עוגת שוקולד מהירה
עוגת שוקולד מהירה ומדהימה – עוגה פרווה קלאסית שמתאימה לכל מועד!
כמה פעמים קרה שנאלצתם לאלתר עוגה מעכשיו לעכשיו ולא היו לכם את הפתרונות הראויים לכך? לי זה קרה לא מעט פעמים ואני מודה שבכל פעם שזה קרה יצאתי מובכת, בתחושה לא נעימה שלא היה לי מה להגיש או מה להביא איתי.
אז אחרי כמה פעמים מצאתי את הפתרון המושלם – עוגת שוקולד מהירה ומדהימה, שקל להכין והכי כיף לאכול! העוגה פרווה וכל כך קלה להכנה שבכל פעם שעולה הצורך אני פשוט מכינה אותה ויוצאת סמוקה מרוב מחמאות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד מהירה
- עוגה פרווה שאפשר להגיש בכל רגע נתון!
- מתכון קל ומהיר להכנה – הפתרון המושלם כשאין מה להגיש!
- מי לא אוהב עוגת שוקולד קלאסית?!
- עוגה כל כך פשוטה וטעימה שלא תאמינו כמה מחמאות תקבלו עליה!
שורה תחתונה: העוגה שסוגרת פינה בכל מצב כשאין מה להגיש, וכל כך טעימה שלא באמת צריך תירוץ להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
שלב ראשון:
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כף נס קפה
- 3 כפות קקאו
שלב שני:
- ¼ 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 2 כוסות מים רותחים
לציפוי:
- 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה צמחית (250 מ"ל)
- 1 כף נס קפה
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
- נערבב את כל הרכיבים היבשים בחלק הראשון ביחד.
- לאחר מכן נוסיף להם את החלק השני.
- נערבב טוב טוב עד שכל היבש מתערב.
- לאחר מכן נוסיף 2 כוסות מים רותחים.
- מדגישים שאך ורק מים רותחים זה מה שעושה את העוגה המיוחדת וטעימה.
- נאפה בחום 180 מעלות בתחתית התנור בתבנית 27 גדולה.
לציפוי:
- נמיס את הרכיבים על הגז ונשפוך על העוגה כשהיא חמה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד מהירה
2 כוסות סוכר זה לא הרבה? ממש לא, תופתעי לגלות כמה העוגה ממש לא מתוקה, גם לציין שיוצא כמות גדולה של הבלילה, זו כמות של 2 עוגות לכן רשמתי תבנית גדולה 27. |
למה לאפות בתחתית התנור זה לא נשרף? לא לאפות לא יותר מ 30 דקות, היא נאפית מהר בגלל המים הרותחים. |
אם אוותר על הנס קפה? צריך להחליף במשהו או שזה בסדר? לא צריך להחליף זה בסדר ממי. |
את המים הרותחים להוסיף בסוף לבלילה? כן. |
מים רותחים…ביצים…לא יוצא חביתה? חחח בגלל זה שמים את השמן עם הביצים ביחד על היבשים ומערבבים טוב טוב ורק לאחר מכן שופכים את המים הרותחים. |
הבמה כולה שלכם:
"בדרך לתנור!"
אילת קריטי
"הכנתי לא יודעת איך יצא, מקווה שטעים,
אבל עוגת שוקולד הכי מהירה שהכנתי תוך פחות מחצי שעה הייתה מוכנה!"
אורית הדר צפניה
הכנתי ולצערי לא יצאה מוצלחת
היי רגינה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה. אפשר להבא להוסיף את המים בהדרגה ולא בבת אחת, וכך תהיה לך יותר שליטה במרקם של הבלילה.
בהצלחה!
שלום
האם אפשר להחליף את השמנת הצמחית בשמנת חלבית רגילה?
תודה
היי נועה,
כמובן! בהצלחה 🙂
עוגת שוקולד הכי טעימה שיש,עשיתי אותה כמה פעמים וקצרתי מחמאות
היי דניאלה,
מעולה!! נשמח לראות תמונות שלה בקבוצה 🙂
לא הבנתי יש לי כוס חד פעמי חם או כוס מדידה מה עדיף להשתמש לפי הכמות של המצרכים כאן
אני רוצה להשתמש במה שנכון שזה יצא לפי הכמות שרשמת
כוס מדידה אונברסלית
מה עושים במידה ואין נס קפה? אלא רק נס קפה של טוסטר צויס מגורען
שלום. הכנתי כמה פעמים ויצא מאוד טעים!!
יש לי שאלה: אם אין לי כוס כפי מה שכתוב פה אלה רק כוס של חם או חד פעמי אאיך אני עושה את זה.?
שמחים שאהבת! כל עוד שומרים על היחסים בין המצרכים השונים אפשר להשתמש בכוס אחרת, בהצלחה!
שלום ותודה רבה על המתכון
רציתי לשאול אם האפייה נעשתה בטורבו?
פשוט כבר עבר 35 דקות ועדיין נוזלי באמצע. אפיתי באפייה רגילה במדף תחתון. תודה
שלום ותודה רבה על המתכון
רציתי לשאול אם האפייה נעשתה בטורבו?
פשוט כבר עבר 35 דקות ועדיין נוזלי באמצע. אפיתי באפייה רגילה במדף תחתון. תודה
הי הכנתי אותה עכשיו היא ממש נוזלית. זה בסדר?
היי רגינה,
איך היא יצאה לך אחרי אפייה? האם זה הסתדר?
נשמח לשמוע ממך 🙂