Go Back
לחמניות פסח

לחמניות לפסח מ4 מרכיבים

ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: שגית מלכי

המצרכים

  • 3 ביצים מופרדות
  • 3 כפות גבינת שמנת
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • מעט מלח ללחמניות מלוחות (או)
  • כפית דבש

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה בינונית את  החלמונים עם גבינת שמנת (זה הזמן להוסיף מלח או דבש ללחמניות מתוקות) עד לקבלת מרקם חלק.
  • בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם אבקת אפייה לתערובת תפוחה ובהירה.
  • מאחדים את 2 הקערות ע”י קיפול תערובת החלמונים לקצף החלבונים.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף ליצוק על נייר האפייה כ-12 עיגולים מתערובת הלחמניות, מפזרים תבלינים לפי הטעם.
  • אופים את הלחמניות בתנור חם על 150 מעלות למשך 18 דקות, אם רוצים לחמניות זהובות – נעביר את התנור למצב גריל ונאפה כעוד דקה.
  • בסיום האפייה מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים על רשת כ-8 דקות.

הערות וטיפים

אפשר לשדרג את הלחמניות המלוחות עם זעתר, תבלינים או כל דבר שאוהבים.
את הלחמניות המתוקות עם סילאן, אבקת סוכר וכו'.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.