| | |

קוקילידה ביתית

בהשראת: כוכבית חרוש
ציון 4.61 על ידי 33 דירוגים
קוקילידה ביתית

קוקילידה ביתית ברמה גבוהה בטעם הכי מפנק שיש!

מעוגיות שוקולד פריכות ומושלמות עם מלית מלטפת של קצפת טעימה.

מתכון קל וברור שאפשר להכין בלי מאמץ לקוקילידה מושחתת שנמסה בפה!

קוקילידה ביתית
צילום: נועם זיגדון

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קוקילידה ביתית

קוקילידה ביתית

ציון 4.61 על ידי 33 דירוגים
לדרג
באדיבות: כוכבית חרוש

המצרכים

לעוגיות

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¾ כוס קמח

לקצפת

  • 1 חבילת שמנת מתוקה או צמחית (250 גרם)
  • 1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב /חלב סויה/ מים

אופן ההכנה

עוגיות:

  • נמיס במיקרוגל את השוקולד והשמן.
  • נלוש במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום.
  • לאחר כמה דקות נוסיף את תערובת השוקולד המומס בעדינות!.
  • נוסיף את הקמח, אבקת אפייה והקקאו.
  • נערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • את הבלילה נכניס לשקית זילוף וניצור "שבלולים" בגודל הרצוי.
  • נחמם תנור על 175 מעלות ונכניס לתנור ל - 8 עד 9 דקות ואז נוציא מיד.
  • נשאיר את העוגיות להתקררות ורק לאחר מכן ננתק מנייר האפייה.

קצפת:

  • נקציף את הרכיבים לקצפת.
  • נבנה את הקוקילידה בשכבות: עוגיה, קצפת, עוגיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קוקילידה ביתית
צילום: נועם זיגדון


שאלות נפוצות: קוקולידה

האם ניתן לשים גלידה וניל במקום ההקצפה ?
כן אפשר.
מקפיאים או שמים במקרר?
ממליצה להקפיא
.
תוכנית אפיה טורבו?
אפיה  רגילה.

 


הבמה כולה שלכם:
קוקילידה ביתית
צילום: מירב קוסקאס

"אני עשיתי!"
מירב קוסקאס

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

Similar Posts

70 Comments

  1. 1 star
    שלום וברכה
    הכנתי את העוגיות בדיוק כפי שהיה כתוב במתכון- בטעם זה יצא טעים, אבל דבר ראשון למה אתם כותבים שזה מספיק ל18 קוקולידות??
    הסתמכתי על זה!!! ויצא בקושי 8 עוגיות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תכלס העוגיות יצאו מהתנור וישר צנחו!!!!! יצא שכבה דקהההה של העוגיה!! בלי פריכות! ולא היה ניתן להפריד מהנייר אפיה!! גם אחרי שנתתי לזה להתקרר מחוץ לתבנית במשך יותר מחצי שעה!!!

    1. היי אפרת,
      מצטערים שהתאכזבת מהמתכון, נשמח לנסות לעזור לפעם הבאה:
      האם השתמשת בכוס מדידה אוניברסלית?
      בעלת המתכון השתמשה בשקית זילוף כדי לייצר את העוגיות, שמים ממש קצת כי הנפח גדל באפייה.
      זה בסדר שהעוגיות צונחות, הן לא אמורות לשמור על הנפח.
      לגבי הפריכות של העוגיות, תוכלי לאפות בטפמרטורה גבוהה יותר. החום שמופיע במתכון משתנה מתנור לתנור.
      להבא, תוכלי לשמן מעט את נייר האפייה כדי שלא יידבקו העוגיות.
      בהצלחה וחג שמח!

  2. היי
    נראה ממש טעים..
    אשמח לדעת כמה קוקולידות יוצאות מהמתכון?
    בערך בגודל שעשיתם,,רוצה לא גדולות מדי..
    כדי שאדע אם להכפיל כמות או לא…
    תודה רבה

    1. היי אבישג,
      לא משנה באיזו כוס את משתמש להכנת העוגה, העיקר שתעשי בה שימוש לכל אורך המתכון ללא החלפה לכוס אחרת.
      בהצלחה 🙂

    1. יצא לי קראנצי בטרוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
      שווה לכם להכין אין כאלה עוגיות
      אני נראה עכשיו צריך דיאטה דחוף
      לא מומלץ לשמנים
      כי זה ממכר מאוד

  3. 5 stars
    היי אני מרתיחה על הגז את השוקולד והשמן
    האם צריך לחכות שיצטנן לגמרי השוקולד לפני שמערבבת ביחד עם הביצים והשוקולד?
    בנוסף העיסקה יוצאת לי ממש קשה ,האם יעזור שאקציף פחות את הביצים והסוכר?יכול להיות שזה הבעיה?
    תודה רבה על המתכון הטעים!:)

    1. היי יעל,
      אנחנו ממליצים לעבוד בדיוק לפי ההוראות במתכון, שימי לב שמופיע בו רק להמיס את השוקולד עם השמן במיקרו, כלומר הרתחה על הגז תחמם את השוקולד והשמן הרבה מעבר למה שצריך.
      לאחר ההמסה, מקציפים את הביצים עם הסוכר ואז מוסיפים את תערובת השוקולד.
      בהצלחה 🙂

  4. 1 star
    הכנו את המתכון בדיוק לפי איך שרשום והעוגיות יצאו שטוחות ברמות ומרירות הבלילה יצאה גם ממש ממש נוזלית ולא היה נראה כמו במתכון בכלל

    1. היי,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון.
      האם השתמשת באותה כוס מידה לכל אורך המתכון?

    1. היי דוד,
      יש כמויות גדולות של סוכר במתכון, האם עבדת לפיו?
      חוץ מרמת המתיקות, היו עוד בעיות עם המתכון? נשמח לדעת כדי לשפר.
      תודה שכתבת לנו 🙂

  5. 5 stars
    אזרחי ישראל צאו בבחירות מי הבית ותצביעו מחל
    היסתכלתי באתר ואני מוצא אתכם טעמתי כבר קוקולידות
    ושלכם נראה דלישס

  6. 5 stars
    בחיים לא הכנתי משהו כזה טעים
    אני מכין הרבה קינוחים וגלידות
    אבל דבר כזה לא יצא לי בחיים
    דרך הגב הכנתי את זה במפגש מישפחתי
    וכולם הישתעגו מי הקוקילידה החלומית
    תודה רבה ממש נהנתי

  7. 5 stars
    תגיד אתה חיים עוזר מה אתה מקשקש שטיות יצא לי טעים ברמה אחרת
    ואתה מתלונן כמו תינוק תודה צוות מתוקים יצא לי טעים מאוד

  8. לא יצא טוב בכלל
    עשיתי בדיוק בדיוק לפי המתכון ולא יצא טוב,
    אל תתפתו להכין!!!

    1. היי חיים!
      אנחנו ממש מתנצלים שהמתכון לא הצליח. נשמח אם תוכל לשתף אותנו בפרטים נוספים לגבי החוויה שלך כדי שנוכל לדעת איך לתקן את המתכון.

  9. יצא טעים מאד, אך הבלילה יוצאת לי קשה מידי וקשה לעבודה (כבר פעם שניה)
    מה כדאי להוסיף? ביצה? מים?

    1. נותן מרקם מעט יותר עשיר, אך בהחלט אפשר להכין רק עם סוכר לבן.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?