מתכון כרובית בתנור מוקרמת עם גבינה
כרובית בתנור מוקרמת היא מנה שאין פשוט להכנה ממנה! היא רכה, נימוחה, קלילה ובריאה ותהיה תוספת מושלמת לכל ארוחה או מנה עיקרית נהדרת, משביעה וטעימה בפני עצמה
רכה, נימוחה, קלילה ובריאה, הנה מתכון מנצח של כרובית בתנור מוקרמת עם גבינה נמסה שאין פשוט ממנה להכנה, ואין טעימה ממנה לתוספת מושלמת לצד ארוחה גדולה, או כמנה עיקרית נהדרת, משביעה וטעימה.
למה? כי השילוב של פרחי כרובית אפויים ומלאי עסיסיות שעטופים ברוטב משובח של שמנת עשירה וגבינה נמסה מעל יוצר עונג טעמים מושלם..
לצד סלט גדול, בגרסה צמחונית קלילה או כתוספת למנה עיקרית גדולה – ויש לכם יופי של מנה בכלום זמן הכנה, שתרשים כל שולחן חגיגי ותשביע את כל בני המשפחה
למה באמת כדאי לכם: כרובית בתנור
- עונג טעמים מושלם של כרובית אפויה ועסיסית, רוטב שמנת עשיר וגבינה נמסה מעל…
- תרשים כל שולחן חגיגי ותשביע את כל בני המשפחה
- תוספת מושלמת לצד ארוחה גדולה, או כמנה עיקרית נהדרת, משביעה וטעימה.
מתכון כרובית בתנור מוקרמת עם גבינה
כרובית בתנור מוקרמת היא מנה שאין פשוט להכנה ממנה! היא רכה, נימוחה, קלילה ובריאה ותהיה תוספת מושלמת לכל ארוחה או מנה עיקרית נהדרת, משביעה וטעימה בפני עצמה
לדרג
המצרכים
- 1 כרובית גדולה
- 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)
- ½ כוס חלב
- 3 ביצים
- 1 כפית חרדל
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- מעט פירורי לחם (לפזר מעל)
אופן ההכנה
- את הכרובית לפרק לפרחים ולבשל במים רותחים מומלחים כ- 10 דקות, לסנן ולצנן.
- לסדר את הכרובית בצפיפות בתבנית, לערבב את שאר המצרכים ולצקת על הכרובית, לפזר מעל פירורי לחם (ובפסח - קמח מצה) ולפזר עוד קצת גבינה צהובה מגוררת, לאפות ב-190 מעלות עד הזהבה יפה של הגבינה
הערות וטיפים
- אפשר לבשל את הכרובית יום קודם, ואז לחמם מכוסה עם נייר כסף. א-בל רוטב השמנת והגבינה מעל עלולים להתייבש קצת בחימום חוזר, ולכן מומלץ לעשות חצי אפייה יום קודם, ולפני ההגשה לאפות עוד קצת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון! כרובית בתנור
מחפשים עוד מתכונים קלילים ומלאי ויטמינים טובים? הנה עוד אוסף מתכונים בריאים מושלמים שיבואו מצוין ליד הכרובית המוקרמת. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: Linda's Home Made