דג סלמון בתנור פשוט וקל בציפוי מעלף

דג סלמון אפוי בתנור, אחד הדגים האהובים על הקהל הישראלי גם בשל טעמו המעודן וגם בזכות זה שהוא נטול עצמות.
את הדג הזה אפשר למצוא בתפריט במסעדות רבות, אבל המתכון הזה מנצח את כולם והוא מותאם במיוחד להגשה בשולחן של ארוחת החג או ארוחת שישי.
כמעט בכל בית, בארוחת השבת, פותחים את הארוחה בדג כמנה ראשונה. את המתכון הזה אני מכינה כמעט בכל שבת, הוא קל להכנה כך שלרוב אני לא מוותרת עליו.
דג סלמון בתנור שיוצא מדויק ברכות שלו ועסיסי, מתובל בעשבי תיבול הכוללת אגוזים ופיסטוקים, שמשדרגים את טעמו המעודן של הדג ומשתלבים איתו בטירוף. דג בריא וטעמו כל כך מושלם שאפילו הילדים שלי לא מוותרים על המנה הזו!

למה באמת כדאי לכם: דג סלמון בתנור
-
- בריא, מזין במיוחד ומתאים גם לשומרי משקל.
- קל מאוד להכנה – 3 בפעולות והדג בתנור.
- כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול.
- מתאים להגשה בערב שבת, בחג ואפילו בימי השבוע העמוסים.
שורה תחתונה: מנה משביעה גם כשמגישים אותה לצד סלט ירוק, בריאה ומזינה, קלה להכנה וכל כך טעימה שהיא תככב אצלכם על השולחן!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

דג סלמון בתנור פשוט וקל בציפוי מעלף
המצרכים
- 3 נתחי דג סלמון
- 2 שיני שום
- 1 כף פנקו (פירורי לחם פנקו)
- 5 כפות אגוזים ופיסטוקים טחונים
- 1 כפית טימין
- 1 כף חומץ
- שמן זית
- מלח גס (קורט)
אופן ההכנה
ניקיון הדג:
- להוציא מעט את הריח הדגי, נשים את נתחי הדג במים עם מעט חומץ ונשטוף היטב.
אופן הכנה:
- נייבש את הדג בעזרת נייר סופג ונניח בתבנית אפייה.
- נמרח את נתחי הדג בשמן זית ונפזר מעל את התערבות של האגוזים, הפיסטוקים, שום, מלח, תימין.
- נכסה בנייר אפייה ונאפה למשך 10 דקות.
- נסיר את נייר האפייה ונאפה לרבע שעה נוספת.
הערות וטיפים

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון דג סלמון בתנור פשוט וקל
מה הולך ליד אתם שואלים?
קבלו מתכוני תוספות מושלמים שמככבים בכל שולחן. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שרה יוסף
אז בשביל מה הפנקו ?
היי מירי,
הפנקו הוא חלק מהתערובת ששמים על הדג.
בהצלחה!