קוקילידה ביתית
קוקילידה ביתית ברמה גבוהה בטעם הכי מפנק שיש!
מעוגיות שוקולד פריכות ומושלמות עם מלית מלטפת של קצפת טעימה.
מתכון קל וברור שאפשר להכין בלי מאמץ לקוקילידה מושחתת שנמסה בפה!
המצרכים
לעוגיות
- 200 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר חום
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- ¾ כוס קמח
לקצפת
- 1 חבילת שמנת מתוקה או צמחית (250 גרם)
- 1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
- ½ כוס חלב /חלב סויה/ מים
אופן ההכנה
עוגיות:
- נמיס במיקרוגל את השוקולד והשמן.
- נלוש במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום.
- לאחר כמה דקות נוסיף את תערובת השוקולד המומס בעדינות!.
- נוסיף את הקמח, אבקת אפייה והקקאו.
- נערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
- את הבלילה נכניס לשקית זילוף וניצור "שבלולים" בגודל הרצוי.
- נחמם תנור על 175 מעלות ונכניס לתנור ל - 8 עד 9 דקות ואז נוציא מיד.
- נשאיר את העוגיות להתקררות ורק לאחר מכן ננתק מנייר האפייה.
קצפת:
- נקציף את הרכיבים לקצפת.
- נבנה את הקוקילידה בשכבות: עוגיה, קצפת, עוגיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קוקולידה
האם ניתן לשים גלידה וניל במקום ההקצפה ? כן אפשר. |
מקפיאים או שמים במקרר? ממליצה להקפיא . |
תוכנית אפיה טורבו? אפיה רגילה. |
הבמה כולה שלכם:
"אני עשיתי!"
מירב קוסקאס
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: נועם זיגדון
שלום וברכה
הכנתי את העוגיות בדיוק כפי שהיה כתוב במתכון- בטעם זה יצא טעים, אבל דבר ראשון למה אתם כותבים שזה מספיק ל18 קוקולידות??
הסתמכתי על זה!!! ויצא בקושי 8 עוגיות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תכלס העוגיות יצאו מהתנור וישר צנחו!!!!! יצא שכבה דקהההה של העוגיה!! בלי פריכות! ולא היה ניתן להפריד מהנייר אפיה!! גם אחרי שנתתי לזה להתקרר מחוץ לתבנית במשך יותר מחצי שעה!!!
היי אפרת,
מצטערים שהתאכזבת מהמתכון, נשמח לנסות לעזור לפעם הבאה:
האם השתמשת בכוס מדידה אוניברסלית?
בעלת המתכון השתמשה בשקית זילוף כדי לייצר את העוגיות, שמים ממש קצת כי הנפח גדל באפייה.
זה בסדר שהעוגיות צונחות, הן לא אמורות לשמור על הנפח.
לגבי הפריכות של העוגיות, תוכלי לאפות בטפמרטורה גבוהה יותר. החום שמופיע במתכון משתנה מתנור לתנור.
להבא, תוכלי לשמן מעט את נייר האפייה כדי שלא יידבקו העוגיות.
בהצלחה וחג שמח!
היי
נראה ממש טעים..
אשמח לדעת כמה קוקולידות יוצאות מהמתכון?
בערך בגודל שעשיתם,,רוצה לא גדולות מדי..
כדי שאדע אם להכפיל כמות או לא…
תודה רבה
היי תהילה,
יוצאות 18 קוקילידות. בהצלחה!!
עוגייות פצצה החנתי לששששבבבבתתתת מטורף אין מילים
היי יעל,
שמחים מאוד שאהבת!
מוששששששששלם
הכנתי לשבת וכולם עפו על זה,
היי שוש,
נהדר! אם יש לך תמונה, מוזמנת להעלות לקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
היי,
האם לשים את הסוכר בכוס חד פעמית?
היי אבישג,
לא משנה באיזו כוס את משתמש להכנת העוגה, העיקר שתעשי בה שימוש לכל אורך המתכון ללא החלפה לכוס אחרת.
בהצלחה 🙂
יאו איזה שלמות!
יצאו לי חתיכים אחד אחד!!
קל רצחחח?
היי טובה,
איזה יופי, שמחים שנהנית 🙂
מוזמנת להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו
יצא לי קראנצי בטרוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
שווה לכם להכין אין כאלה עוגיות
אני נראה עכשיו צריך דיאטה דחוף
לא מומלץ לשמנים
כי זה ממכר מאוד
היי,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!
אפשר להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו שנתלהב ביחד 🙂
היי אני מרתיחה על הגז את השוקולד והשמן
האם צריך לחכות שיצטנן לגמרי השוקולד לפני שמערבבת ביחד עם הביצים והשוקולד?
בנוסף העיסקה יוצאת לי ממש קשה ,האם יעזור שאקציף פחות את הביצים והסוכר?יכול להיות שזה הבעיה?
תודה רבה על המתכון הטעים!:)
היי יעל,
אנחנו ממליצים לעבוד בדיוק לפי ההוראות במתכון, שימי לב שמופיע בו רק להמיס את השוקולד עם השמן במיקרו, כלומר הרתחה על הגז תחמם את השוקולד והשמן הרבה מעבר למה שצריך.
לאחר ההמסה, מקציפים את הביצים עם הסוכר ואז מוסיפים את תערובת השוקולד.
בהצלחה 🙂
הכנו את המתכון בדיוק לפי איך שרשום והעוגיות יצאו שטוחות ברמות ומרירות הבלילה יצאה גם ממש ממש נוזלית ולא היה נראה כמו במתכון בכלל
היי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון.
האם השתמשת באותה כוס מידה לכל אורך המתכון?
יצא לי מגיל זה מר זה לא יוצא טוב בכלל
היי דוד,
יש כמויות גדולות של סוכר במתכון, האם עבדת לפיו?
חוץ מרמת המתיקות, היו עוד בעיות עם המתכון? נשמח לדעת כדי לשפר.
תודה שכתבת לנו 🙂
אזרחי ישראל צאו בבחירות מי הבית ותצביעו מחל
היסתכלתי באתר ואני מוצא אתכם טעמתי כבר קוקולידות
ושלכם נראה דלישס
תודה רבה על הפרגון, בנימין 🙂
בחיים לא הכנתי משהו כזה טעים
אני מכין הרבה קינוחים וגלידות
אבל דבר כזה לא יצא לי בחיים
דרך הגב הכנתי את זה במפגש מישפחתי
וכולם הישתעגו מי הקוקילידה החלומית
תודה רבה ממש נהנתי
היי,
שמחים שנהנית מהמתכון 🙂
עשיתי פעם שעברה מאתר אחר ויצאה ממש לא מוצלח
אבל שלך יצאו פצצהההההה! טעימות ממש! ונראות טוב!
תודה!
היי תהילה,
שמחים מאוד שיצאו פצצה ותודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון 🙂
אפשר להמיר שוקולד המחבת עם שמן ולא במיקרו?
היי רות,
אכן כן, רק בעדינות רבה ועל אש קטנה.
בהצלחה 🙂
תגיד אתה חיים עוזר מה אתה מקשקש שטיות יצא לי טעים ברמה אחרת
ואתה מתלונן כמו תינוק תודה צוות מתוקים יצא לי טעים מאוד
היי,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
מוזמן להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
לא יצא טוב בכלל
עשיתי בדיוק בדיוק לפי המתכון ולא יצא טוב,
אל תתפתו להכין!!!
היי חיים!
אנחנו ממש מתנצלים שהמתכון לא הצליח. נשמח אם תוכל לשתף אותנו בפרטים נוספים לגבי החוויה שלך כדי שנוכל לדעת איך לתקן את המתכון.
יצא טעים מאד, אך הבלילה יוצאת לי קשה מידי וקשה לעבודה (כבר פעם שניה)
מה כדאי להוסיף? ביצה? מים?
היי, האם אפשר להשתמש רק בסוכר לבן? איזה הבדל עושה הסוכר החום?
נותן מרקם מעט יותר עשיר, אך בהחלט אפשר להכין רק עם סוכר לבן.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
בהקצפת הביצים עם הסוכר אמור להיווצר קצף ?
היי יצחק!
אכן כן, בהצלחה 🙂
וווואווו!
זה הדבר הכי טעים שאכלתי אי-פעם
תודה רבה!
תענוג גדול!
נשמח מאוד גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
וואו מתכון מדהים!!!
משפחתי מתפנקת עליו כל שבת
תודה רבה
היי נעמה שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
היי
וואו יצא מקסים!
טעים ברמות! כמו של מסעדה!
וואו יישר כח!!!
ומה שצריך למלא.. האתר שלמטה, לא הבנתי מה זה..
היי נאמן שמחים שאהבת! אה תמיד מוזמן לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup