עוגיות שומשום בלי קמח וסוכר לבן
עוגיות שומשום הן העונג המושלם לצד קפה חם. ללא קמח, סוכר לבן או חמאה, מרקם עסיסי ופריך עטוף בדבש מתוק ושומשום מתפצפץ. 4 מרכיבים, 5 דקות הכנה, ו-30 עוגיות נהדרות שלא תפסיקו לזלול

טובים בחשבון? כמה זה 4 מרכיבים בלבד ו-5 דקות ערבוב? עדיין מחשבים? אז נגלה לכם שהתוצאה היא…
לא פחות מ-30 עוגיות שומשום מושלמות ללא קמח, חמאה או סוכר לבן, עם כמה דקות אפייה ואושר גדול ליד הקפה או תה רותח!
הן עסיסיות ופריכות, עטופות בטעמי דבש נוטף מתיקות ושומשום עשיר ומתפצפץ, וטעימות באופן מיוחד כך שיהיה קשה להסתפק רק באחת או שתיים. נשמרות מצוין בקופסה סגורה, שמכניסה אווירת אפייה ביתית איכותית ויפה!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שומשום
- 4 מרכיבים בלבד, 5 דקות הכנה ו-30 עוגיות שומשום מושלמות
- ללא קמח, חמאה וסוכר לבן, אבל עם עושר טעמים מפנק של שומשום מתפצפץ ודבש מתוק
שורה תחתונה: אושר גדול ליד הקפה או תה רותח!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגיות שומשום

עוגיות שומשום בלי קמח וסוכר לבן
עוגיות שומשום הן העונג המושלם לצד קפה חם. ללא קמח, סוכר לבן או חמאה, מרקם עסיסי ופריך עטוף בדבש מתוק ושומשום מתפצפץ. 4 מרכיבים, 5 דקות הכנה, ו-30 עוגיות נהדרות שלא תפסיקו לזלול
לדרג
המצרכים
- 1 ביצה (XL בטמפרטורת החדר, הוציאו לפחות שעתיים מראש מהמקרר)
- ½ כוס דבש
- 3 כפות שמן קנולה
- ¼1 כוס שומשום (250 גרם)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. טורפים במטרפה ידנית את הביצה והדבש.
- מוסיפים את השמן והשומשום ומערבבים בכף. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כמות של כפית במרחקים של 2-3 ס״מ כי העוגיות מתפשטות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-17-18 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מוציאים ומצננים לפני שמפרידים מהנייר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות שומשום
כמה זמן הן נשארות טריות ואיך עושים את הצורות? אם שמים אותן בקערת עוגיות אטומה הן יכולות גם להיות טריות שבוע. את הצורה עושים בעזרת כף, מניחים על נייר האפייה ומשטחים קצת עם הכף |
אפשר סילאן במקום דבש? בטח! |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מקור: חן שובל
מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @crepe_bite
שלום!
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא אותן?
תודה
היי מיכל,
אכן כן, בהצלחה 🙂
התערובת יצאה מיימית לחלוטין
לא המשכתי לכיוון עוגיות אלא שטחתי את העיסה על תבנית מלבנית חד״פ כשבקרקעיתה נייר אפיה
התערובת נאפית כבר כארבעים וחמש דקות וטרחת התקשתה??♀️?♀️
היי עדנה,
נשמע שהן צריכות להיאפות בחום גבוה יותר בתנור שלך. כדאי תמיד לקחת בחשבון שיש הבדלים (לפעמים משמעותיים מאוד) בין עוצמות של תנורים, ולכן החום והזמן הניתנים במתכונים הם משוערים.
היינו מנסים להכין שוב ולאפות הפעם ב-180 מעלות עד שהן מזהיבות ואז להשאיר בתנור ולתת להן להתקרר.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
אפשר להחליף את הדבש בסילאן ואת השמן בטחינה?
היי ליאת!
אפשר בהחלט.
בהצלחה 🙂
היי, אפשר להחליף את הדבש במייפל?
היי אסתר!
כן, בהחלט אפשר. רק שימי לב שמייפל פחות מתוק מדבש.
בהצלחה 🙂
שיתוף לא עוגה הכנת גלידה ביתי עם ויטמינים רבים, 3 כפות אבקת ג'ל צהוב או תות, 1בננה מעוכה, 3 כוס מי ברז או מבקבוק, 3 כפות אבקת חלב עם ויטמינים לתינוק, לערב הכל ללא גושים, אפשר לשדרג כל פרי לבחירה, אופציה אחרת במקום מים להשתמש במיץ טבעי של פרי, לערבב טוב, להכניס לכוס , או מיכל דמוי ארטיק, כשקצת קפא לתקוע מקל, להקפיא, גלידה ביתי אפשר לגוון טבעי עם על פרי, נפלא לקיץ , בתאבון
היי,
תודה על השיתוף 🙂
דבש לא פחות גרוע מסוכר, יותר מדי שמן.
היי קרין!
את צודקת לגבי הדבש והשמן, לכן הורדנו את המילה בריא מהמתכון. תודה על הערתך החשובה.
נשמח אם תצטרפי אלינו לקבוצת הפייסבוק כדי שתשתפי אותנו בחוכמתך גם שם 🙂