חלת כוסמין לבן עם גבינות ופסטו

חלת כוסמין עם גבינות ופסטו מבצק נדיר ופריך תקשט את השולחן כמו כתר חגיגי ומלא בכל טוב של פסטו עשיר ושבבי פרמז'ן פיקנטיים. ככה נראה בוקר טעים ובריא באמת
בהשראת: אורטל מושיקה
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
חלת כוסמין

קמח הכוסמין הופך ליותר ויותר פופולארי בזמן האחרון, ולא סתם – הוא עדיף על קמח החיטה הלבן והמוכר, לרוב יותר עשיר בסיבים תזונתיים (במיוחד כוסמין מלא), דל גלוטן ונחשב דגן נהדר וקל לעיכול. והכוסמין הלבן משלב את רוב התכונות של אחיו המלא, מבלי לוותר על הרכות והטעם!

א-בל הכי חשוב יש לו טעם מעולה ועשיר והכי קל להכין ממנו חלת כוסמין עם גבינות ופסטו מבצק נדיר ופריך, שתקשט את השולחן כמו כתר חגיגי ומלא בכל טוב עם פסטו עמוק ופרמז'ן פיקנטי.

החלה השחומה והחגיגית הזו  – בצורת רולדה או שושנים יפהפיות – תיזלל לגמרי לבד או בליווי מתבלים טעימים, חביתות ואומלטים טובים ומגוון גבינות קשות משובחות לבוקר סופר טעים ומפנק!

ספר המתכונים של אורטל מושיקה

חלת כוסמין
צילום: אורטל מושיקה


למה באמת כדאי לכם: חלת כוסמין

 

  • טעם מעולה ועשיר, הכנה קלה ופשוטה והפתעה בכל ביס
  • שילוב נהדר של בצק נדיר, רוטב פסטו עשיר ושבבי פרמז'ן פיקנטיים
  • בצורת רולדה או שושנים יפהפיות  החלה הזאת  מושלמת בליווי מתבלים, אומלטים וגבינות משובחות

שורה תחתונה: נהדרת לפתיחת בוקר סופר טעים ומפנק!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? חלת כוסמין

חלת כוסמין

חלת כוסמין לבן עם גבינות ופסטו

חלת כוסמין עם גבינות ופסטו מבצק נדיר ופריך תקשט את השולחן כמו כתר חגיגי ומלא בכל טוב של פסטו עשיר ושבבי פרמז'ן פיקנטיים. ככה נראה בוקר טעים ובריא באמת
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

  • 500 גרם קמח כוסמין לבן
  • 280 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס פרמז'ן מגורדת
  • 1 ביצה (לתוך הבצק)
  • 1 ביצה (למריחה מעל)

לפסטו:

  • 2 צרורות עלי פסטו
  • 2 שיני שום
  • חופן אגוזי מלך
  • כוס שמן זית איכותי
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר נשים קמח, שמרים, סוכר, ביצה, שמן ונוסיף את המים בהדרגה. נוסיף מלח ונלוש לבצק רך ונעים טיפונת דביק.
  • נשים בקערה משומנת קלות ונתפיח כשעה עד שמכפיל את נפחו לא יותר מידי. בינתיים נכין פסטו, במעבד מזון נטחן את כל מרכיבי הממרח למשחה חלקה.
  • נחלק את הבצק לשניים - חלק אחד נפתח לריבוע גדול, נמרח ב-2-3 כפות פסטו, נפזר פרמז'ן ונגלגל לרולדה, נחתוך אותה לכל אורכה ונגלגל לצורת בורג, נניח בתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה .
  • את החלק השני אפשר לעשות באותה צורה או לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים ולאפות כעוגת שבלולים.
  • להתפיח עוד כ-20 דקות למרוח בביצה ולאפות בחום של 170 מעלות חצי שעה עד שהחלות משחימות ויפות, מיד כשיוצאות מהתנור למרוח שמן זית.

הערות וטיפים

  • את החלה אפשר להכין רק מקמח לבן באותה כמות, או חצי קמח לבן וחצי כוסמין
  • אפשר להשתמש גם ברוטב פסטו קנוי ומוכן
  • לקבלת בצק רך ולא יבש ומימי מידי חשוב להקפיד להוסיף את המים בהדרגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חלת כוסמין
חלת כוסמין – גרסת השושנים. צילום: אורטל מושיקה
חלת כוסמין
צילום: אורטל מושיקה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
חלת כוסמין לבן עם גבינות

ניחוחות האפייה של חלת הכוסמין עשו לכם חשק להכניס עוד משהו טעים לתנור? 

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? קבלו עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים- עכשיו באתר!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. שלום לעורכת המתכון, באיזה רוטב אחר אפשר להכין מתכון זה, פחות אוהבת רוטב פסטו, אשמח להצעות אחרות, תודה על תשובה בעניין, מרים.

    1. היי מרים היקרה!
      את יכולה להשתמש ברוטב פיצה, רוטב שמנת פטריות או לא לשים רוטב כלל ולהוסיף עגבניות מיובשות.
      בהצלחה 🙂

  2. יש טעות במתכון ,זה לא שתי כובות קמח אלה 500 גרם קמח כוסמין לבן ,תתקנו בבקשה .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?