Go Back
אורז פרסי קלאסי

מתכון לאורז פרסי קלאסי מובחר

שכבת תפוחי אדמה רכים וקראנצ'יים, אורז ארומטי והכנה קלילה בסיר אחד – וקיבלתם אורז פרסי קלאסי מרהיב ביופיו, עם עושר טעמים מהמם לא פחות! מושלם לארוחה מיוחדת שכל בני הבית יטרפו
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: דליה סיני

המצרכים

  • 4 כוסות אורז יסמין
  • 1 כפית שמן
  • 3 כפות מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית כורכום
  • מעט מלח
  • 2-3 תפוחי אדמה (לפי הצורך, לחתוך בעובי כ-3 ס״מ)

אופן ההכנה

  • שוטפים היטב את האורז עד שהמים יוצאים צלולים ומסננים, בינתיים מרתיחים מים בסיר עם כפית שמן ו-3כפות מלח ומבשלים את האורז כמו פסטה כ-10-5 דקות, ומסננים את האורז.
  • מסדרים בסיר טפלון פחות מרבע כוס שמן, מוסיפים כורכום ומעט מלח ומעל מסדרים תפוח אדמה בעובי כ-3 ס״מ ומעל את האורז. מסדרים יפה, מהדקים בעדינות ומעל האורז שמים מעט שמן מעורבב עם מים רותחים ומעט מלח.
  • מכסים במגבת או בד מיוחד לספיגת אדים ומחזירים לאש כשעה ועשר דקות בדיוק על הגז הכי גדול אבל בלהבה הכי נמוכה.
  • כדי לשחרר נכון את האורז מורידים מהאש את הסיר, נותנים לו לנוח 5 דקות ורק אז משחררים בעזרת צלחת עגולה

הערות וטיפים

  • האורז הכי מומלץ למנה הזו הוא אורז  יסמין (אורז ירושלים או השף הלבן)
  • למטה אפשר להוסיף קצת שומשום להענקת יופי מיוחד למנה
  • למראה מושלם - אפשר לקפל טורטייה מקופלת לשניים שהשחמנו קצת  ולקשט בפטרוזיליה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.