שמים את העגבניות וכל סוגי הפלפל בתבנית וצולים בתנור על 220 מעלות טורבו ואופים עד שהקליפה נהיית שחורה והעגבניות והפלפלים רכים.
לאחר מכן מכבים את התנור ומשאירים אותם שם עוד משהו כמו חצי שעה.
נותנים להתקרר ואז מקלפים את העגבניות והפלפלים (זה מתקלף בקלות) ומעבירים הכל לקרש חיתוך.
לוקחים 2 סכינים חדות ובתנועות מהירות בהצלבה מתחילים לקצוץ את הכל יחד היטב.
מי שלא יודעת לעבוד עם 2 סכינים יכולה לעבוד עם סכין גדולה וחדה אך מומלץ לעבוד עם כפפות כי הפלפלים נורא חריפים.
מוסיפים את השום הקצוץ והשמן ומתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
שומרים במקרר והטעם משתבח יותר ויותר ככל שזה נשאר במקרר וסופג את הטעמים של התיבול.
אפשר להעביר לקופסאות קטנות ולהקפיא ומתי שרוצים מפשירים.