מתכון לחמניות עם התפחה אחת
מלי מאירוב החליטה לעשות ניסוי, ללא התפחת הבצק לאחר לישה, - יצא ממש עננים!
מתכון לחמניות קל עם התפחה אחת בלבד של מלי מאירוב.
אתם לא תאמינו, מלי מאירוב החליטה לעשות ניסוי,
ללא התפחת הבצק לאחר לישה, יצא ממש עננים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון לחמניות עם התפחה אחת
מלי מאירוב החליטה לעשות ניסוי, ללא התפחת הבצק לאחר לישה, - יצא ממש עננים!
לדרג
ציוד
כוס חד פעמי חם ששווה לכוס מדידה
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2 חלמונים
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- שומשום
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נשים קילו קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 3 כפות סוכר.
- נערבב ונוסיף 2 כוסות מים פושרים וחצי כוס שמן. נלוש 3 דקות ונוסיף כף מלח, נמשיך ללוש לבצק גמיש שמתנתק מהדפנות.
- אם צריך נוסיף מים בטיפות ייתכן שנצטרך עוד מים, ללוש בערך 10 דקות.
- עם יד משומנת נרים את הבצק ונחלק ל 15 חתיכות.
- נרדד כל חתיכה על משטח טיפה משומן ונגלגל לרולדה ונניח על משטח טיפה מקומח.
- לאחר שעשינו רולדות מכל החתיכות נעשה נחש או נקניק ונאריך אותם עם 2 הידיים ונעצב לצורה הרצויה אפשר גם חלות ונניח על תבנית עם ניר אפיה.
- נכסה במגבת ונחכה שיכפילו את גודלן לי לקח 50 דקות.
- נחמם תנור 190 מעלות אפיה רגילה ללא טורבו ונניח בתחתית התנור תבנית אינגליש עם 2 כוסות מים או קערה לתנור.
- נבריש את הלחמניות בעדינות ב 2 חלמונים מעורבבים עם כפית סוכר וחצי כפית מלח וכפית מים ונפזר שומשום ונכניס לתנור בערך 25 דקות.
הערות וטיפים
חשוב ביותר לא להתפיח את הבצק לאחר הלישה עד הכפלה, להתפיח רק 40 דקות, כדי שיהיה לו יותר מקום לתפוח לפני הכניסה לתנור ולא תהיה קריסה שתביא תוצאה של לחמניות קשות, לחלק לכדורים ולעצב להבריש במים ואז להתפיח שעה ורבע או עד שממש התחברו אחת לשנייה מהתפיחה.
כדי להכין צורה כמו בתמונה השנייה - מרדדים עיגול קת לאורך מגלגלים לרולדה ורז מאריכים את הרולדה ועושים לולאה.
כדי להכין צורה כמו בתמונה השנייה - מרדדים עיגול קת לאורך מגלגלים לרולדה ורז מאריכים את הרולדה ועושים לולאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון לחמניות
מלי תודה על ההסבר. שאלה אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? כן, רק אם את יכולה תשלבי אותו עם כוסמין לבן או קמח לבן אם את עושה רק מלא אז יותר מים לבצק ותפיחה טובה לפני הכניסה לתנור. |
זה על טורבו או על אפייה? אפיה. . |
לי הן יוצאות קשות – למה? תתפיחי טוב לפני הכניסה לתנור ולא לאפות בטורבו. |
שבוע טוב וואו טוב אפשר להקפיא אחרי אפיה? ברור. |
הבמה כולה שלכם:
"מלי, הכנתי יום שישי את הלחמניות עננים ויצא מושלםםם!
אין עלייך ועל המתכונים שלך!"
חן דנה גלמן
"ממלי יקרה שבוע טוב עזרת לי מאוד אתמול, וזה התוצאה של החלות
בלי מריחה של ביצה רק מים ושומשום תודה!"
אתי קורל
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
פיצה מהירה, איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי?
עוד מתכונים מעניינים באתר
אהבתם? עוד מתכוני מאפים ולחמים הכי מושלמים שיש – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב