קוקילידה ביתית ברמה גבוהה בטעם הכי מפנק שיש! קוקילידה מושחתת שנמסה בפה מעוגיות שוקולד פריכות ומושלמות עם מלית מלטפת של קצפת טעימה. מתכון קל וברור שאפשר להכין בלי מאמץ , רק נשאר להחביא במקפיא כשמכינים שלא יזלל מהר מדי!

מתכון באדיבות: נועם זיגדון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קוקילידה ביתית

מצרכים 

לעוגיות
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן
שתי ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
3 כפות קקאו
כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קמח

לקצפת
1 שמנת מתוקה או צמחית
1 פודינג וניל
1/2 כוס חלב /חלב סויה/ מים


אופן הכנה 

  • נתחיל בעוגיות , נמיס במיקרוגל את השוקולד והשמן
  • נלוש במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום, ולאחר כמה דקות נוסיף את תערובת השוקולד המומס בעדינות!
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח, אבקת אפייה והקקאו
  • נערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
  • את הבלילה נכניס לשקית זילוף וניצור “שבלולים” בגודל הרצוי
  • נחמם תנור על 175 מעלות ונכניס לתנור ל8 עד 9 דקות ואז נוציא מיד
  • נשאיר את העוגיות להתקררות ורק לאחר מכן ננתק מנייר האפייה
  • נכין קצפת מהרכיבים לקצפת
  • נבנה את הקוקילידה בשכבות: עוגיה, קצפת, עוגיה

שאלות ותשובות

שאלה: האם ניתן לשים גלידה וניל במקום ההקצפה ?
תשובה: כן אפשר.

שאלה: באיזה שמן השתמשת?
תשובה: שמן קנולה.

שאלה: אפשר להקפיא אותם אחרי ההרכבה?
תשובה: כן.

שאלה: כמות שיוצא המתכון הנהלת?
תשובה: יותר מ-15.

שאלה: תוכנית אפיה טורבו?
תשובה: אפיה רגילה.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • מירב בן חמו : אני עשיתי”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

קוקילידה ביתית

 

קוקילידה ביתית

 

קוקילידה ביתית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!