Go Back
עוגת שזיפים בחושה

עוגת שזיפים בחושה מנצחת

העונה שלהם קצרה, אז כדאי למהר ולהכין כבר עכשיו עוגת שזיפים בחושה מנצחת, המצטיינת בשילוב טעמים נדיר של וניל אקזוטי, שזיפים אדומים חמצמצים ומרקם קרמי ואוורירי. פינוק מושלם ליום חם!
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
באדיבות: ורד ג'ייקובס

המצרכים

  • 150 גרם חמאה רכה מאוד
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף לימון סחוט
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כפית וניל
  • 3 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • 90 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 110 גרם שקדים טחונים
  • 3 שזיפים חתוכים (אפשר להחליף במשמש / אפרסק / פירות יער או שוקולד צ'יפס)

לזילוף אחריי האפייה

  • 3 כפות אבקת סוכר
  • כף לימון סחוט

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים יחד חמאה וסוכר ומערבלים במשך 5-10 דקות עד קבלת תערובת קרמית ואוורירית.
  • מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבול בין הוספה להוספה, מוסיפים וניל, כף לימון וגרידת לימון ומערבלים עד לאחידות.
  • מוסיפים שקדים ומלח ממש לכמה שניות ואז את הקמח ואבקת האפייה ממש לכמה שניות שלא יהיה ערבוב יתר.
  • בתנועות עטיפה מוסיפים את הפירות, משטחים ומפזרים סוכר חום. מפזרים את פירות היער על גבי העוגה ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה זהובה, לחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • לאחר שהעוגה מוכנה, אבל עדיין חמה, מערבבים היטב את חומרי הזילוף ושופכים על העוגה

הערות וטיפים

  • את השזיף אפשר להחליף במשמש / אפרסק / פירות יער ואפילו בשוקולד צ'יפס
  • לקבלת עוגת שזיפים מושלמת חשוב מאוד להקפיד שהחמאה תהיה רכה מאוד ושהביצים יהיו בטמפרטורת החדר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.