Go Back
מתכון לחמניות עם תפיחה אחת בלבד

מתכון לחמניות עם התפחה אחת

מלי מאירוב החליטה לעשות ניסוי, ללא התפחת הבצק לאחר לישה, - יצא ממש עננים!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמי חם ששווה לכוס מדידה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • שומשום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים קילו קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 3 כפות סוכר.
  • נערבב ונוסיף 2 כוסות מים פושרים וחצי כוס שמן. נלוש 3 דקות ונוסיף כף מלח, נמשיך ללוש לבצק גמיש שמתנתק מהדפנות.
  • אם צריך נוסיף מים בטיפות ייתכן שנצטרך עוד מים, ללוש בערך 10 דקות.
  • עם יד משומנת נרים את הבצק ונחלק ל 15 חתיכות.
  • נרדד כל חתיכה על משטח טיפה משומן ונגלגל לרולדה ונניח על משטח טיפה מקומח.
  • לאחר שעשינו רולדות מכל החתיכות נעשה נחש או נקניק ונאריך אותם עם 2 הידיים ונעצב לצורה הרצויה אפשר גם חלות ונניח על תבנית עם ניר אפיה.
  • נכסה במגבת ונחכה שיכפילו את גודלן לי לקח 50 דקות.
  • נחמם תנור 190 מעלות אפיה רגילה ללא טורבו ונניח בתחתית התנור תבנית אינגליש עם 2 כוסות מים או קערה לתנור.
  • נבריש את הלחמניות בעדינות ב 2 חלמונים מעורבבים עם כפית סוכר וחצי כפית מלח וכפית מים ונפזר שומשום ונכניס לתנור בערך 25 דקות.

הערות וטיפים

חשוב ביותר לא להתפיח את הבצק לאחר הלישה עד הכפלה, להתפיח רק 40 דקות, כדי שיהיה לו יותר מקום לתפוח לפני הכניסה לתנור ולא תהיה קריסה שתביא תוצאה של לחמניות קשות, לחלק לכדורים ולעצב להבריש במים ואז להתפיח שעה ורבע או עד שממש התחברו אחת לשנייה מהתפיחה.
כדי להכין צורה כמו בתמונה השנייה - מרדדים עיגול קת לאורך מגלגלים לרולדה ורז מאריכים את הרולדה ועושים לולאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.