|
עוגת שוקולד גבוהה רכה ושופעת שוקולד – עוגת שוקולד בחושה בציפוי גנאש שוקולד מפנק. קבלו עוגת שוקולד קלה להכנה, גבוהה ונימוחה במיוחד. מתכון הכי מוצלח שיצא לכם מכל עוגות השוקולד אי פעם, עוגת שוקולד עם מרקם שמיימי וטעם נדיר שנחטפת במהירות, מומלצת בחום!
מתכון באדיבות: אילנית אלימליך – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ורכה

מצרכים 

4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 אבקת אפיה
1 וניל
כוס שמן
2 כוסות חלב חם
2 כוסות סוכר
חצי כוס אבקת שוקולית
חצי כוס אבקת קקאו
המרכיבים לקרם:
200 גר שוקולד מריר
250 מל שמנת מתוקה


אופן הכנה 

מכניסים למיקסר שתי כוסות סוכר
להוסיף קמח מנופה עם אבקת אפייה, סוכר וניל, שוקולית וקקאו
לערבל כדקה ולהוסיף ביצים וחלב חם
להמשיך לערבל לעוד 2 דקות 
כעת נוסיף כוס שמן לאט לאט,ומערבלים עוד 2 דקות
להניח באמצע התנור, ולאפות כ 45 דקות על חום של 180 מעלות בלי לפתוח באמצע
הערות חשובות:
א) את העוגה מניחים באמצע התנור בלבד
ב) להקפיד ללכת לפי ההוראות , ולהוסיף את המצרכים לפי הסדר,המוזכר
ג) העוגה היא חלבית!
ד) לא לפתוח את התנור לפני 40 דקות!
ה) לנפות קמח תופח ואפיה!
ו) לגבי הקרם, חצי ממנו עושים סמיך, וחצי דליל יותר.
ז) נחורר לעוגה לפחות 30 חורים ,נשפוך חלק מהקרם על עוגה, ונחכה כ- 5 דקות , אחר-כך נוסיף את מה שנשאר.

שאלות ותשובות

שאלה:באיזו תבנית הכנת?
תשובה: תבנית 26 עגולה.

שאלה: איזה כוס?
תשובה: כוס חד פעמית לשתייה קרה. 

שאלה: אפשר לערבב במיקסר ידני?
תשובה: בטח.

שאלה:2 כוסות קמח תופח פלוס שקית אחת של אבקת אפיה?
תשובה: כן.

שאלה:היא מתאימה גם לתבנית חד פעמית מרובעת הבינונית?
תשובה: כמובן.

שאלה: יש מצב שהבלילה ממש נוזלית? הכנתי עכשיו והבלילה ממש ממש נוזלית כמעט מים.
תשובה: כן מממש נוזלית, אל דאגה ככה זה.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שוקולד גבוהה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *