לחמניות לפסח מ4 מרכיבים
גם לכם נמאס מלחם מקמחים משונים ומתוצאה שמשאירה חשק ללחם רגיל?
אז קבלו במיוחד בשבילכם חברינו הצליאקים וכל מי שנמנע מגלוטן (אבל לא רק!) לחמניות לפסח ולכל השנה קצת שונות,
הכירו לחמניות ענן רכות ואווריריות במראה ענני מלטף שמכינים מ-4 מצרכים וגם בונוס ללא גלוטן.
אפשר לעשות אותם מלוחות או מתוקות לפי מה שאוהבים. כל אחד יכול להכין מתכון קל ופשוט זה ואז מתמכרים, כי מתכון לחמניות מנצח כזה לא מחליפים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
המצרכים
- 3 ביצים מופרדות
- 3 כפות גבינת שמנת
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- מעט מלח ללחמניות מלוחות (או)
- כפית דבש
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה בינונית את החלמונים עם גבינת שמנת (זה הזמן להוסיף מלח או דבש ללחמניות מתוקות) עד לקבלת מרקם חלק.
- בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם אבקת אפייה לתערובת תפוחה ובהירה.
- מאחדים את 2 הקערות ע”י קיפול תערובת החלמונים לקצף החלבונים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף ליצוק על נייר האפייה כ-12 עיגולים מתערובת הלחמניות, מפזרים תבלינים לפי הטעם.
- אופים את הלחמניות בתנור חם על 150 מעלות למשך 18 דקות, אם רוצים לחמניות זהובות – נעביר את התנור למצב גריל ונאפה כעוד דקה.
- בסיום האפייה מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת כ-8 דקות.
הערות וטיפים
אפשר לשדרג את הלחמניות המלוחות עם זעתר, תבלינים או כל דבר שאוהבים.
את הלחמניות המתוקות עם סילאן, אבקת סוכר וכו'.
את הלחמניות המתוקות עם סילאן, אבקת סוכר וכו'.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שגית מלכי Sagit Malki
יש דרך להפוך לפרווה?
היי לוסי!
אפשר להפוך לפרווה אם ממירים את גבינת השמנת במוצר דומה מן הצומח, כלומר, גבינת שמנת טבעונית.
בהצלחה 🙂