Go Back
חלת כוסמין

חלת כוסמין לבן עם גבינות ופסטו

חלת כוסמין עם גבינות ופסטו מבצק נדיר ופריך תקשט את השולחן כמו כתר חגיגי ומלא בכל טוב של פסטו עשיר ושבבי פרמז'ן פיקנטיים. ככה נראה בוקר טעים ובריא באמת
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: אורטל מושיקה

המצרכים

  • 500 גרם קמח כוסמין לבן
  • 280 מ"ל מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס פרמז'ן מגורדת
  • 1 ביצה (לתוך הבצק)
  • 1 ביצה (למריחה מעל)

לפסטו:

  • 2 צרורות עלי פסטו
  • 2 שיני שום
  • חופן אגוזי מלך
  • כוס שמן זית איכותי
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר נשים קמח, שמרים, סוכר, ביצה, שמן ונוסיף את המים בהדרגה. נוסיף מלח ונלוש לבצק רך ונעים טיפונת דביק.
  • נשים בקערה משומנת קלות ונתפיח כשעה עד שמכפיל את נפחו לא יותר מידי. בינתיים נכין פסטו, במעבד מזון נטחן את כל מרכיבי הממרח למשחה חלקה.
  • נחלק את הבצק לשניים - חלק אחד נפתח לריבוע גדול, נמרח ב-2-3 כפות פסטו, נפזר פרמז'ן ונגלגל לרולדה, נחתוך אותה לכל אורכה ונגלגל לצורת בורג, נניח בתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה .
  • את החלק השני אפשר לעשות באותה צורה או לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים ולאפות כעוגת שבלולים.
  • להתפיח עוד כ-20 דקות למרוח בביצה ולאפות בחום של 170 מעלות חצי שעה עד שהחלות משחימות ויפות, מיד כשיוצאות מהתנור למרוח שמן זית.

הערות וטיפים

  • את החלה אפשר להכין רק מקמח לבן באותה כמות, או חצי קמח לבן וחצי כוסמין
  • אפשר להשתמש גם ברוטב פסטו קנוי ומוכן
  • לקבלת בצק רך ולא יבש ומימי מידי חשוב להקפיד להוסיף את המים בהדרגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.