Go Back
דג סלמון בתנור

דג סלמון בתנור פשוט וקל בציפוי מעלף

דג סלמון אפוי בתנור, מתובל בעשבי תיבול, אגוזים ופיסטוקים. מנה בריאה, מזינה ובעלת ערכים תזונתיים גבוהים!
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

  • 3 נתחי דג סלמון
  • 2 שיני שום
  • 1 כף פנקו (פירורי לחם פנקו)
  • 5 כפות אגוזים ופיסטוקים טחונים
  • 1 כפית טימין
  • 1 כף חומץ
  • שמן זית
  • מלח גס (קורט)

אופן ההכנה

ניקיון הדג:

  • להוציא מעט את הריח הדגי, נשים את נתחי הדג במים עם מעט חומץ ונשטוף היטב.

אופן הכנה:

  • נייבש את הדג בעזרת נייר סופג ונניח בתבנית אפייה.
  • נמרח את נתחי הדג בשמן זית ונפזר מעל את התערבות של האגוזים, הפיסטוקים, שום, מלח, תימין.
  • נכסה בנייר אפייה ונאפה למשך 10 דקות.
  • נסיר את נייר האפייה ונאפה לרבע שעה נוספת.

הערות וטיפים

מומלץ להגיש בתוספת אורז, תפוח אדמה או ירקות מאודים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.