חלת כוסמין לבן עם גבינות ופסטו

קמח הכוסמין הופך ליותר ויותר פופולארי בזמן האחרון, ולא סתם – הוא עדיף על קמח החיטה הלבן והמוכר, לרוב יותר עשיר בסיבים תזונתיים (במיוחד כוסמין מלא), דל גלוטן ונחשב דגן נהדר וקל לעיכול. והכוסמין הלבן משלב את רוב התכונות של אחיו המלא, מבלי לוותר על הרכות והטעם!
א-בל הכי חשוב יש לו טעם מעולה ועשיר והכי קל להכין ממנו חלת כוסמין עם גבינות ופסטו מבצק נדיר ופריך, שתקשט את השולחן כמו כתר חגיגי ומלא בכל טוב עם פסטו עמוק ופרמז'ן פיקנטי.
החלה השחומה והחגיגית הזו – בצורת רולדה או שושנים יפהפיות – תיזלל לגמרי לבד או בליווי מתבלים טעימים, חביתות ואומלטים טובים ומגוון גבינות קשות משובחות לבוקר סופר טעים ומפנק!
למה באמת כדאי לכם: חלת כוסמין
- טעם מעולה ועשיר, הכנה קלה ופשוטה והפתעה בכל ביס
- שילוב נהדר של בצק נדיר, רוטב פסטו עשיר ושבבי פרמז'ן פיקנטיים
- בצורת רולדה או שושנים יפהפיות החלה הזאת מושלמת בליווי מתבלים, אומלטים וגבינות משובחות
שורה תחתונה: נהדרת לפתיחת בוקר סופר טעים ומפנק!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? חלת כוסמין

חלת כוסמין לבן עם גבינות ופסטו
המצרכים
- 500 גרם קמח כוסמין לבן
- 280 מ"ל מים
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס פרמז'ן מגורדת
- 1 ביצה (לתוך הבצק)
- 1 ביצה (למריחה מעל)
לפסטו:
- 2 צרורות עלי פסטו
- 2 שיני שום
- חופן אגוזי מלך
- ⅓ כוס שמן זית איכותי
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר נשים קמח, שמרים, סוכר, ביצה, שמן ונוסיף את המים בהדרגה. נוסיף מלח ונלוש לבצק רך ונעים טיפונת דביק.
- נשים בקערה משומנת קלות ונתפיח כשעה עד שמכפיל את נפחו לא יותר מידי. בינתיים נכין פסטו, במעבד מזון נטחן את כל מרכיבי הממרח למשחה חלקה.
- נחלק את הבצק לשניים - חלק אחד נפתח לריבוע גדול, נמרח ב-2-3 כפות פסטו, נפזר פרמז'ן ונגלגל לרולדה, נחתוך אותה לכל אורכה ונגלגל לצורת בורג, נניח בתבנית אינגלישקייק מרופדת בנייר אפייה .
- את החלק השני אפשר לעשות באותה צורה או לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים ולאפות כעוגת שבלולים.
- להתפיח עוד כ-20 דקות למרוח בביצה ולאפות בחום של 170 מעלות חצי שעה עד שהחלות משחימות ויפות, מיד כשיוצאות מהתנור למרוח שמן זית.
הערות וטיפים
- את החלה אפשר להכין רק מקמח לבן באותה כמות, או חצי קמח לבן וחצי כוסמין
- אפשר להשתמש גם ברוטב פסטו קנוי ומוכן
- לקבלת בצק רך ולא יבש ומימי מידי חשוב להקפיד להוסיף את המים בהדרגה


רק עוד דבר אחד אחרון!
חלת כוסמין לבן עם גבינות
ניחוחות האפייה של חלת הכוסמין עשו לכם חשק להכניס עוד משהו טעים לתנור?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? קבלו עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים- עכשיו באתר!
מקור: אורטל מושיקה
שלום לעורכת המתכון, באיזה רוטב אחר אפשר להכין מתכון זה, פחות אוהבת רוטב פסטו, אשמח להצעות אחרות, תודה על תשובה בעניין, מרים.
היי מרים היקרה!
את יכולה להשתמש ברוטב פיצה, רוטב שמנת פטריות או לא לשים רוטב כלל ולהוסיף עגבניות מיובשות.
בהצלחה 🙂
יש טעות במתכון ,זה לא שתי כובות קמח אלה 500 גרם קמח כוסמין לבן ,תתקנו בבקשה .
היי אורטל!
תודה רבה על ההערה.
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
שכחת לציין כמה מים להוסיף בהדרגה….
היי דפנה!
כמות המים היא 280 מ"ל.
בהצלחה 🙂