סלטה משוויה טוניסאי
סלט משוויה טוניסאי אסלי בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה! סלט קל וטעים, שאי אפשר לעבור את ארוחת יום השישי בלעדיו!
תפריט הסלטים שלי לארוחות השבת מגוון מאוד ואחד הסלטים האהובים עליי, עוד מקטנות, הוא סלט משוויה טוניסאי אסלי כמו שסבתא שלי הייתה מכינה בכל ארוחת שישי.
הסלט הזה הוא מסורת מתמשכת שעובר אצלנו בדורות, וארוחת השישי לא תתקיים בלי הסלט הזה! המתכון ממש פשוט ובכלום זמן עבודה יש לכם את הסלט האסלי שיקפיץ את הטעמים בכל ארוחה!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: סלט משוויה
-
- סלט משוויה עשיר בטעמים ומשדרג כל ביס!
- מתכון קל ופשוט להכנה, שבכלום זמן יש לכם סלט אליפות!
- הכי טעים שיש: מתכון טוניסאי אסלי שאין לו תחרות!
- סלט שמזכיר את החיוך של סבתא בארוחות שבת!
שורה תחתונה: זאת עוגת אגוזים לפסח שהכי מתאימה לאווירת החג שתשאיר לכם טעם מתוק בפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
סלטה משוויה טוניסאי
המצרכים
- 6 עגבניות (גדולות ואדומות)
- 4 פלפלים ירוקים (חריפים)
- 2 פלפלים אדומים (ארוכים ומתוקים)
- 2 גמבה אדומה
- 1 גמבה ירוקה
- 6-7 שיני שום (קצוצים )
- מלח (לפי הטעם)
- ¼ כפית פלפל שחור טחון (לא חובה)
- ¼ כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
- שמים את העגבניות וכל סוגי הפלפל בתבנית וצולים בתנור על 220 מעלות טורבו ואופים עד שהקליפה נהיית שחורה והעגבניות והפלפלים רכים.
- לאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים אותם שם עוד משהו כמו חצי שעה.
- נותנים להתקרר ואז מקלפים את העגבניות והפלפלים (זה מתקלף בקלות) ומעבירים הכל לקרש חיתוך.
- לוקחים 2 סכינים חדות ובתנועות מהירות בהצלבה מתחילים לקצוץ את הכל יחד היטב.
- מי שלא יודעת לעבוד עם 2 סכינים יכולה לעבוד עם סכין גדולה וחדה אך מומלץ לעבוד עם כפפות כי הפלפלים נורא חריפים.
- מוסיפים את השום הקצוץ והשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- שומרים במקרר והטעם משתבח יותר ויותר ככל שזה נשאר במקרר וסופג את הטעמים של התיבול.
- אפשר להעביר לקופסאות קטנות ולהקפיא ומתי שרוצים מפשירים.
הערות וטיפים
- מי שרוצה יכולה להוסיף קצת מיץ לימון בסמוך להגשה ולא לתבל יחד עם כל הסלט כי יש לזה נטייה להחמיץ אז חבל שכל הסלט יתקלקל.
- אני חותכת את הסלט בשיטה של אמא שלי שתהייה בריאה, עם 2 סכינים בטכניקה של חיתוך בתנועות מהירות בהצלבה של 2 הסכינים.
שאלות נפוצות: סלטה משוויה
מה זה פלפל ארוך מתוק? שאטה? יבש? זה נקרא שושקה. |
אפשר להוסיף לסלט חציל קלוי? כן בוודאי אפשר מאמי. |
יאמי. אבל למה את עובדת קשה לחתוך את זה? שימי בסלייסר נשמה. חחח זאת השיטה של אימי היקרה ואני מכינה כמוה, זה הכי כיף, לוקח ממש כמה דקות וכמובן שמי שאוהבת חיים קלים יכולה להשתמש בסלייסר אבל חשוב לעשות בפולסים קצרים שלא יהיה משחתי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט משוויה
אין כמו סלט אותנטי, טעים ומרענן שלוקח דקות בודדות של הכנה ומשדרג כל ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש
נותני מתכונים צריכים לדעת שמי שמשתמש במתכונים לרוב לא יודע לבשל שום דבר,עכשיו כאשר אני רואה מתכון כזה,ורשום לי שם רבע כוס שמן,אבל לא כתוב מתי שמים אותו,איך אני יכול להכין אותו
היי אבי, הפרט נשמט מאופן ההכנה בטעות וכעת תוקן, תודה לך שהערת את תשומת לבנו. – את השמן מוסיפים ממש לקראת הסוף ביחד עם השום, מלח ושאר התבלינים. תודה והמשך שבוע מתוק!