיך - לערבל לעוד 2 דקות.
  • תוך כדי ערבול נוסיף את השמן, המלח והערק.
  • לאחר שכל המצרכים בפנים ניתן להמשיך לערבל למשך 5 דקות במהירות נמוכה.
  • לאחר מכן ניתן להוסיף בהדרגה את כוס המים הנותרת.
  • יתכן שלא יהיה צורך בכוס המלאה. יש להמשיך ללוש את הבצק כ 9 דקות נוספות.
  • כאשר אתם רואים שהבצק אינו נדבק לדפנות, יש לקחת חתיכה מהבצק ולמתוח אותה - במידה והבצק נקרע יש להמשיך
  • ללוש אותו ולהוסיף מעט מים במידת הצורך.
  • לאחר מכן נאסוף את הבצק עם ידיים משומנות ונניח בקערה משומנת לצורך התפחה.
  • יש לכסות בניילון ולחכות חצי שעה.
  • לאחר מכן ללוש מעט על מנת להוריד את הנפח ולהתפיח לעוד חצי שעה.
  • לצורך הכנת הלחמניות נעבוד על משטח מקומח ונחלק את הבצק ל 4 ונגלגל כל חתיכה לצורת נקניק.
  • את הנקניק נחלק ל 4 - בסופו של דבר נקבל 16 כדורים.
  • ניקח נייר אפייה אותו יש לגזור ל 16 מלבנים ונניח עליו את כדורי הבצק - ומגבת גדולה.
  • כל כדור נרדד בעזרת מערוך לצורה אליפטית, נשמן - ונכסה בניילון למשך 20 דקות.
  • בינתיים אפשר להתחיל לחמם את השמן לטיגון.
  • יש צורך בכחצי ליטר שמן. נרתיח אותו על להבה גבוהה ולאחר מכן נעביר ללהבה בינונית.
  • את הבצק ניתן להניח בעדינות בתוך השמן החם עם נייר האפייה.
  • לאחר מכן בעזרת מלקחיים נשלוף את נייר האפייה וניתן לטיפות השמן לטפטף על החלק העליון של הבצק.
  • יש לטגן 2 דקות עם מכסה, לאחר מכן להסיר את המכסה, להפוך את הפריקסה עד להזהבה.
  • את הלחמניות ניתן למלא לפי טעמכם האישים.
  • אנו ממליצים על שילוב של טונה, ביצה קשה, תפוח אדמה מבושל, זיתים, אריסה ולימון כבוש.

הערות וטיפים

טיפ קטן, שימו חתיכת גזר בשמן על מנת לשמור עליו נקי וצלול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פריקסה

נראה מושלם! מה זה הרוטב עגבניות?
סלט משוויאה.
את לא שמה ביצה?
לא.
עשיתי אבל יצא עם שמן. מה עשיתי לא טוב?
יכול להיות שהיה חסר התפחה, כשהבצק לא אוורירי אז הוא סופג שמן.
הפריקסה גם ככה מטוגן במלא שמן. אפשרי אולי להוריד את השמן מהמתכון?
לקבלת בצק גמיש וחלק חייב שמן בבצק …במקום חצי כוס שימי רבע כוס שמן בבצק.
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
זה יצא לחמנייה רגילה ולא פריקסה.
.

 


הבמה כולה שלכם:
פריקסה מתכון אותנטי וטעים
צילום: מוריה בן הרוש

"לא הספקתי לצלם ממש, הכל נחטף! תודה!!"
מוריה בן הרוש

פריקסה מתכון אותנטי וטעים
צילום: כרמית זפרני

"לפני טיגון המתכון של אילנית בניזרי!"
כרמית זפרני

פריקסה מתכון אותנטי וטעים
צילום: אילנית בניזרי

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements