קציצות בשר בקר
קציצות בשר – קציצות בקר אווריריות ומטריפות שקשה להמתין שיהיו מוכנות כדי לזלול אותן!
באמצע השבוע קשה לי להקפיד שהילדים שלי יאכלו בשר. לאחר שניסיתי מתכונים שונים התחלתי להכין את המתכון הזה של קציצות בשר ונגמרה הדאגה שלי בנוגע לזה! המתכון ממש קל להכנה, הקציצות מתובלות בטעם ויוצאות במרקם אוורירי שממש כיף לאכול!
אחד הדברים הטובים בהן זה שאפשר לאכול אותן גם קרות והן טעימות לא פחות. אצלנו, לאחר הארוחה, נשארת צלחת עם מעט קציצות על השיש. אחרי כמה זמן אני נכנסת למטבח ומגלה שהקציצות נעלמו! בכל פעם שמישהו עבר ליד הצלחת הוא "גנב" לעצמו קציצה.
למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר
-
- קציצות בשר שכל הילדים אוהבים!
- מתכון כל כך פשוט שאפשר להכין גם באמצע השבוע!
- מתכון מעולה לקציצות אווריריות במיוחד!
- כל כך טעימות שקשה לעבור לידן ולהתעלם מקיומן!
שורה תחתונה: מנה מזינה ומפנקת לאמצע השבוע, שכשמכינים אותה אפשר להפסיק לדאוג מתזונת הילדים ולהתרווח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- ½ קילו בשר צלעות טרי (טחון יחד עם השומן שלו - חשוב מכיוון שמעניק עסיסיות)
- ½ צרור פטרוזיליה (לקצוץ דק)
- ½ צרור כוסברה (לקצוץ דק)
- 1 בצל גדול (לגורר גס)
- 2 שיני שום (קצוץ דק)
- 1 תפוח אדמה (לגורר גס)
- 1 פלפל ירוק טרי חריף (לחתוך דק דק - ניתן להכין בלי אם מכינים לילדים)
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי קמח מצה (או פירורי לחם שלא בפסח)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- 2 כפות קוקה קולה
אופן ההכנה
- בקערה אחת גדולה לערבב את המרכיבים הנ"ל עד איחוד.
- נחמם רבע כוס שמן במחבת טיגון.
- להרטיב ידיים ולהכין קציצות שמנמנות (אפשר ארוכות או עגלגלות).
- להנמיך ללהבה בינונית (תמיד לטגן על בינונית ולא גבוהה כדי שפנים הקציצות יטוגן בצורה מושלמת).
- בכל פעם נטגן 4 יחידות בו זמנית עד שמזהיב משני הצדדים.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות בשר בקר אווריריות
בימי השגרה קשה לשמור על עניין ולהקפיד על פינוקים למשפחה,
אבל יש פינוקים קטנים, כמו ארוחת צהריים, שעושים את כל ההבדל!
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד ארוחות צהריים שוברות שגרה ומפנקות מחכות באתר,
אז כנסו ותתחילו לתבל את השגרה בבית בחיוכים יוצאי דופן!
האם ניתן לאפות בתנור ?
היי אריאל, כמו רוב הקציצות המטוגנות אפשר גם לאפות אבל יצא פחות טעים. (לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמה.)
יצא דוחה. שמתי שתי כפות סודה לשתייה. גועל נפש. להקיא את החיים.
פעם הבאה מומלץ להגיד כמויות לכאלה שאינם נמצאים במטבח באופן תדיר.
היי אביב, מצטערים שלא יצא כמו שרצית. חשוב לשים לב שבמתכון הזה כמו רבים אחרים משתמשים במי סודה מוגזים (או קולה), ולא באבקת סודה לשתייה, ההבדל גדול מאוד ומזה נוצר הטעם המר של הקציצות. לא נורא קורה, מקווים לראות אותך שוב באתר ובהצלחה במתכון הבא : )
לא להתעצבן… ככה לומדים… סבתי ז"ל האהובה לימדה אותי כמעט את כל "חוקי -המטבח" ואחד מהם, בהכנת קציצות/קבב, השימוש באבקת(!)סודה לשתייה הוא ביחס של כפית(!!!)אחת שטוחה לכל חצי ק"ג בשר! תמיד ייצא מושלם! מילה שלי! אז הנה טיפ סתם ככה…מכל הלב!