| | | |

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף

סמבוסק בייגל פיצה, מבצק פריך וקל להכנה. סמבוסק עשיר בגבינות ובתוספות. כל כך טעים שלא תרצו לקנות יותר סמבוסק במאפייה!
בהשראת: ענת אלישע ביטון
ציון 4.59 על ידי 17 דירוגים
סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף

סמבוסק פיצה ביתי מטריף, בטעם משגע שמשאיר עשן לכל המאפיות! אין שילוב יותר קטלני מסמבוסק שעשוי מבייגל ועמוס בכל הגבינות והתוספות שאוהבים!

אחד המאפים האהובים עליי ועל בני המשפחה הוא סמבוסק. בכל מאפייה זה המאפה הראשון שאנחנו מחפשים, אבל לא תמיד המאפיות עונות על הציפייה ויצאנו מאוכזבים לא פעם. אז אחרי הפעם האחרונה שהתאכזבנו החלטנו לעשות ערב סמבוסק ביתי והתוצאה הייתה מטורפת גם מבחינת הנאה וגם מבחינת הטעם!

הסמבוסק עשוי מבצק פריך, מלא בשומשום ועשיר בגבינות ובתוספות. בכל פעם שאנחנו מכינים, אני מכינה את הבצק וכל אחד ממלא את הסמבוסק שלו בגבינות ובתוספות שהוא אוהב. כך אני גם מעסיקה את הילדים והוא יוצא כל כך טעים שהוא הופך את הערב לחגיגה אמיתית!

ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון  

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף
צילום: ענת אלישע ביטון

למה באמת כדאי לכם: סמבוסק

    • מתאים לארוחת צוהריים, ארוחת ערב או סתם לנשנוש בשעות הלילה המאוחרות!
    • קל להכנה ומאפשר להתפרע בטעמים!
    • פעילות נהדרת עם הילדים וכולם יוצאים מרוצים!
    • כל כך טעים שתעמדו ליד התנור בחוסר סבלנות כדי לזלול!

שורה תחתונה: מי שאוהב בייגל, סמבוסק ופיצה לא באמת צריך סיבה! שילוב הטעמים מופרע שיתחשק לכם להכין שוב ושוב!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף

סמבוסק בייגל פיצה, מבצק פריך וקל להכנה. סמבוסק עשיר בגבינות ובתוספות. כל כך טעים שלא תרצו לקנות יותר סמבוסק במאפייה!
ציון 4.59 על ידי 17 דירוגים
לדרג
כמות 5 יחידות
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • מים (550 מ"ל)

לרוטב:

  • 1 בצל (קצוץ במעבד מזון)
  • 2 שיני שום (כתושות)
  • 2 קופסאות עגבניות קצוצות (500 גרם)
  • 1 כפית אורגנו (יבש/טרי)
  • 4 כפית כפות שמן
  • מלח פלפל (לפי הטעם)
  • גבינה צהובה/בולגרית (לפי הטעם)
  • זיתים (לפי הטעם)

לציפוי:

  • 2 כפות סילאן (טבעי)
  • 1 כף מים
  • 100 גרם שומשום/פרג

אופן ההכנה

  • נחמם מראש תנור לחום 200 מעלות טורבו.

בצק:

  • נניח בקערת המיקסר את השמרים, סוכר, והמים. נערבב ונשפוך מעל את הקמח.
  • נוסיף שמן ומלח ונלוש במשך 10 דקות עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
  • נשמן את הקערה ונתפיח שעה עד הכפלת נפח.
  • נחלק את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד.
  • נכסה אותם ונחכה כרבע שעה.
  • כעת בעזרת מערוך נרדד את הכדור לעיגול דק.

רוטב:

  • נסנן את העגבניות הקצוצות במסננת צפופה עד שכל הנוזלים יוצאים.
  • בסיר נניח את הבצל והשום והשמן. נטגן עד הזהבה קלה ונוסיף את העגבניות המסוננות.
  • נתבל באורגנו, מלח, ופלפל. נבשל כ-20 דקות. ואז נצנן.

ציפוי:

  • נניח רוטב במרכז, גבינות וזיתים. נסגור לחצי עיגול ונהדק קצוות בעזרת מזלג.
  • נטבול במים המהולים בסילאן ולאחר מכן בשומשום. נמשיך כך עם השאר.
  • נניח אותם בתבנית ונתפיח שוב כרבע שעה. אחרי זאת נאפה עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סמבוסק פיצה

אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן?
כן.
השומשום נדבק בלי ביצה רק עם מים?
אכן.
מה זה 550 מ"ל מים? כמה כוסות?
2 ו- 3/4 כוסות של חד פעמי שתיה חמה סטנדרטי.

הבמה כולה שלכם:
סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף
צילום: מיכאל סעדיה נטלי

"איך שראיתי את הפוסט נכנסתי למטבח להכין – יצא אש!"
מיכאל סעדיה נטלי

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף
צילום: ענת פוזננסקי בן יעקב

"נשבעת! יצא מעולה!"
ענת פוזננסקי בן יעקב

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף
צילום: שרון-אליקו מימון

"תודה על מתכון מוששלם יצא אליפותת!"
שרון – אליקו מימון

סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף
צילום: ענת אלישע ביטון
סמבוסק פיצה מתכון קראנצ'י וטעים בטירוף
צילום: ענת אלישע ביטון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

מקור: ענת אלישע ביטון

 

Similar Posts

17 Comments

    1. היי משה,
      האמת שהמתכון הזה מיועד ל-5 יחידות גדולות. היה כתוב 16 אבל זה לא רלוונטי.
      בהצלחה!

    1. היי יונדב,
      תודה על התגובה שלך, הוספנו את כמות המים שהיתה חסרה במתכון – כף אחת.
      בהצלחה 🙂

  1. 5 stars
    מדוע בכל המתכונים ולאו דווקא שלך תמיד מבקשים דבר ראשון לחמם תנור, יש את כל ההכנה ויש את ההתפחה של הבצק ויש לפעמים התפחה שניה ויש גם הכנת הרוטב… כל זה לוקח לפחות שעה וחצי או יותר ובינתיים התנור פועל על כלום וחשבון החשמל חוגג. אפשר להדליק תנור 10 דקות לפני סיום ההכנות. זו דעתי.

    1. היי עמוס!
      תודה רבה על התגובה שלך, והאמת היא שיש הרבה צדק בדבריך.
      אכן יש להפעיל שיקול דעת בהפעלת התנור אפילו אם המתכון דורש זאת. אם יש צורך בהתפחות כפי שהזכרת, אז כמובן שאין טעם להפעילו שעות לפני.
      נשמח אם תצטרף אלינו גם לקבוצת הפייסבוק ותחלוק עימנו את הידע והניסיון שלך 🙂
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי לילו, בצק שמרים, במיוחד בקיץ תמיד אפשר אפשר להכין ולהתפיח במקרר למשך הלילה, בהצלחה!

  2. היי
    הכנתי, והם מאוד תפחו בתנור, אז זה נהיה כמו לחם ממולא
    הייתי רוצה שיהיה יותר קריספי.
    מה לדעתך הסיבה?

    1. היי אוה, ייתכן שהשתמש בכמות נדיבה מדי של שמרים מתוך מחשבה שכמות גדולה יותר תייצר בצק אוורירי יותר.או שזמן ההתפחה היה ארוך מהדרוש. לא נורא מקווים שבכל זאת יצא טעים, בהצלחה בפעם הבאה!

4.59 from 17 votes (14 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements