עוגה בחושה ב-5 דקות ללא מיקסר
עוגה פרווה נהדרת בטעם תפוזים ושוקולד עם נגיעות קלות של קינמון ב - 5 דקות!

בלי מיקסר ובלי כאב ראש, רק קערה אחת ואתם מוכנים.
עוגת שיש תפוזים שוקולד וקינמון מהממת ובחושה ב – 5 דקות עבודה!
עוגה בחושה ומפנקת, הכי מושלמת כשממהרים וצריכים עוגה לשבת כאן ועכשיו.


עוגה בחושה ב-5 דקות ללא מיקסר
עוגה פרווה נהדרת בטעם תפוזים ושוקולד עם נגיעות קלות של קינמון ב - 5 דקות!
לדרג
ציוד
1 כוס מידה
2 תבניות אינגליש קייק או לחד פעמי בינונית
המצרכים
- 4 ביצים (גדולות מספר 1)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- ½ 2 כוסות קמח (300 גרם)
- 2.5 כפיות אבקת אפייה
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- ¾ כוס שמן
- מלח (קורט )
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שוקולית
- 1 כפית קינמון
- 1 כף סוכר חום דמררה
אופן ההכנה
- נערבב את הביצים, סוכר, מיץ, שמן, קמח, אבקת אפייה, מלח, וניל לתערובת אחידה.
- נוציא כחצי כוס מהבלילה ונשמור בצד.
- נערבב שוקולית, קינמון וסוכר חום, ונוסיף לבלילה שהשארנו בצד.
- ליצוק קצת יותר ממחצית הכמות של הבלילה הבהירה.
- מעל לצקת את הבלילה הכהה.
- מעל נוסיף את שארית הבלילה הבהירה.
- נערבב מעט בשביל יצירת צורות.
- נאפה על חום בינוני 180 מעלות 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי, נצנן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגה בחושה
במקום קינמון מה אפשר לשים? הקינמון מוסיף לעוגה חבל לוותר אבל את יכולה בלי. |
מה אפשר במקום שוקולית? אפשר לשים כף ממרח שוקולד השחר או נוטלה לא קקאו. |
אפשר במקום סוכר חום סוכר וניל? אפשרי בלי הסוכר. |
אפשר משהו אחר במקום מיץ תפוזים? שמנת מתוקה. |
אין לי קמח תופח רק רגיל – מה אני שמה אתו? שימי קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Liora Shomron
העוגה יצאה טובה וטעימה אבל לא אוורירית
היא נקראת מאוד טובה לעוגה בלי מיקסר
תודה רבה!!!!!!!
ממליצה בחם
היי נועה,
שמחים שנהנית ממנה 🙂
להבא, ממליצים אולי להקציף את הביצים עם הסוכר ואז להוסיף את שאר החומרים, או לחילופין אפשר גם לנסות לערבב פחות זמן ויותר בעדינות כדי שהיא תצא אוורירית.
בהצלחה!
טעים מאוד רך ואוורירי וממש קל להכנה
החלפתי את התפוזים במים חמים ועדיין יצא ממש טעים
היי נאוה,
מעולה, שמחים מאוד שנהנית מהעוגה!
פשוטה ומעולה מצליחה כל פעם מחדש גם לחסרי כל ידע באפיה
היי אלון,
תענוג!! שמחים שנהנית ממנה ואתה מוזמן גם לפנק אותנו בתמונות בקבוצה 🙂
לא 45 דקות ב-180..
לא יותר מ-35 דקות, והייתי מנמיך מעט את החום.. אולי 170.
כן חשוב לזכור שביצועי כל תנור שונים מאחרים. לכן סופר חשוב לנטר את צבע הקרום העליון… כהה.. זה מוכן או כמעט. את שלב הקיסם להפעיל רק בסוף, הורדת החום [עי פתיחת התנור] תפיל עוגה שהמרקם שלה לא נאפה ויחזיק את הגובה [אם זה לח העוגה פשוט תיפול ואין להרים אותה על מלא חזרה. בהצלחה!
היי גיל,
תודה רבה על השיתוף 🙂
וואי יצא עוגה פצצה ערבבתי ת כל המרכיבים יחד בלי חלוקה והוספתי מיפל וגם לאחר האפיה הוספתי מיפל ויצא מוש
היי שרה,
איזה כיף! תודה שכתבת לנו ונשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
לא כתוב בהוראות מתי לשים את אבקת האפייה… נצמדתי להוראות ולא שמתי לב… יצאה עוגה על הפנים
היי קרין,
את צודקת, אבקת האפייה צריכה להופיע מפורשות בהוראות. מוסיפים אותה יחד עם הקמח תמיד.
מתנצלים על הבלגן, ומקווים שתנסי אותה שוב.
בהצלחה 🙂
היי העוגה יצא יפה וקלה להכנה אך קצת מלוחה..
למה צריך לשים את המלח?
היי הודיה,
ממש אין צורך במלח. בעיקרון מלח מגביר את הטעם המתוק, אבל צריך להיזהר לא לשים יותר מדי.
בהצלחה!
עוגה קלה ברמה שווה לעשות
אני אישית אוהבת עוגות רכות
ככה שהיא טעימה בטרוף
היי לואיז,
איזה כיף שנהנית מהעוגה!
תודה רבה שכתבת לנו 🙂
אני רוצה לאפות את העוגה הנפלאה הזאת בתבנית.גדולה של יום הולדת. אדמח לדעת כמויות.תודה.
היי שירה,
לתבנית גדולה מוסיפים 1/3 לכמות של כל מצרך במתכון.
בהצלחה 🙂
L
היי יוכי,
נשמח לעזור אם יש משהו שאת רוצה לשאול!
מתכון מעולה!! יצא מושלם.
סופסוף מתכון מוצלח לעוגת שיש
היי מולי!
איזה כיף שנהנית מהמתכון 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
בתמונה העוגה נראית אווירת,אך במציאות יצא דחוס, עשיתי לפי המתכון אחד לאחד כולל משקל,וכוס מדידה
חבל
תושה בכל אופן, זה נראה שחסר נוזלים
היי רביק,
הסיבה לכך היא כנראה ערבוב יתר.
נסי בפעם הבאה לערבב כמה שפחות ולעשות זאת תוך כדי תנועת קיפול.
בהצלחה 🙂
היי ממש אשמח לדעת האם העוגה הזאת מתאימה לציפוי עם קצפת מעל כעוגה מעוצבת?
תודה!!
היי רחל,
אכן כן! בהצלחה 🙂
במתכון יש טעות – לא כתוב קמח תופח או א. אפיה ואני התבלבלתי ולא שמתי א. אפיה והעוגה לא יצאה טוב
היי שירן!
ממש מתנצלים על הטעות במתכון, את צודקת.
תיקנו את זה עכשיו אז תודה רבה שהערת על כך.
2.5 כוסות קמח – 2.5 כפיות אבקת אפייה.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
מצטערת, אבל המתכון ממש לא מוצלח!
היי דורית!
ממש מתנצלים שהייתה לך חוויה לא נעימה עם המתכון הזה.
מאחר שיהיה לנו קשה לדעת מה הייתה הבעיה איתו, נשמח להציע לך שלושה מתכוני עוגה בחושה נוספים שתוכלי לבחור מביניהם:
מתכון של סיון צרור
מתכון של אריאלה גולדמן
מתכון של נורית יונה
בהצלחה 🙂
העוגה ממש פשוטה וטעימה אליפות אפילו עשיתי אותה לעוגת יום הולדת לגן של הילדים
אפשר להוסיף אגוזים?
אפשר להוסיף כל מה שאוהבים!
מדוע אין גודל תבנית האפייה
היי דינה!
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום תמצית וניל?
אפשר לוותר
מה שמים במקום שוקולית?
היי טובה, אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר. אך במקרה זה כבר עדיף להכין לפי מתכון ללא שוקולית כגון זה:
עוגת שוקולד אמיתית – נדין מלמד
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
מאוד אהבתי קלות במיוחד
שמחים שאהבת רחל, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
יצא מושלם ביותר ,אשמח לעוד מתכונים של עוגות בחושות ללא מיקסר
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
בבקשה אוסף של 90 מתכוני עוגות בחושות: https://metukimil.co.il/category/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a9%d7%95%d7%aa/
בהצלחה ובתיאבון!
היי ,מה הכמות של השמנת המתוקה שאשים במקום התפוזים
להמיר ביחס של 1:1, בהצלחה ובתיאבון!
יש לכם טעות במתכון אתם רושמים כוס סוכר 200גרם. ואז אתם רושמים קמח שתי כוסות 300גרם פלוס 2כפות איך זה בדיוק מסתדר?
הכמויות מדויקות, לפי כוס מידה אונברסלית, וכמובן ניתן להכין במשקל עם הגרמים המצויינים.
האם ניתן לפזר קצת מיני שוקולד צ'יפס על הבלילה שבתבנית? תודה מראש.