לחמניות עננים שתמיד מצליחות
מתכון פשוט וקל ללחמניות של בית להכנה כבסיס לארוחה או סתם כשבא לנגב.
תתכוננו לשמור מתכון כי הלחמניות אלה הן יחידות במינן!
לחמניות של בית שיוצאות אווריריות, רכות כמו ענן, וטעימות לאללה!
והכי כיף? מתאימות להכנה עם הילדים כפעילות משפחתית מהנה!
לחמניות עננים שתמיד מצליחות
מתכון פשוט וקל ללחמניות של בית להכנה כבסיס לארוחה או סתם כשבא לנגב.
לדרג
כמות 28 לחמניות
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- נלוש הכל למשך 10 דקות.
- נתפיח בקערה למשך שעה וחצי.
- נקרוץ ל - 28 כדורים וניתן להם מנוחה.
- אחרי זאת ניצור לחמנייה מכל כדור וניתן עוד התפחה של 30 דקות בתבנית.
- נבריש בביצה ואופים בתנור 180 מעלות למשך 25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"נעשה ונצליח ! תודה על המתכון, נראה סוף – מכינה גם!"
דיאנה לבנט
"תראי מה השעה ועשית לי חשק בצק מעולה תודה!"
קרן דהאן דוד
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Keren Stol
מתכון מדהים, שנים חיפשתי מתכון ללחם מנצח ללא ביצים והציפוי הממרח נהדר..
ההסבר שלך היה מדויק ונעים.
מתאים גם לשבת.
ישר כוח! תבורכי מפי עליון..
איירין
היי איירין!
שמחים מאוד שאהבת ונהנית 🙂
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, קרן טטול. תוכלי לכתוב לה גם באופן אישי בתגובות לפוסט המקורי שהיא העלתה בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
לאפות בטורבו או למעלה ולמטה?
אפשר בטורבו.
אפשר עם קמח כוסמין ואם כן מה עדיף כוסמים 80 אחוז טו מלא או לבן?
קמח כוסמין לבן בד"כ יותר דומה לקמח לבן ויצא יותר טעים, אפשר לשלב כמובן.
שלום לך..האם אפשר בלי הביצה בלחמניות ? ואם כן אשמח לתשובה. תודה
היי מירי, אפשר לנסות בלי, אך ממליצים לך ללכת על מתכון שמראש אין בו ביצים, לדוגמא: לחמניות אווריריות ללא ביצים. בהצלחה!
איזה גודל הכדורים צריכים להיות?
מכינים את הבצק ומחלקים ל 28-30 כדורים שווים בגודלם לקבלת לחמניות כמו בתמונה, בהצלחה!
הלחמניות טעימות מאוד, תודה רבה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
האם נשארות טריות וטעימות גם ביום שאחרי?
היי גילי, אם שומרים כמו שצריך אמורות להישאר טריות גם אחרי יום, מעבר לזה מומלץ להקפיא ואז להפשיר, גם יוצא מושלם. בתיאבון!
המתכון חאבהיה מוצלח יצא לי לחמהיוצ כמו אבן ועשיתי בדיו לםי המתכון
היי רונה!
ממש מתנצלים שהייתה לך חוויה לא נעימה עם המתכון הזה. אבל אל דאגה, מצאנו עבורך 4 מתכונים נוספים של לחמניות אווריריות כך שבטוח תוכלי למצוא אחד שיעבוד עבורך 🙂
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של מיכל גרדי
מתכון של שרה יוסף וכהן רינת
מתכון של רינן שושן
בהצלחה!
אפשר להקפיא?
כמובן!
מספיק 10 דקות אפייה…טעימות מאד
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
שלום רב, מה הגירסה הנטולת גלוטן של זה, בבקשה?
היי שירה!
כל מה שאת צריכה לעשות זה להמיר את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן המיועד לאפייה.
בהצלחה 🙂
הכנתי את הלחמניות לפי ההוראות ולפי השלבים יצאו לחמניות רחוק ממה שמופיע בסרטון, 2 כוסות מים זה מעט הבצק יצא כמו של פיצה והלחמניות יצאו דחוסות ולא אווריריות.
היי שמעון!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה, נשמח להציע לך 3 מתכונים אחרים ללחמניות שאולי יעבדו טוב יותר:
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של מיכל גרדי
מתכון של שרה יוסף וכהן רינת
בהצלחה 🙂
מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!