שוטפים היטב את האורז עד שהמים יוצאים צלולים ומסננים, בינתיים מרתיחים מים בסיר עם כפית שמן ו-3כפות מלח ומבשלים את האורז כמו פסטה כ-10-5 דקות, ומסננים את האורז.
מסדרים בסיר טפלון פחות מרבע כוס שמן, מוסיפים כורכום ומעט מלח ומעל מסדרים תפוח אדמה בעובי כ-3 ס״מ ומעל את האורז. מסדרים יפה, מהדקים בעדינות ומעל האורז שמים מעט שמן מעורבב עם מים רותחים ומעט מלח.
מכסים במגבת או בד מיוחד לספיגת אדים ומחזירים לאש כשעה ועשר דקות בדיוק על הגז הכי גדול אבל בלהבה הכי נמוכה.
כדי לשחרר נכון את האורז מורידים מהאש את הסיר, נותנים לו לנוח 5 דקות ורק אז משחררים בעזרת צלחת עגולה