עוגות | עוגות בחושות | עוגות סולת | עוגות פירות | פרווה
עוגת תפוזים קוקוס
עוגת הבית! העוגה לכבוד שבת - תפוזים וקוקוס וסולת. כמו של "ארומה" ואפילו יותר טובה!
עוגת קוקוס תפוזים וסולת של ארומה -עוגת הבית!
העוגה לכבוד שבת-תפוזים וקוקוס וסולת.
כמו של "ארומה" ואפילו יותר טובה. בהבטחה! מתכון קלי קלות שחובה להכין.
עוגת תפוזים קוקוס
עוגת הבית! העוגה לכבוד שבת - תפוזים וקוקוס וסולת. כמו של "ארומה" ואפילו יותר טובה!
לדרג
ציוד
כוס מדידה (שווה כ - 2 כוסות חד"פ קר)
סיר פלא / תבנית 24
המצרכים
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס סולת
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס
- 4 ביצים (גודל L)
להרטבת העוגה:
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס סוכר . (אפשרי להוריד מכמות הסוכר)
אופן ההכנה
- להקציף כ 7 דק לקצף תפוח ובהיר את הביצים מבלי צורך להפריד - חלבונים וחלמונים יחד עם כוס סוכר בהדרגה.
- להנמיך לאחר מכן המהירות ולהוסיף לאט את שאר המרכיבים. (אפשרי להוריד מעט מכמות השמן והסוכר).
- לחמם תנור ל - 180 מעלות לאחר 40 - 45 דק אפיה לבדוק עם קיסם ובמידת הצורך להמשיך אפיה.
הרטבת העוגה:
- להרתיח את התפוזים יחד עם הסוכר.
- להרטיב את העוגה לאחר האפייה עם הרוטב של התפוזים והסוכר - עם כף לשפוך בעדינות מעל כל העוגה.
- לפזר קוקוס מעל ולהתפנק.
הערות וטיפים
אפיתי בסיר פלא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קוקוס תפוזים
צריך לשמן את התבנית לפני? אני משמנת מעט כן. |
מה במקום סולת? עוגת תפוזים רגילה ללא סולת. |
הילה, חייבים להקציף ביצים או שאפשר גם כבחושה? רצוי כי היא תהיה אוורירית יותר ויש בה גם סולת – להקציף עדיף. |
היו לי תפוזים אחרונים – היכן יש עכשיו תפוזים? תכיני עם מיץ תפוזים. |
מה אפשר במקום תפוזים? מים, רק שזה יהיה משהו אחר. . |
הבמה כולה שלכם:
"אליפות הכנתי אותה והיא יצאה לכבוד שבת קודש מהממת ברוך ה'!"
אתי ברנס
"הילוש אהובה שלי גם אני הכנתי את העוגת התפוזים שלך אלופה שלי יצא נהדר!"
מאיה בוטראשווילי
"גם אני הכנתי את העוגה מהמתכון שלך בשבוע שעבר.
את אלופה המתכונים שלך תמיד מצליחים!!!"
ורדה מויאל
היי, אפשר להכניס לשתי תבניות אינגליש קייק?
היי בת-חן,
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂
הכנתי בדיוק לפי המתכון הקצפתי לקצף יפה וגבוה, אבל העוגה לא תפחה, יכול להיות שצריך להוסיף אבקת אפיה ?
היי אתי,
להערכתנו הדחיסות שלה היא כנראה עקב ערבוב יתר של הבלילה. ממליצים לנסות שוב והפעם לערבב כמה שפחות עד לאיחוד ובעדינות.
בהצלחה 🙂
העוגה יוצאת יבשה, לא טעימה
היי מרב,
מתנצלים שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון.
אפשר בפעם הבאה לאפות אותה במשך 35 דקות ב-180 מעלות, או במשך 45 דקות ב-170. זה אמור לעזור עם היובש.
בהצלחה 🙂
אם יש לי ביצים גודל m כמה ביצים לשים?
היי יהודית,
אפשר להוסיף עוד ביצה אחת בגודל M, אז סה"כ 5 ביצים M במקום 4 ביצים L.
בהצלחה 🙂
היי ותודה רבה על המתכון! רציתי לשוללגבי כוס המדידה – לשים את הכמויות ב 2 כוסות חד פעמיות או בכוס אחת?
תודה רבה.
היי שיר,
אפשר להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית או ב-2 כוסות חד פעמי לשתייה קרה.
בהצלחה 🙂
עוגה נהדרת. להתענג על כל ביס. סופסוף עוגה אמיתית ולא עוגת שוקולד משעממת.
למה יצאה לי דחוסה הכנתי לפי הכמויות בדיוק איזה מבאס
היי, ממש מצטערים שיצא לך לא כמו שרצית, בואי ננסה להבין למה זה קרה כדי להימנע מזה שוב. אם עוגה יצאה כבדה או דחוסה אז ייתכן שהתערובת של העוגה עורבבה יתר על המידה- כשמוסיפים לבלילה את הקמח מערבבים ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר ולא מעבר כי לערבב ולערבב יותר מדי פוגע באווריריות העוגה. סיבה שנייה אפשרית היא שהביצים במתכון לא הוקצפו מספיק.הקצפה יותר תפוחה נותנת עוגה אוורירית יותר. בהצלחה בפעם הבאה!
יצא מושלם ??