| | | |

פילה דניס בתנור הכי טעים לשבת

פילה דניס בתנור מושלם לשבת או חג, לצהריים קליל או לערב מזין ומפנק בשלמות טעמים
בהשראת: ליאת דוד
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
פילה דניס בתנור

מה שהכי כיף עם מנות דג בתנור שהן תמיד, אבל תמיד, נראות הכי מושקעות ומגרות, אבל תמיד, תמיד הן מצריכות הכנה קלילה וקצרה ואפייה קצרה עוד יותר…

מבחינתנו, פילה דניס בתנור זו המנה הכי טעימה לשבת, לכל ערב חג, לצהריים קליל וטעים או לערב מפנק ומזין.

אם ההכנה של פילה דניס בתנור קצרה ומהירה, העונג שתקבלו בפה יהיה ארוך ומושלם, וזאת בזכות דג מלא עסיסיות ורכות שעליו יצוקה מרינדה משגעת של עגבניות שרי צלויות, פלפלים חריפים פיקנטיים, מלא שום וכוסברה רעננה ולימון טרי.

חוץ מהכיף בהכנה הקלה של פילה דניס בתנור ועושר הטעמים המופלאים והרכים, משמח גם לדעת שהוא מושלם להתלוות לכל תוספת – תפוחי אדמה, אורז לבן או צ'יפס שמנוני, כוס יין לבן ליד – והחגיגה בכלל תהיה מושלמת

ספר המתכונים של ליאת דוד

פילה דניס בתנור
צילום: המטבח של ליאת דוד

למה באמת כדאי לכם: פילה דניס בתנור

 

  • פילה דניס בתנור זו המנה הכי טעימה לשבת, לכל ערב חג, לצהריים קליל וטעים או לערב מפנק ומזין.
  • הכנה של פילה דניס בתנור קצרה ומהירה, העונג שתקבלו בפה יהיה ארוך ומושלם…

שורה תחתונה: שלמות טעמים של דג מלא עסיסיות ורכות שעליו יצוקה מרינדה משגעת של עגבניות שרי צלויות, פלפלים חריפים פיקנטיים, מלא שום וכוסברה רעננה ולימון טרי

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? פילה דניס בתנור – כל השלבים בתמונות

 

פילה דניס בתנור
מסדרים את הירקות על התבנית ומתבלים במלח אטלנטי ובשמן זית. צילום: המטבח של ליאת דוד
פילה דניס בתנור
צולים כעשר עד חמש עשרה דקות ומוציאים. צילום: המטבח של ליאת דוד
פילה דניס בתנור
מכינים את מסת הירוקים לדגים במעבד מזון וטוחנים הכל למשחה גסה לא דקה מדי צילום: המטבח של ליאת דוד
פילה דניס בתנור
מורחים שווה את כל הירוקים על הדגים ואופים 15-20 דקות. צילום: המטבח של ליאת דוד

 

פילה דניס בתנור

פילה דניס בתנור הכי טעים לשבת

פילה דניס בתנור מושלם לשבת או חג, לצהריים קליל או לערב מזין ומפנק בשלמות טעמים
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 6-8 פליטים של דג לברק או דניס (או גם וגם או דג אחר אהוב עליכם)
  • שמן זית (מעט )
  • 800 גרם עגבניות שרי (כאן השתמשנו בשרי תמר אדומות כתומות וצהובות ואת חלקן השארנו על הגבעולים)
  • 2-3 פלפלים חריפים ירוקים שטופים וחצויים (לא חובה)
  • 2-3 גבעולי טימין
  • מלח אטלנטי
  • מעט פלפל שחור
  • ראש שלם שום (שיניים שלמות)

לדגים:

  • עלים מצרור בזיליקום גדול
  • עלים מחצי צרור כוסברה גדול
  • פלפל צ'ילי אדום (אם אוהבים חריף)
  • 2-3 שיני שום
  • מיץ מרבע לימון (או גרד קליפת לימון מלימון שלם)
  • ¼ כוס שמן זית (אולי קצת פחות)
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור
  • כף דבש (למי שאוהב חריף חמוץ מתוק)
  • עשבי תיבול יבשים ( לא חובה)

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. שוטפים היטב את הירקות – עגבניות, פלפלים חריפים וגבעולי טימין - מסדרים על התבנית מתבלים במלח אטלנטי ובשמן זית מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות וצולים כעשר עד חמש עשרה דקות.
  • בינתיים מכינים את מסת הירוקים לדגים. מניחים בקערת מעבד המזון את כל הרכיבים וטוחנים הכל למשחה גסה לא דקה מדי
  • לאחר שהירקות צרובים מוציאים מהתנור, מקררים מעט, מסדרים את הדגים על הירקות הצלויים ומורחים שווה בשווה את כל הירוקים. אני הוספתי גם קצת מיובשים מעל (בסגנון איטלקי או פרובאנס).
  • עוטפים בנייר אפיה ומעל עוד נייר כסף ואופים בתנור כרבע שעה-עשרים דקות. פותחים את הכיסוי וממשיכים בתנור עוד כחמש דקות ללא כיסוי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

 

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?