עוגת שוקולד ללא אפיה
קלה טעימה וללא קמח

מחפשים עוגה קלה להכנה וגם טעימה במיוחד?
עוגת שוקולד ללא אפייה, פשוטה אך ממכרת בטעמה, עם מרקם שוקולדי רך ומפנק שמזמין אותכם לביס ועוד ביס .
כל זה ללא טיפה של קמח, אז היא מתאימה במיוחד למי שלא צורך גלוטן ואפילו לפסח.
ללא כלים מיותרים, ללא מרכיבים מסובכים, אפילו בלי להסתבך עם תנור ואפייה. עוגת שוקולד ללא אפייה שכל אחת יכולה להכין וההצלחה מובטחת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית מלבנית 10X20 או כל תבנית בגודל דומה.
המצרכים
מצרכים:
- 4 כוסות חלב (1 ליטר סה''כ)
- 1 כוס שמנת מתוקה (240 מ"ל שמנת מתוקה)
- ½ כוס קורנפלור (70 גרם קורנפלור)
- ⅓ כוס אבקת קקאו (40 גרם אבקת קקאו)
- 125 גרם סוכר (כוס ו2-כפות)
- 1 כפית מלח
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
- לרפד בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק/תבנית מלבנית. ומניחים אותה בצד.
- בקערה, נערבב קורנפלור וקקאו. בהדרגה ותוך כדי ערבוב שופכים פנימה 1 כוס (240 מ"ל) חלב. נמשיך לערבב עד קבלת תערובת חלקה וללא גושים. מומלץ להעביר דרך מסננת על מנת לוודא שאין גושים. ומניחים בצד.
- בסיר גדול מצרפים את יתרת החלב, השמנת מתוקה, סוכר ומלח. נבשל על גבי להבה בינונית עד הסוכר ימס.
- יוצקים את תערובת הקורנפלור, מבלשים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה, כ10 דקות.
- נכבה את האש ונוסיף פנימה את השוקולד הקצוץ. נמשיך לערבב עד שהשוקולד נמס ומתאחד.
- את הבלילה המוכנה יש ליצוק אל התבנית שהכנו מראש ונכסה. ונתן לזה מנוחה עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
- נעביר את העוגה להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.
- בשלב הסופי, נהפוך את העוגה על גבי צלחת הגשה יפה, נפזר אבקת קקאו מלמעלה בתור קישוט. ובתיאבון!
הערות וטיפים
הערות:
אם רוצים אותה פרווה, אפשר להשתמש בחלב קוקוס וקרם קוקוס התאמה. גילוי נאות: לא ניסיתי בעצמי, לכן לא יכול להתחייב על התוצאה.
אם רוצים אותה פרווה, אפשר להשתמש בחלב קוקוס וקרם קוקוס התאמה. גילוי נאות: לא ניסיתי בעצמי, לכן לא יכול להתחייב על התוצאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
חייבים לסנן? לא חובה אבל עדיף לסנן כדי שלא יהיה גושים. |
האם אפשר להחליף שמנת מתוקה בקרם קוקוס? כן. |
מה חושבים על: עוגת שוקולד
-
- תמר קנופף:
איזה כיף, איך חיכיתי למתכון שוקולד מעניין שאני יכולה להכין ללא קמח" - יהודית לוגסי:
"רעיון אדיר לפסח"
- תמר קנופף:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
עוגת שוקולד ללא אפייה זו הינה חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
פוסט מקור: עוגת שוקולד ללא אפיה – דוד דוידוב
בוקרמטוב,
האם ניצן להכין עוגה זו בתבנית מלבנית יותר גדולה?
אם כן, באיזה גודל? ואיזה כמויות צריך לתבנית שיותר גדולה?
תודה
היי מרינה!
אפשר להכין בתבנית מלבנית גדולה יותר אם מכפילים את כמויות מרכיבי העוגה.
תבנית מרובעת גדולה – 25X32 ס"מ.
בהצלחה 🙂